Guvernul informează pe pagina oficială de Facebook cu privire la zilele libere de care beneficiază românii pentru sărbători publice sau religioase.
‘Pentru că se apropie Sărbătorile de Paşti, sunt cetăţeni care ne întreabă când şi cum vor avea liber, mai ales că anul acesta Paştele ortodox coincide cu Ziua Internaţională a Muncii (1 mai). Anul acesta beneficiem de 12 zile libere, pentru sărbători publice sau religioase, dintre care şapte sunt în timpul săptămânii, celelalte cinci fiind în weekend’, se precizează joi, pe pagina oficială de Facebook a Guvernului.
   Potrivit sursei citate, cele 12 zile libere sunt:
   * 1 ianuarie (vineri), 2 ianuarie (sâmbătă) – Anul Nou
   * 24 ianuarie (duminică) – Ziua Unirii Principatelor Române
   * 1 mai (duminică), 2 mai (luni) – Paştele
   * 1 mai (duminică) – Ziua Muncii
   * 19 iunie (duminică), 20 iunie (luni) – Rusalii
   * 15 august (luni) – Adormirea Maicii Domnului
   * 30 noiembrie (miercuri) – Sfântul Andrei
   * 1 decembrie (joi) – Ziua Naţională a României
   * 25 decembrie (duminică), 26 decembrie (luni) – Crăciunul
  
‘Codul muncii prevede câte două zile libere pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora. Toate informaţiile legate de zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt cuprinse în Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare’, mai informează Guvernul.

4 COMMENTS

 1. Off topic,
  ”Scandal uriaș la procesul lui Mircea Basescu”
  Jenant titlu pe burtiera de la Antena 3. Un protest al unui om(în fond) care are pe buze Antena 3 și iar.. Antena 3, și care mai are și dreptate pe deasupra este considerat de către Antena 3 un scandalagiu. Aici dvs. nu-I se cere o demisie pentru o așa GAFĂ DE PROPORȚII. De protest nu știu mai marii realizatori ai Antena 3 (sau ei sunt pe alte meleaguri și ăștia care au rămas , vai mama lor)
  Scandal , hai, scandal….?! Mă uitam , era Andreea Stroe în carne și oase… și totuși, pe moment, am avut impresia că sunt labe1.
  Mai bine nu-mi dați comentariul ca să înțeleg că și dvs. sunteți de acord cu asta și cu…asta basta.

  • Jenantul titlu de pe burtiera de la Antena 3 nu a dispărut ba, parcă în dușmănie , a apărut și un altul ”Circ la Procesul lui mircea băsescu”

 2. Pai nu beneficiem de 12 zile libere, ci de fapt pierdem 5 zile libere. Poate ar trebui sa fie o reglementare legala prin care sa se duca la indeplinire in totalitate acest beneficiu al angajatului roman, indiferent daca aceste zile libere cad in weekend.

Leave a Reply