Abia rezolvase guvernul Ponta aceasta problema ce tine ce respect si drepturile bolnavilor intr-o tara civilizata. Dupa nenorocirea din guvernarea Basescu-Boc. Si iar apar sincopele si problemele generatoare de griji si amenintarea sperantei pentru pacientii oncologici. Prea multe crize in doar 6 luni de guvernare tehnocrata.

========================

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Cezar Irimia, a depus joi un memoriu la Ministerul Sănătății prin care atrage atenția asupra lipsei de pe piață a zece medicamente care tratează diverse tipuri de cancer.

“Sunt șase medicamente care tratează afecțiuni hematologice esențiale schemelor de tratament, medicament ieftine. Și în tumori solide lipsesc vreo patru medicamente. Este vorba de zece medicamente care lipsesc. La acestea se adaugă și tratamentele de întreținere a femeilor care au avut masectomie. Este vorba de medicamentul hormonal, spre exemplu Tamoxifen, și sunt peste 150.000 de femei în România care au nevoie de acest medicament în tratamente de întreținere pe durata de până la zece ani. Riscul este de recidivă și costurile se vor tripla. Șansele pacientelor sunt mult mai mici dacă nu își fac acest tratament de întreținere”, a afirmat Irimia, pentru AGERPRES.

Potrivit acestuia, o parte dintre aceste medicamente au ajuns la UNIFARM, dar nu sunt puse pe piață, pentru că nu au prospectul în limba română.

“Sunt importate pe nevoi speciale, au autorizație provizorie de punere pe piață. ANMDM tergiversează punerea lor pe piață riscând viața pacienților pentru că acel prospect nu este în limba română. O altă speță este că un alt medicament adus nu este pus pe piață pentru că nu a fost adus la prețul țării respective de unde a fost importat. În țara respectivă medicamentul este subvenționat de stat. Este adus sub prețul CANAMED de la noi”, a susținut Cezar Irimia citat de Agerpres.

 

7 COMMENTS

  • Klaus a fost foarte clar in campanie. Punct si de la capat. Si boii l-au votat.
   Avem iar pe MRU pe Blaga apropae toti basistii regimului basescu. Iar cu Predoiu anuntand unirea forteleor cu basescu si macovei ii avem chiar pe toti.
   Asa ca staeptati-va le reduceri de salarii mai ales tinerii frumosi si liberi care intra maine in sistem cu salarii mai reduse deact colegii lor de acum o luna.
   Spitale facute praf. manageri buni inlocuti cu soti de consilieri prezidentiali, medicamente pentru muribunzi taiate adica tot ce a fost pe vremea lui basescu, blaga, mru, predoiu , boc.

 1. Stiu ca nu sunt pe subiect dar am o curiozitate, poate aveti informatii. Stiti cam ce procente au PSD si PNL in Timisoara in general?

 2. Pana la urma acest guvern e tehnocrat sau profund anti cetatenesc si anti national ?
  Tehnocrat nu e, ca n-a legat nimic de la instalare, nu construieste nimic decat suferinta si suparari si este cu certitudine anti national.

 3. O sa inteleaga dupa alegeri ce guvern boc 5 PDL PNL au ales. Fraierii frumosi si liberi …la manipulat.

Leave a Reply