Au ramas putine companii 100% romanesti. Pentru ca suntem incapabili sa le facem profitabile, vindem tot. Vin altii destepti si fac profit. Atat poate statul roman !

Guvernul a început negocierile cu mai multe companii, printre care Turkish Airlines, pentru vânzarea unui pachet de acţiuni la Tarom, iar statul va păstra 51% din titluri dacă investitorul va fi din afara UE sau va ceda majoritatea dacă proprietarul va fi o companie europeană, afirmă premierul Ponta citat de Mediafax.

Întrebat, joi, de presă dacă în cazul Tarom este o “afacere închisă” deja cu Turkish Airlines, prim-ministrul a arătat că negocierile pentru privatizare au început, dar că încă nu este încheiată nicio înţelgere.

“Mi-aş fi dorit să fie o afacere închisă, din nefericire nu este aşa. Tarom e o companie bună, cu perspectivă regională bună, dar trebuie restructurată, să revină pe profit, iar noi sunt decişi să atragem un investitor strategic. Există negocieri, dar încă nu e nimic oficial, desigur, cu mai multe companii. Suntem deschişi la orice investitor serios care ar putea ajuta Tarom să se modernizeze”, a spus Ponta.

El a precizat că, în cazul unui investitor din afara Uniunii Europene, statul va păstra 51% din acţiuni şi că doar în cazul unui investitor european se poate discuta de majoritate pentru acesta, conform reglementărilor comunitare.

La începutul lunii mai, Ponta, aflat în Golf, a anunţat că Guvernul va încerca să încheie un parteneriat cu operatorul aerian Qatar Airways pentru modernizarea aeroportului Otopeni şi relansarea Tarom, având discuţii în aces sens şi cu Turkish Airlines, Emirates ?i Etihad, aflate însă deocamdată doar într-o fază exploratorie.

Operatorul aerian de stat a încheiat anul trecut cu pierderi de 119 milioane de lei, în scădere cu 8% faţă de 2013, iar pentru 2015 estimează un rezultat negativ de 8 milioane de lei, potrivit informaţiilor transmise către ZF, în luna martie, de Ministerul Transporturilor.

 

7 COMMENTS

  1. Asa cum “afacerea” China am si uitat-o a venit randul si “afacerii” Golful sa scartaie.
    Ca tot ne-am vandut tot si toate a venit randul TAROM-ului. Un parteneriat sanatos cu Turkish Airlines nu-i de ici de colo. Urmeaza haraci-ul.

  2. Radu,

    Pai ce faceti, am crezut ca o sa insistati pe povestea cu abuzul in cazul d-nei Rarinca, dar observ ca ai amestecat-o, ai dat-o in Rarincagate si cu aviatie etc. Eu credeam ca e cu lupta pentru dreptate etc., dar vad ca de fapt totul se reduce la jurnalism. Eu credeam ca voi cei de la A3, sunteti preocupati de nedreptatile din justitie si luptati pana la capat pentru indreptarea lor, dar vad ca ati inceput cu avioane, aviatie si aviasan. M-ati dezamagit!

    P.S. Cand o sa rezolvam demisia Ioanei Stanciu, a abuzului din cazul d-nei Rarinca, si mai ales cand va fi prins cutitarul din Centrul Vechi, care i-a scos unuia matele la briceag in plina aglomeratie pe strada? In concluzie, eu va propun o agenta bazate pe siguranta cetateanului, aviatie si cu Rarincagate! Cum vi se pare ideea?!

  3. Wooow!L-ați făcut mic pe domnul Ponta 😉 Felicitări!Era cu mult întârziat plus că ce-a scos pe gură fără dovezi depășește atribuțiile sale de premier
    Acum va trebui să-l mulțumiți pe directorul Antenei 3 ca să nu rămâneți fără Punctul de Întâlnire și să nu rămână Dana Grecu fără un invitat permanent.Dar chiar și așa,a meritat!Sunt mândru de tine domnule Radu Tudor că tu ți-ai făcut atâta curaj cât să tragi linie
    Acum,legat de Tarom: Ion Iliescu a vândut fabrici și vite pe capete.Astea sunt riscurile unui guvern socialist școlit de Iliescu

      • Nu a fost vorba despre Toată Antena 3 ci despre un singur om.A fost o răutate gratuită pentru domnul Gâdea sau modul în care percep eu că ar administra Antena 3 iar aici mă voi opri la curiosul caz a Oanei Stănciulescu.Stați liniștit domnule Tudor,nu-s din ăla…Cât privește vinderea fabricilor pe nimic pe perioada lui Ion Iliescu,tot ce trebuie să faceți este să vă opriți pe la un birt,să serviți ceva și doar să ascultați ce spun “bețivii ăia” Toți or să se plângă că au lucrat la fabrici închise de Ion Iliescu

  4. Eu sunt foarte rezervata cand vine vorba de asemenea operatiuni financiare. Inainte era un entuziasm general ca, vezi Doamne, a venit si la noi capitalismul deci va fi bine. Dupa atatia ani de la revolutie, dupa ce am vazut atatea falimente survenite in urma unor privatizari de rasunte si cum privatii insisi s-au conectat la bugetul de stat am devenit sceptic. Prin urmare ramane de vazut…

Leave a Reply