Am scris de zeci de ori, am spus in emisiuni, mi s-a uscat gura cerand guvernelor din ultimii ani sa salvam Cazinoul din Constanta. A

nii au trecut la fel ca promisiunile, iar bijuteria arhitectonica de pe malul Marii Negre ramane o pata pe obrazul ingrosat al Romaniei. Care zice ca se pregateste de centenar… Cu mari obiective de patrimoniu in paragina !

Bine macar ca cei din Fagaras isi salveaza cetatea. In orasul meu natal Constanta au fost salvate golania, hotia si coruptia….
Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a semnat, marţi, un contract de finanţare cu fonduri europene, în sumă de peste 20 de milioane de lei, pentru restaurarea şi valorificarea Cetăţii Făgăraşului, judeţul Braşov.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, valoarea totală a investiţiei este de 21.805.731,57 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 21.369.616,594 de lei , reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

‘Proiectul este unul foarte aşteptat de autorităţile locale şi de turişti, deopotrivă, întrucât Cetatea Făgăraşului este una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est’, a declarat Sevil Shhaideh, citată în comunicat.

‘Prin semnarea acestui contract se dovedeşte încă o dată că fondurile europene pe care România le are la dispoziţie reprezintă o sursă de finanţare extrem de preţioasă pentru conservarea patrimoniului cultural şi pentru valorificarea acestuia’, a adăugat ea.

Vicepremierul a subliniat că România şi-a propus ca, până la finalul acestui an, să ramburseze de la Comisia Europeană 5,2 miliarde de euro.

Potrivit MDRAPFE, proiectul va fi implementat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, Axa prioritară 5 – ‘Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural’, şi vizează restaurarea, consolidarea şi amenajarea/refuncţionalizarea unor spaţii existente, din incinta cetăţii, prin reconstituirea, respectiv refacerea acestora.

Durata de implementare a proiectului este de 49 de luni, scrie Agerpres.

5 COMMENTS

  1. Doamna Shhaideh ar fi trebuit sa salveze demult Cazinoul fiind colaboratoare de nadejde in cadrul CJ Constanta a lui Nicusor C…Dar ei au salvat zona Casino din Mamaia pt ca pe acolo treceau carele alegorice ale lui Mazare,Doamna Shheideh a ramas datoare Constantei,poate asta o va face sa salveze acum ce se mai poate salva,sa nu fie prea tarziu dupa aia….Oricum felicitari pt Cetatea Fagarasului

  2. Se salveaza numai ce e in Transilvania, ca si asa, si Charles crede ca Transilvania si numai ea e toata Romania, si oricum suntem guvernati 80% de oameni din zina aia. De unde fonduri si pr regateni?! Ca pe astia nu-i lauda Charles. Plus ca prin zona aia se plimba si prietenii lui Charles, prin Constanta se plimba doar fratii Basescu veri cu fratii Garrone 😉

  3. Off-topic:

    D-le Tudor,

    Spuneti-i țaței Firea ca dupa saptamani intregi de lucru tocmai cand terminasem si eu materialul pe care v-am promis ca o sa il trimit despre dansa la SRI, presedintie si multe alte organisme, inclusiv la Bruxelles, am constatat cu surprindere ca dansa tocmai iesise in spatiul public cu diverse nemultumiri legate de diferite personaje si de guvern. Mi s-a parut a fi mai mult decat o simpla coincidenta intamplarea, personal interpretand-o ca pe un semn ca acesta e momentul sa contribui si eu cu toate informatiile pe care le detin, in incercarea de a o “ajuta” din toate puterile, asa cum am promis. Cu precizarea ca tot ceea ce am scris sunt lucruri 100% adevarate care o privesc direct pe dansa, spuneti-i ca sper ca din acest lucru sa invete si sa ii foloseasca si pe viitor. Daca noi nu facem nimic, atunci poate o sa ne folosim de experienta dansei din viitor acumulata pe calea precizata.

  4. Ar trebui intrebata d-na vicepremier Sevil Shhaideh, daca pentru Cazinoul din Constanta, orasul copilariei domniei sale, exista un studiu, un proiect, ceva, pentru a putea incheia un contract de finantare din fonduri europene. E posibil ca mintile luminate de la primaria Constantei sa nu fi intreprins nimic in sensul salvarii simbolului orasului, a litoralului romansesc, doar vorbe.

Leave a Reply