Curtea Constitutionala a Romaniei dezbate, miercuri, sesizarea privind legea referitoare la interzicerea fumatului in spatiile publice inchise. Sper sa adopte aceasta decizie inteleapta !

In 22 decembrie 2015, senatori din mai multe grupuri parlamentare au formulat la CCR o contestatie referitoare la neconstitutionalitatea Legii privind modificarea si completarea Legii 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, proiect de act normativ care prevede interzicerea fumatului in spatiile publice inchise, precizeaza Agerpres.

Senatorul independent Alfred Laurentiu Mihai declara la acea data, pentru Agerpres, ca, in opinia parlamentarilor care au depus contestatia, legea in forma in care a fost adoptata separa fumatorii in doua categorii: cei care pot fuma in aeroporturi sau cei care sunt in inchisori de maxima siguranta si ceilalti fumatori care nu au voie.

El afirma ca demersul la CCR nu este impotriva unei legi antifumat, dar trebuie ca un astfel de act normativ sa respecte prevederile constitutionale.

“Este corect sa avem o lege antifumat care sa respecte normativele, directivele europene, este corect sa protejam nefumatorii, sa nu se fumeze in preajma copiilor. Sunt de acord cu toate aceste lucruri, dar nu sunt de acord sa trecem de dragul de a trece o lege nefiind constitutionala”, a sustinut senatorul.

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului in spatiile publice inchise, spatiile inchise de la locul de munca, la locurile de joaca pentru copii, in unitatile sanitare, de invatamant, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului a fost adoptat pe 15 decembrie 2015 de plenul Camerei Deputatilor, for decizional in acest caz.

6 COMMENTS

 1. Interzicerea fumatului şi a băuturilor alcoolice(deşi fiecare are opţiunea personală) să fie în aceeaşi lege sau pe aceleaşi baze cu alegerile politice. Dacă partidul are datorii nu ai dreptul de a candida! Ca acasă: nu plăteşti datoriile, nu beneficiezi de utilităţi! Mai ales că politicienii urlă-n gura mare minciuna reală: POPORUL NE-A ALES ŞI NE-A TRIMIS ÎN FUNCŢII! Cine v-a înscris pe liste, bă mincinoşilor? Numai minciuni scoateţi pe boturi! La fel ca grevista foamei: ea jicneşte şi denigrează dar cere legi împotrivă ! Crede că are imunitate definitivă? Posibil să se creadă preşedinte cu imunitate totală pe viaţă în completarea somnului pe veci!

 2. anul de gratie 2016: romania are 15.000 km de autostrazi (asa, si specialisti, sa nu uitam), nu mai exista strada in tara asta fara asfalt si canalizare, toate casele sunt inregistrate cadastral si culmea toate au buda in casa, chenzina medie in romania e peste media UE …. hmmm, sa ne gandim ce mai avem de facut …. a da, sa interzicem domne fumatul ca ne omoara.

 3. homosexualii se casatoresc, adopta copii, statul anuleaza drepturile cetatenesti, face abuzuri, Romania isi cedeaza de bunavoie suveranitatea… in schimb, iata o mare problema rezolvata: nu mai e voie sa fumezi in crisma!

  “CATAVENCU: -Am luptat şi am progresat: ieri obscuritate, azi lumină! Ieri bigotismul, azi liber-pansismul! Ieri întristarea, azi veselia!… Iată avantajele progresului! Iată binefacerile unui sistem constituţional!
  PRISTANDA: -Curat constituţional!”

 4. De acord cu “vicontele de ghencea” Asta era ultima problema de rezolvat in tarisoara noastra. Sunt de acord cu legea antifumat in spatii inchise,lege care se aplica in multe tari civilizate,cu deosebirea ca, ei au spatii special amenajate pentru fumatori.

 5. Da, sint fumator. Asa ca puteti sa ma injurati. Problema este ca noi sintem “mai catolici dacat papa”. Nu vad de ce un detinut poate sa fumeze in interiorul celulei si un om “liber” nu poate avea nu loc in care sa poata fuma. Va dau un exemplu in tara in care sint o gramada de interdictii , Dubai: Nu ai voie sa fumezi mai pe nicaieri , dar exista localuri ( putine ) in care poti fuma linistit.
  Am un viciu , da, dar pot sa am dreptul ca si nefumatorii sa am un loc unde sa stau si sa fumez.
  Nu am voie pe aeroport, nu am voie in institutii, nu am voie pe terasa daca are 2 pereti . Nu vreau sa deranjez pe nimeni. Ii inteleg pe nefumatori , dar … noi restul ?
  De ce nu spune legea asa : declari restaurantul de fumatori si cine vrea sa intre, sa intre . Cine nu sa se duca in alta parte.
  Alta aberatie in lege. Am sediul firmei acasa , nu am voie sa fumez. Cine imi face mie legea in casa mea?
  Apoi , am cumparat masina pe firma, nu am voie sa fumez in ea. Alta tampenie .
  Povestile astea cu cei care erau obligati sa inhaleze fumul celor care sint pe langa ei se pot rezolva cum am spus mai sus , terase si restaurante pentru fumatori . Si se pot aproba ca la farmacii. Cati fumatori sunt ( statistic ) intr-un oras atatea restaurante au voie.
  Daca tot vrem sa facem ceva impotriva acestui viciu nenorocit , scoateti tigarile de pe piata.
  Retineti nu am nimic de cometat legat de fumatul in spatii inchise in care sintem obligati sa stam la un loc cu nefumatorii ( oricare ar fi acelea) , dar sa imi interzici peste tot fumatul este aberant.

Leave a Reply