Propaganda sovietica n-a murit. Ea traieste azi la Moscova prin intermediul vechilor ofiteri KGB aflati azi la conducere. Cine e de vina pentru incarcerarea si asasinarea liderilor opozitiei? Pentru prabusirea economica a Rusiei? Pentru sutele de miliarde de euro detinute de Putin in banci straine? Evident, imperialistii anglo-americani. Stalin redivivus !

============

Moscova a acuzat marți SUA că încearcă, prin toate mijloacele, să slăbească Rusia și că sunt gata să meargă până la dezmembrarea Federației Ruse pentru a-și atinge acest scop.

”Ei (americanii) vor să slăbească la maxim țara noastră. Nu este exclus atingerea acestui obiectiv și pe calea dezmembrării Federației Ruse. Aceasta le-ar permite Statelor Unite accesul la resursele bogate, pe care, după ei, Rusia le deține pe nedrept”, a declarat secretarul Consiliului rus de Securitate, Nikolai Patrușev, citat de lenta.ru.

În același timp, Nikolai Patrușev, fost șef al serviciilor de securitate ruse (FSB, fost KGB), a declarat că Rusia nu pretinde la un rol de superputere și că țara sa nu dorește să domine lumea. ”Înțelegem, desigur, faptul că Rusia este doar o parte din fosta Uniune Sovietică și nu pretinde la rolul de superputere. Spre deosebire de SUA, Rusia nu dorește să domine lumea”, a declarat Patrușev, potrivit gazeta.ru.

El a ținut să adauge că aceasta nu înseamnă că Rusia nu are interese naționale, pe care este obligată să le apere, în special printr-o politică externă eficientă.

De amintit că, în noua strategie de securitate națională, semnată de președintele Vladimir Putin la sfârșitul lunii decembrie 2015, SUA sunt menționate printre amenințările la adresa securității naționale a Rusiei. Același document prevede că una dintre prioritățile Rusiei în perspectivă pe termen lung este aceea de a întări statutul ei de una din cele mai importate puteri ale lumii.

==============

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere estimată la aproximativ 200 de miliarde de dolari, susţine omul de afaceri Bill Browder, care a fost la un moment dat cel mai important investitor străin din Rusia şi un susţinător al liderului de la Kremlin, informează Business Insider citat de Mediafax.

“După 14 ani de când se află la putere în Rusia şi ţinând cont de sumele obţinute de economia ţării şi de faptul că aceşti bani nu au fost cheltuiţi pe şcoli, drumuri sau spitale, aşa cum ar fi trebuit, singura explicaţie este că aceşti bani au ajuns în conturi elveţiene, în acţiuni sau în diverse fonduri de investiţii care sunt administrate în numele lui Vladimir Putin şi a acoliţilor lui”, a declarat pentru CNN Bill Browder, în prezent preşedinte al fondului Hermitage Capital Management.

Potrivit clasamentului Forbes, cel mai bogat om de pe Terra este Bill Gates, cu o avere estimată la 79 miliarde de dolari.

Bill Browder îl acuză pe Vladimir Putin că a “furat cât a putut de mult” în primii zece ani de la preluarea puterii în Rusia, respectiv din momentul în care a fost numit prim-ministru în august 1999. “Sunt mulţi oameni, inclusiv eu, care credem că Putin este cel mai bogat om din lume sau cel puţin unul dintre cei mai bogaţi, cu o avere de sute de miliarde de dolari care au fost furaţi din Rusia”, a declarat Bill Browder.

===============

Economia Rusiei s-a contractat cu 3,7% în 2015, din cauza evolutiei negative a cererii de consum si a investitiilor, pe fondul sanctiunilor occidentale si prabusirii cotatiilor petrolului, potrivit datelor publicate luni de Serviciul Federal de Statistica, transmite Market Watch, potrivit Mediafax.

Vânzarile de retail, care reflecta puterea cererii interne, au scazut anul trecut cu 10%, în timp ce investitiile de capital s-au redus cu 8,4%.

Veniturile disponibile reale ale populatiei au coborât pentru al doilea an consecutiv, cu 4%, din cauza inflatiei, care s-a mentinut timp de mai multe luni la peste 15%.

Analistii anticipeaza ca economia dependenta de petrol a Rusiei va continua sa se contracte, în conditiile în care preturile mondiale ale petrolului au scazut sub nivelul de 50 de dolari pe baril, pentru care a fost calculat bugetul anului 2016.

10 COMMENTS

 1. La rusi, o fi scuzabil, ca e traditie !
  La noi, traditia aia a fost impusa, cu tancurile.
  Ascult acum cum ca pe-ne-le-u’ vrea din “doua tururi” ca sa mai intre si altii la primarii, nu doar de la cele doua partide mari:)) Cata jegosenie, cat de fatarnicie !!
  Suntem, deci, sub orice critica; pe mana noastra – nici n-avem pe cine da vina (cel mult, la treaba cu americanii, merge faptul ca ne-au pricopsit cu d-na Kiovesi… dar si-acolo, fara ajutorul lui Ponta, ramanea d-na Kiovesi fara “coledj”…)

 2. :)))) mă tem că acest individ cam are dreptate! :))))) nu aţi simţit pe pielea voastră? :)))))))))))

 3. Off topic
  Sărăcuța ”victimă” inocentă, joshannis!
  Aflu asta din… presă și chiar mi se rupe inima de el, sireacul!(ei, nici chiar așa !)
  Semnale, lamentări, strigăte si îngrijorări referitoare la ”singuratatea” presedintelui joshanis și cum ”îl fac” unii băsiști.(Auzi băi @gheorghe, nu Pontiști!)
  Aud, văd acum cum este proiectată imaginea unui ”destin prea tulbure” ce-l paște pe actualul președinte, și care, toate acestea, sunt vizibile, perfect de înțeles acum de către toată lumea tocmai într-un moment când NU SE MAI POATE FACE NIMIC. Constatarea și…atenționarea sunt acum precum o frecție la picior de lemn. Căciula i-a fost prea mare ăstuia, încă de la începuturi, pentru așa dregătorie(o știam cam toți, fie și cei de dreapta, omul fiind al lor) și, desigur, pentru cine-a avut mari așteptări de la ăsta s-a trezit ca și cu băsescu că nu-i tocmai ce-au vrut ei să fie.
  Mrejele, tentaculele in care a fost prins ”guvidul încăciulat” sunt acum de neevitat și fără sorți de scăpare de a se descotorosi de ele de vreme ce, respectivul, a bătut palma, ca sa scape de dosare, cu aceste liane instituționale cu care s-a înconjurat acum, el intrând într-o așa șerpărie evident nevinovat, el confundand încă de la început rolul de mediator cu cel de…meditator crezănd că-i tot aia.
  Aritmetica cifrelor inregistrate la votul din nov.2014( ”aritmetică” pe care unii ne facem ca n-o știm- dar pe care o simtim încă din prima zi de la instalare – și n-o spunem, vinovat) ne indică următoarele:
  Astfel, sunt de remarcat ”obligațiile”(eu le zic mai jos… mreje) acestui presedinte, reieșite urmare votului din 2014, pentru :
  PNL – 1.440.703 mreje(cel mult, eu dând pe din doua votul ăstora de-și zic PNL)
  PDL+FC-MRU – 1.440.703 mreje(cel putin, eu dând pe din doua votul ăstora de-și zic PNL)
  PMP-isti udriști – 493.376 mreje
  M10-macovisti – 421.648 mreje
  UDMR-isti(tokes-isti) – 329.727 mreje
  Este, deci, un numar de 4.126.157 de voturi POLITICE(atentie !…POLITICE) din care 65% sunt voturi sunt, pur si simplu… NOCIVE(asta nu inseamna ca restul, adica cele din PNL, sunt ale unor… NUFERI si că ele n-ar avea NOCIVII lor)
  Restul, ”guvizi” NOVICE,mulți dintre ei veniți la semnalul : ”băsiști, veniți la vot, v-o cere, încă, președintele vostru!”(că, ce dracu, 5.277.068 de băsiști il ”votaseu” în 2009), mulți care au crezut (și mai cred încă) ca ”orice zboara se mananca” și care ”au dat vrabia in mana pe cioara din gard”, Deci restul de 2.000.000 de, băsiști, ”hei-rupisti” feisbuccisti votanti joshannisti, sunt cei ce se sunau/apelau intre ei ”in acele zile de groază” dintre cele două tururi, de frica venirii lui Ponta, că ăla e cu …kiovesi, cu maior, cu nitu, cu rusii, chinezii, comunistii, și partidul-stat. Ei sunt ”opera” celor de mai sus si, desigur a acelei prese odioase basiste reprezentată de peste 98% din total presă.
  Dictonul ”scopul scuza mijloacele” a fost și este la el acasa la ăștia de dreapta și merge, ”la pachet”, cu un altul, ”capul face, capul trage”. Și-atunci ce să mai mire? Ce să ne mai îngrijoreze?
  Daca se știa, totusi, cine a stat in spatele lui joshannis, la ce să ne așteptăm, oare?
  Asa că, repet, ”dăcât” cu Ponta(cel cu kiovesi in 2013, cu maior in 2014, cu nitu(de nu mai încăpeam de ăsta și de care scapă acum și joshannis), cu rusii, chinezii, comunistii, partidul-stat) luați… joshannis ngî, ngî.! Și nu mi-l mai plangeți și ….deplăngeți, vă rog? Sau, tot Ponta o fi de vină de viitorul alunecos, în jos al …Țării?!
  Scârba cea mai mare mă cuprinde la gândul că iar vor veni unii pe aici( alde @gheorghe, care în acest moment nu mai are nicio direcție decât cea cu… pădurile și cu… infrastructura lipsă) și iarăși vor da vina( la eșecul previzibil al lui joshannis și odată cu el al Țării), ca și-n cazul defunctului PNȚ-cd și a ”nebunului ” antonescu care s-a predat băsescului cu tot cu partid așa cum o făcuse in 2005 Stolojan cu jumătate din el, NU PE PROSTIA LIDERILOR LOR sus-amintiți ci pe tot felul gărgăuni, marote băgate acolo, în căputzul lor, la tot felul de școli politice postdecembriste că de vină ar fi după 26 de ani de capitalism, tot comuniștii… și puii de comuniști, securistii… și puii de securiști, ciuma roșie și nu, în nici un caz cea neagră, verde, portocalie, galbenă sau albastră, partidul –stat(din capul lui @gheorghe), rusii, foarte mult, chinezii și ei la fel de mult, iar peste toți acești vinovați nelipsitul… Ponta.
  Ps. Dacă nu sunt americanii de vină, rușii sunt ,desigur. ”Tinerii frumosi și liberi” pericolul ăsta l-au intuit, asta au ”presimțit” în nov.2014 și de primejdia asta sigur au scăpat scăpând de Ponta ….Ufff! Sau….???!!!!

 4. Daca n-ai dusman, e cazul sa-ti inventezi unul, fiindca patriotismul nu e usor de mentinut la flacara mare daca nu ataca nimeni pamantul stramosesc. A mers ce-a mers cu patriotismul pana ce s-a impotmolit razboiul “alternativ” din Ucraina si s-a vazut ca Putin nu-i Petru cel Mare si nici Porosenko Mazepa (la rusi istoria e inca la mare cinste si modelele ei sunt usor de resuscitat). De altfel, propaganda are dreptate: dusmanul Rusiei actuale este SUA, tzara care ignora istoria mondiala desi are pretentia sa o “faca” la modul concret, dar vorba presedintelui Johannis: dusmanul dusmanului meu e prietenul meu. (parafrazez, desigur, citatul exact nu e de pus nici macar pe suport electronic/pe aripile vantului darmite pe hartie).

 5. Un documentar realizat de BBC: cât de bogat este preşedintele rus. Una dintre sumele vehiculate în cercetarea jurnalistică – 40 de miliarde de dolari, numai în acţiuni şi bunuri ar face din Vladimir Putin cel mai bogat om din Europa. Un oficial al trezorieriei americane spune pentru toată această opulenţă există o singură explicaţie – Vladimir Putin este un lider corupt.(Doar presupuneri şi propaganda din vest şi procedurile sînt identice cu cele folosite în ţara noastră după anul 2000). Dacă nu s-a dorit această reformă implementată, pentru ce s-a copiat şi impus? Faceţi un bilanţ între epoca comunistă şi democraţia celor 26 ani de reforme gen ”visez noapte şi pun pe hîrtie în practică deîndată”. Analizaţi obiectiv reformele implementate şi ”după reformele celor care anchetează şi decid infracţiunile cu infractori” trebuie să tăceţi dacă nu vreţi pedepse privind criticile reale motivate obiectiv! ”Să profităm de haosul permanentizat şi să manipulăm în favoarea celor care fură şi mint”! Mîna pătată cu sînge se spală cu orice în afară de loialitate, armonie, înţelegere, respect,…waw! cîte bineţi şi bune maniere lipsesc voit prin eliminare conştientă!
  Oare nu pot da o lege generalizată privind eliminarea prin anihilare a speranţei omului de mai bine?
  Legea fiind valabilă pentru orice naţiune şi orice ţară!

 6. de ce nu au americanii lovituri de stat pe teritoriul sua?
  pentru că nu au ambasade sua pe teritoriul lor!
  un banc care spune totul despre cât de altruişti sunt “prietenii” noştri.ca să nu vorbim de “înţelepciunea” preşedinţilor băsescu şi iohannis! sunt partenerii noştri,dar după cum se comportă, nu o să fim trataţi niciodată ca egali. nici de americani,nici de europeni. măcar cu ruşii ştim la ce să ne aşteptăm! americanii procedează cu ruşii exact ca şi cu japonezii în ww2, chiar dacă au dreptate, se joacă cu focul,şi noi o să ne ardem tare. visătorii libertăţii şi democraţiei nu fac decât să se mintă singuri. din păcate şi dvs. dl.tudor promovaţi un sistem care ne-a transformat în sclavi, dar în care sclavii se vând singuri, şi sunt păziţi de alţi sclavi,stăpânii încasând doar beneficiile. democraţia la care aspiraţi,şi o promovaţi a fost omorâtă de lăcomie şi frică. ar trebui să militaţi ptr naţiunea română,şi nu ptr a apăra un stat care o să ne bage la înaintare,dar o să şi scoată cât mai mult de pe urma noastră.

 7. Da, probabil o parte e propaganda stalinista, dar apoi propaganda vestului cum se numeste? Observ o tendinta de intensificare a atacurilor la adresa lui Putin din partea vestului. Au inceput cu acuzatia ca “PROBABIL Putin a ordonat uciderea lui Litvinenko”, probabil care in traducere inseamna “nu avem dovezi da’ nu conteaza”, pe sistemul “trebuie sa atacam Irakul pentru ca detine arme de distrugere in masa” … NOT, sau pe sistemul suspiciuni rezonabile care ne este atat de familiar noua :), iar acum incearca sa il portretizeze pe Putin ca un Saddam sau Gaddafi sau Ceausescu, care s-a imbuibat din avutul poporului. Si-au schimbat strategia se pare, si acum incearca probabil sa taie capul sarpelui, daca celelalte metode nu au dat roade. Perversiunea vestului si a Imperiului Unit al Pamantului (SUA) nu are limite cand vine vorba de expansiunea influentei si acapararea resurselor planetei. E doar opinia unui observator obiectiv.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/

Leave a Reply