O polemica publica s-a declansat intre co-presedintele PNL Alina Gorghiu si prim vicepresedintele PNL Catalin Predoiu. Fosyul ministru al justitiei in regimul Basescu spune ca “trebuie unite fortele cu Basescu” la Bucuresti pentru castigarea fotoliului de Primar General si cele 6 primarii de sectoare.

Gorghiu a infirmat varianta lui Predoiu si a declarat :

“Nu neg că avem nevoie de fiecare vot care ar putea să fie direcționat la un moment dat sau altul către alți candidați. Fiecare partid are dreptul să-și susțină candidatul, dar în același timp se poate gândi că votul acela se duce în defavoarea dreptei. (…) PNL are o decizie în forurile de conducere. Nu vom face nicio alianță preelectorală sau postelectorală nici cu Traian Băsescu, nici cu PSD. Eu mă adresez nu în principal liderilor de partid, apelul meu este în principal făcut electoratului acestor partide”, a spus Gorghiu.

Loial lui Basescu, Predoiu a dat si el o replica :

“Diversele interpretări pe care le-am notat pe marginea ideii de a armoniza în București acțiunea politică a forțelor fărâmițate ale dreptei, mă obligă la câteva precizări. Suntem pe tărâmul politicii, unde nuanțele și moderația favorizează soluțiile, fără a altera identitățile politice. Un dialog politic între forțele care nu mai vor în mod real PSD la Primăria Capitalei nu poate strica nimănui și nu subminează identitatea politică a nimănui. Decât să adâncim șanțuri care vor exista oricum și vor rămâne acolo unde sunt, mai bine să construim metereze contra asaltului PSD asupra Capitalei. În principiu, cooperarea politică poate îmbrăca forme diverse: armonizări de mesaje, tactici de atac concertate, proiecte de urbanism susținute unanim de candidații dreptei și multe altele care nu presupun alianțe formale, abdicări de la diferențe și topiri de identități. Toate acestea presupun un dialog politic. În orice caz, după numai două zile de la această propunere, constat că PSD a intrat în panică și țipă din nou dezinformări cu eterna lor obsesie. E firesc acest lucru, PSD știe că în turul doi al prezidențialelor, când electoratul de dreapta a fost compact, dreapta a câștigat”, a spus Predoiu pe Facebook.

Aceasta polemica publica intre Gorghiu si Predoiu pe tema colaborarii cu Basescu face foarte rau PNL in plin an electoral.

 

8 COMMENTS

 1. Ce polemică? Doar pe faptul că lipsește oficial un co-președinte? Să fim serioși, forțele sunt unite din start. Poate dispar cei doi co-președinți, când se oficializează unirea forțelor și, implicit, va fi un singur președinte (noul aliat). Doar părul e schimbat, năravul ba.

 2. Am văzut cîteva panouri publicitare în oraşe. Cîţi ani au aceşti tineri? 30-40 de ani? Panourile publicitare asta arată dar scoate la iveală şi vulnerabilitatea plină de ură faţă de cine-i privesc! Incredibil ce moacă schimonosită au! Şi din toate partidele sunt!
  Se cam ştie în ţară despre colaborarea pentru a-l scăpa pe băsescu şi pe ai lui care încă nu sunt amanetaţi pe la DNA şi despre care se ştie că au furat en-gros de la marea majoritate a poporului. Doar turismul la alegeri cu plată masiv îi va salva!

 3. Apropo de declaraţiile americanului de la Secret Service. Parcă anul trecut sau acum 2 ani am găsit un material pe aljazera english care conţinea critici foarte dure la adresa aceleiaşi doamne şi la adresa lui băse-boc cu politizarea a orice inclusiv a justiţiei şi a procuraturii! Dacă-l găsesc îl voi plasa

 4. Și dacă e doar momeală pentru reconfirmare, tocmai pentru continuarea protecției? (nu mă refer la articol, ci la pledoaria din emisiune).

 5. Predoiu ar vrea, dar nu prea poate; Gorghiu ar putea, dar nu prea vrea…turkish delight! Amandoi stiu ca trebuie sa sara gardul daca vor sa aiba sanse sa faca vreo duda, ping-pong-ul asta e pentru a-si convinge electoratul ca nu-i dracu’ atat de negru.
  Amuzant e faptul ca adevaratul electorat de dreapta, cel anti-basist, este la Tariceanu, la fel si cel anti-PSD-ist.
  Ce topiri de identitate, care identitate? PNL si-a amanetat identitatea.

 6. Piratu’ ramane un “caine politic” care reuseste sa agite apele in “satelitul” trimis in sanul ultimului partid istoric din Romania.

 7. Cum i se dechide usa lupului, cum mănâncă iezii…A a dispărut P.ROMAN, STOLO si altii…Au dispărut si partide…Chiar guverne cu premieri cu tot !!

Leave a Reply