“N-aș vrea să comentez mai multe, dar nu e normal. Întrebați-o pe Halep de ce nu vrea să joace pentru România. Nu vreau să spun mai multe, dar să ne lămurească de ce se duce la Stuttgart și nu joacă la Fed Cup. Eu m-aș fi dus să evoluez pentru Cupa Davis, pentru țara mea, ea merge la Stuttgart”, a declarat fostul mare campion de tenis Ilie Năstase.

“Părerea mea este că joc zilnic pentru România. Tot timpul când intru pe teren, acolo scrie Halep – România. Cred că asta e mult mai important pentru mine şi pentru ţară. Am jucat întotdeauna cu mare drag la Fed Cup, când am putut şi când s-a putut. Am fost şi accidentată şi tot am jucat. Anul acesta este imposibil, pentru că programul nu-mi permite. Dacă se juca în Europa mă duceam cu drag. Acum îmi este imposibil să schimb din nou fusul orar. Sunt obosită, vin după o perioadă lungă în America. Să plec iar în Canada şi să mă întorc este foarte, foarte greu. Îmi doresc ca fetele să câştige acolo şi fără mine, au şanse, sunt jucătoare foarte bune. O să le ţin pumnii şi o să le susţin de acasă”, a declarat Simona Halep pentru Digisport, citat de DC News.

Întrebată dacă a deranjat-o opinia lui Ilie Năstase, românca de pe locul 3 WTA a răspuns: “Nu ştiu dacă mă afectează sau nu, dar pe domnul Năstase îl respect, îi respect toate rezultatele pe care le-a avut, ceea ce a fost şi ceea ce este. Nu pot să comentez eu despre ceea ce spune dânsul. Este opinia dumnealui şi, cum fiecare este liber să-şi spună părerea, eu accept orice”.

 

5 COMMENTS

 1. De ce o atacă pe această fată? Au păus momopol pe ea? Cumva e un obiect al lor proprietate? Vreţi să o epuizaţi aşa tînără? Nu vă gîndiţi că şi ea are viaţa ei? A muncit enorm şi doar părinţii i-au fost alături, acum v-aţi agăţat de performanţele ei şi o consideraţi un bun al vostru sau al ţării? Sunt performanţele ei, ea a muncit enorm, ea are dreptul să aleagă ce face cu ea şi cu viitoru-i propriu! Cîtă nemernicie din partea unora! Să vă fie ruşine!

  • Fata e talentata. Ok. Datorita talentului si a muncii castiga o gramada de bani. Bravo ei. Daca plateste si impozite in Romania pe acei bani sigur ca tre’ sa o sustinem in meciurile ei pentru glorie si bani.
   Numai ca problema e alta. La nivel mondial e o competitie de tenis feminin intre tari. Pentru a fi considerat patiot, cand ti se da ocazia, tre’ sa raspunzi si sa oferi din ceea ce ai tu de oferit. Asa a facut Nadia, asa a facut Nastase si asa a facut Hagi.
   Deaia ii iubesc atat de mult poporul asta pentru ca au luptat si si-au aratat devotamentul fata de tara. Sigur ca fiecare dintre acestia aveau posibilitatea sa castige glorie si bani mult mai multi daca ar fi ales sa nu faca parte din nationala.
   Mai iesea lumea pe strada de bucurie in toata tara daca de ex. Hagi & Co in ’94 ar fi decis sa nu participe la Campionatul Mondial ?

   Nastase a spus niste lucruri de bun simt asa cum le-a gandit el ca fost jucator nr 1 mondial (“72 si “73) care timp de 18 ani a jucat in echipa Romanei la Cupa Davis 146 meciuri (109 castigate) si a ajuns in finala competitiei de 3 ori (1969, 1971 și 1972)
   Daca nici de parerea acestui om nu tinem seama si ne alaturam celor care o sprijina pe talentata in aceasta decizie inseamna ca ideea de sport este total calcata in picioare. Sportul nu este numai o lupta pentru bani asa cum tind sa-l considere gasca din jurul talentatei.
   Nu ma mira, insa, ca sfatuitorul Tiriac nu a convins-o ca-i un moment important al nationalei feminine de tenis la care ea e datoare sa puna umarul.

   Fatuca asta talentata zice ca anul asta are alta treaba … sa mai castige cativa bani, sa ajunga nr. 2 mondial (ca nr. 1 e mai greu cat mai e Serena!)
   Sa-si asume decizia care a luat-o iar Federatia de Tenis sa ia act de aceasta decizie si in eventualitatea in care echipa se va califica sa nu o mai convoace la mecurile din fazele urmatoare. Ar fi TOTAL NEDREPT ca fitoasa asta sa ia locul unei alte fete din lot care a fost la greu intr-o eventuala semifinala sau finala.
   Djokovic (nr. 1 mondial la baieti) spunea dupa ce a jucat accidentat pentru Serbia:
   “Nu sunt dese ocaziile când poţi juca pentru ţara ta, împreună cu alţi 15 oameni care au acelaşi scop măreţ. Este o responsabilitate extrem de importantă”.
   Restu-i abureala.

 2. Poate ar trebui sa nu-i mai stabilim noi obiectivele.
  Puneti-va in locul ei! I s-a spus de nenumarate ori ca nu e jucatoare de top pentru ca nu a castigat nici un Grand Slam. Cred ca acum, dupa atatea victorii consecutive ca le-am si uitat numarul, probabil simte ca poate castiga la Roland Garros. Ar trebui sa nu mai punem atata presiune pe ea si s-o lasam sa- si masoare puterile, s-o lasam sa-si atinga maximul de potential.
  *
  In rest, are 23 de ani si sunt sigur ca va juca si pentru Romania, dar probabil ca doreste sa o faca dupa ce va demonstra si isi va demonstra si siesi cine este si ce poate.
  Probabil simte ca mai are doar un pas de facut si-l poate face. Nu veti fi mandri de ROMANCA Halep daca va castiga la Roland Garros? Anul trecut, finala dintre ea si Sharapova nu s-a terminat dupa 12 ghemuri, ci dupa 33 de ghemuri si 3 ore de joc!
  *
  In rest, e loc pentru toate legendele pe panoplie, nu va fi nici una umbrita de succesele celorlalte!

Leave a Reply