Premierul Victor Ponta a afirmat, marți, la Craiova că cele trei spitale regionale vor fi construite la Craiova, Iași și Cluj-Napoca cu finanțare prin Programul Operațional Regional, urmând a fi aproape identice, fiecare având un buget de 100 milioane euro.

“Am negociat cu Comisia Europeană, cu Comisia Regio, cu doamna comisar Corina Crețu, și până la urmă am aprobat în Guvern Memorandumul și proiectul cu cele trei spitale regionale — Craiova, Cluj și Iași — va fi finanțat prin POR în formula următoare: proiectul este de 100 de milioane de euro pentru fiecare spital regional și va fi finanțat după formula: 50 milioane de euro contribuția UE, 40 milioane contribuția Guvernului și 10 milioane contribuția autorității locale. Eu zic totuși că și cele trei autorități locale sunt puternice și pot să bugeteze pe trei ani de zile cele 10 milioane de euro care reprezintă cofinanțarea”, a spus Ponta.

Potrivit premierului, pentru cele trei spitale regionale va fi un singur proiect la nivel central, adică un spital aproape identic, iar autoritatea locală trebuie să pună la dispoziție terenul.

 

2 COMMENTS

  1. Buf! m-au blocat contribuţiile! Dacă are cu ce, poate să facă, miram-aş de unde scot primarii banii pentru spitale, cînd ei-primarii au făcut împrumuturi de la bănci şi mulţi din ei sunt cu arest la domiciliu! În plus, este cea mai mare porcărie cu regionalizarea, din 2009-2010 se merge pe regionalizare şi e pur şi simplu: bătaie de joc, mai ales cînd ajungi la tribunale, eşti executat fără să simţi, că deh, nu eşti din regiunea lor! Succes la construire, reticenţa mă îndeamnă la no comment.

    • @parere: Bai analfabetule, “miram-as” se scrie “mira-m-as” corect in limba romana. Tie chiar nu iti e rusine de toate porcariile din capul tau de analfabet pe care le tot vomiti pe-aici?! Chiar nu ai alta soarta, decat sa stai si sa vomiti pe-aici zi lumina?

Leave a Reply