Directia Nationala Anticoruptie, face orice pentru a salva scaunul sefei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu. DNA incearca sa obtina anularea hotararii de achitare a Marianei Rarinca, femeia tinuta 6 luni in arest, dupa o plangere a Liviei Stanciu, si achitata apoi definitiv. In acest sens, parchetul lui Kovesi a formulat o contestatie in anulare la Curtea de Apel Bucuresti, impotriva hotararii judecatorilor Risantea Gagescu si Damian Dolache prin care Rarinca a fost achitata definitiv. Informatia a fost prezentata de Lumeajustitiei.ro, in cursul zilei de vineri 20 mai 2015, la rubrica “Vorbe de fumoar”. Spre seara, zvonul ne-a fost confirmat.

Oficiali ai Curtii de Apel Bucuresti ne-au confirmat ca la Sectia I Penala a acestei instante a fost depusa o contestatie in anulare de catre DNA. Motivul este insa unul absurd si care nu poate fi niciodata admis de niste judecatori corecti. Si anume ca judecatoarea Risantea Gagescu ar fi fost lipsita de impartialitate in acest dosar. Motivul este halucinant: Risantea Gagescu, prin hotararea de achitare dispusa, ar fi urmarit sa se razbune pe Livia Stanciu, cea cu care, in 2013, a avut o divergenta in sedinta CSM, in care judecatoarea CAB a sustinut interviul pentru promovarea la ICCJ. Concret, potrivit DNA, Risantea Gagescu nu a fost impartiala si a vrut sa se razbune pentru ca Livia Stanciu s-a opus promovarii ei la ICCJ. De altfel, reprezentantii CAB ne-au informat ca DNA a depus la dosar sedinta cu disputa dintre Gagescu si Livia Stanciu.

Daca DNA sau Stanciu avea dubii, avea posibilitatea sa o recuze pe judecatoare. Nu a facut-o in timpul procesului, ceea ce arata ca nu a avut nimic impotriva

Este evident o incercare disperata a DNA de a salva scaunul Liviei Stanciu si de a ascunde mizeria din cazul Rarinca. O incercare scandaloasa, care confirma informatiile privind represaliile care vor urma la adresa judecatorilor care au achitat-o pe Mariana Rarinca.

Contestatia in anulare a DNA nu are insa nicio sansa de a fi admisa. Asta desigur daca ajunge la un complet corect. O asemenea cerere este inadmisibila, iar in practica a fost respinsa in toate cazurile intrucat partea care ar fi avut suspiciuni privind lipsa de impartialitate si obiectivitate, trebuia sa ceara recuzarea judecatorului in timpul procesului, nu dupa. Avand posibilitatea sa o faca fiind parte in dosar, dar nesolicitand recuzarea judecatorului, Livia Stanciu a fost de acord ca judecatorul este unul impartial si obiectiv. Probabil ca DNA mizeaza pe faptul ca va putea indimida un judecator, prin actiuni repetate de presiuni asupra judecatorilor si prin posibilitatea de a pune pe oricine sub urmarire penala.

Date fiind nenumaratele dovezi ca DNA actioneaza in stil mafiot, avand sute de achitari la activ pentru care nu a raspuns niciun procuror, Lumeajustitiei.ro solicita Parlamentului Romaniei sa elimine DNA din categoria parchetelor care pot instrumenta dosare penale unor magistrati. Asta intrucat gratie acestui parchet, s-a ajuns ca toti judecatorii din dosarele de coruptie sa stea cu frica ca pot deveni oricand tinta unor dosare penale instrumentate chiar de partea din dosar, daca aceasta ar fi nemultumita de solutie. Este contrar oricarui principiu de drept ca una din partile din dosar sa poata deschide dosare penale judecatorului care l-a nemultumit prin solutie, cum are in prezent DNA posibilitatea, datorita unor legi cretine.

O noua forma de presiune asupra judecatorilor

Pe de alta parte, ceea ce face acum DNA nu este altceva decat o noua forma de presiune la adresa judecatorilor. In acest mod, parchetul anticoruptie incearca sa ii avertizeze si sa ii puna la punct pe judecatorii care nu executa comenzile si care nu impartasesc punctul de vedere al DNA.

Totul se intampla dupa ce la inceputul anului, DNA-ul Codrutei Kovesi a criticat zeci de judecatori care au dat achitari in dosarele de coruptie. Asa cum ne amintim, in Raportul anual de activitate al Directiei, prezentat la 24 februarie 2015, toate cele 41 de hotarari definitive de achitare dispuse anul trecut de judecatori, prin care au fost declarate nevinovate 128 de persoane, au fost criticate in mod nepermis sub aspectul temeiniciei si al legalitatii. DNA a comentat dosar cu dosar absolut toate cauzele in care instantele au dat achitari, pentru fiecare dosar concluzia Directiei fiind aceeasi, si anume, ca “Solutia nu este imputabila procurorului”.

Hotararea instantei de apel este nelegala“, “Solutiile de achitare sunt urmarea unei gresite interpretari a dispozitiilor legale“, “Instanta de apel in mod eronat a apreciat ca fapta nu este prevazuta de lege“, “Achitarea este rezultatul unei evaluari eronate a mijloacelor de proba“, au fost doar cateva dintre sintagmele strecurate in Bilantul pe 2014 al DNA care au iritat asociatiile profesionale ale magistratilor si i-au scandalizat pe judecatorii din intraga tara.

Chiar si Consiliul Superior al Magistraturii si-a aratat, ce-i drept, cu jumatate de masura, indignarea, Livia Stanciu – partenera de nadajde a procurorilor lui Kovesi – numarandu-se printre membrii care au apreciat ca “DNA a gresit aici“.

Si atunci, ca si acum a fost tot o forma de presiune. Au existat inainte multe altele, cum ar fi dosarele deschise de procurori pe solutiile judecatorilor sau anchetele privind modul in care judecatorii au deliberat.

38 COMMENTS

  • JOShannis nu a clarificat cu SRI-ul daca sunt sau nu acoperiti in Justitie !!!
   Presedintele CSM JOShannis se ascunde dupa 6kase !!!…
   IMI ESTE RUSINE DE KLAUSE JOSHANNIS …

   • JOS DICTATURA SRI-DNA-ICCJ

    Romani suntem in plina dictatura a SRI-DNA-ICCJ
    Parlamentul a fost redus la tacere.
    Abuzurile asa zisei justitii SRI-iste au ajuns la cetateanul de rand in acest caz doamna Rarinca.

    Urmeaza DISTRUGEREA PRESEI nealininate ca Antena 3, Lumea Justiei, Cotidianul.

    Romani traiti ultimile franturi de liberate si democratie.
    V-au furat referndumul si or sa jefuiasca tot ce a mai ramas de furat in Romania.

    PROTEST CIVIC PASNIC MASIV ultima solutie.
    Judecatori e timpul sa intrati in greva sau sa va umiliti mai departe la ordinele serviciilor sau sa intrati la puscarie la ordinul SRI.

  • Dupa cum percuteaza Luluta Kovesi ca s-o salveze pe Livia Stanciu Pauker de ocara si oprobriu public e clar cum ca amandoua sunt ofiterese acoperite ale SRI la fel ca si Gaineat Vasilicium Danileata.

   • @gheorghe, Facand abstractie de caracterul “branza buna in burduf de caine” al lui Cristoiu, acesta are dreptate 100% in cele ce afirma. Danilet dupa cum s-a comportat aseara, pe sticla televizorului, a dovedit ca este un veritabil individ fara caracter specializat in arta minciunii si dezinformarii, demn de un cursant la scoala de Securitate de la Baneasa ceeace dovedeste ca el a vorbit ca un ofiter acoperit al SRI in CSM si nu ca jurist. Pentru imbecilitatile debitate acest gaineata danilet trebuie exclus din magistratura dar si din CSM.

   • Unii sunt acoperiti dar cei mai multi sunt slugi nemernice fara coloana vertebrala si oportunisti de cea mai sinistra speta. Isi trag seva din basism din sistemul ticalos instaurat de bass. Sistemul evolueaza spre rau si mai rau…

  • Intr-adevar , solutia este mobilizarea romanilor care iubesc tara spre a se iesi in strada masiv ! Acestui demers ar trebui ca si judecatorii , chiar si procurorii corecti, sa li se alature printr-o greva japoneza , asa cum au facut de nenumarate ori pentru a-si mari drepturile salariale . Ei sunt cheia ! Si pe ei ii afecteaza aceasta constrangere a DNA . Daca solutia nu o multumeste pe Kovesi , incepe acuzarea judecatorilor care si-au permis sa interpreteze legea altfel decat ea . Procurorii sa revina la statutul de avocat al statului ! Ei nu sunt magistrati ! De aceea ajung sa judece stramb , cand devin mari judecatori , in completele ICCJ !

   • Facand abstractie de caracterul “branza buna in burduf de caine” al lui Cristoiu, acesta are dreptate 100% in cele ce afirma. Danilet dupa cum s-a comportat aseara, pe sticla televizorului, a dovedit ca este un veritabil individ fara caracter specializat in arta minciunii si dezinformarii, demn de un cursant la scoala de Securitate de la Baneasa ceeace dovedeste ca el a vorbit ca un ofiter acoperit al SRI in CSM si nu ca jurist. Pentru imbecilitatile debitate acest gaineata danilet trebuie exclus din magistratura dar si din CSM.

   • acest mesaj a aparut prima data din diaspora, si am zis sa-l continui… de fapt mesajul corect ar fi: poporul e rarinca … dar nu vreau sa vorbesc in numele poporului …

   • Din cauza ca e prost noapte, si daca ar scrie in limba romana ar trebui sa puna foarte multe puncte, puncte, pentru ca el numai asa scrie in limba nationala! E retarded, puncte, puncte ……………

 1. Acesta este stalinism în cea mai brută formă!
  .
  Kovesi, AFARĂ și LA PUȘCĂRIE!!!
  .
  Stanciu, AFARĂ și LA PUȘCĂRIE!!!
  .
  Iohannis, dacă nu reacționează public, clar și răspicat fără a citi de pe foi scrise de alții ca un retardat, să fie SUSPENDAT și să fie declanșat un REFERENDUM DE DEMITERE!!!

  • Livia Stanciu Pauker i-a scapat pe inculpatii din dosarul Minerva care au praduit statul cu 100 milioane dolari, deci Livia Stanciu se face vinovata de infractiunea de lasare in libertate a infractorilor respectivi. “Condamnatii cer revizuirea procesului,actiune respinsa de Tribunalul Constanta. In 9 martie 2001 Curtea de Apel Constanta trimite dosarul spre rejudecare In 8 ianuarie 2002 Tribunalul Constanta respinge insa revizuirea. Dupa ce ICCJ admite revizuirea, si stramutarea,urmeaza o alta etapa a procesului care avea sa devina o saga a Justitiei din Romania prin intorsaturile deciziilor si durata. Noua faza se muta, asadar, de la malul Marii Negre la instantele de pe malul Dunarii, la Galati, unde domina spiritul tutelar al Luciei Doina Stanciu, steaua in urcare a magistraturii romanesti, tocmai avansata la Instanta Suprema. Curtea de Apel Galati respinge initial cererea de revizuire, in noiembrie 2002 . Inculpatii fac apel si in februarie 2004 Inalta Curte admite recursul, caseaza sentintele si trimite iar spre rejudecare dosarul , tot la Tribunalul Galati. Instanta din Galati isi schimba radical atitudinea ,Shogunul era deja eliberat. Dupa rejudecari si apeluri Curtea de Apel Galati achita in 16 noiembrie 2007 pe toti inculpatii.Recursul Parchetului si al Companiei Petromin este respins in 2008 de Curtea de Apel Galati, iar sentinta definitiva aprilie 2010 de la Tribunalul Galati ”scufunda” integral raspunderea inculpatilor. Stanciu Doina Livia a fost PROCUROR (1980-1994) si apoi judecator la Tribunalul Galati din 1994 pana in 2002, cand avanseaza la Curtea de Apel Galati. In 2004 devine judecator la Inalta Curte, apoi Seful Sectiei Penale a ICCJ si din 2010 presedintele acestei instante. Toanchina s-a pierdut prin Caraibe, Shogunul a fost recuperat si devine administrator la compania de foraj marin a lui Comanescu, alt apropiat al Presedintelui Basescu.”

 2. Ce bataiosi sunt cu un om nevinovat ?! Nimic in schimb, cu privire la dosarele de mare coruptie in care sunt implicati liderii fostului PDL, in frunte cu tartorul lor, Basescu. Cat timp in fruntea DNA si ICCJ, vor fi cele doua ,,monumente de moralitate”, Kovesi si Stanciu nu se vor atinge de ei. Este adevarat ca ambele se bucura de ,,inalta atentie” a ambasadei SUA !

 3. Un lucru este clar,Cele Doua Orfeline au intrat in panica si vor sa se sustraga raspunderii penale pentru denunt calomnios,folosirea institutiilor publice in interes personal si abuz in functie.Si daca nu cumva intra in discutie si o incalcare a drepturilor omului la o judecata corecta,dar si un santaj.Cu ceea ce fac acum,Orfelinele isi agraveaza infractiunile.Si in plus,in contextul actual se face un act de intimidare,santaj si razbunare la adresa judecatorilor in efectuarea independenta a actului de justitie,dar si intimidare,razbunare si santaj impotriva lui Rarinca,astfel ca aceasta sa nu mai intreprinda nimic in a-si cauta dreptatea.Iata cine incalca efectiv si grav independenta justitiei.Iata pe cine platim ca sa faca dreptate in tara asta.

 4. In strada, oameni buni. Ce dracu mai asteptam ?
  stanciu, kovesi, basau, danilet, udrea, toti la puscarie.

 5. Am postat inca de la ora 11, astazi, opinia ca DNA nu se va lasa. Voi repeta comentariul meu de azi:
  Desi Mariana Raraica are dreptate totala( trebuie asteptata motivatia si mai ales ancheta inspectiei judiciare), eu nu cred ca lucrurile vor ramane asa.
  De ce ? In CSM si la Inspectia Judiciara mai sunt oameni precum Vasilica Danilet(batuti in cap !).
  Ma tem ca in urma anchetelor ce vor fi facute se va “constata”(!!) ca la Curtea de Apel s-a gresit si acel complet care a dat “achitare definitiva” sa fie pus sub ancheta DNA si pedepsit pentru indrazneala de a da peste cap actiunea Stanciu-Kovesi….
  Si, iata ca temerea devine realitate. Kovesi cere contestatie in anulare. Ce va urma ? Arestarea celor doi judecatori de la Apel….

 6. E uimitor! DNA declară că o instanță a dat un verdict prost. Deliberat. Și DNA vrea pur și simplu să-l revoce. Care e treaba DNA-ului în conflictul dintre două persoane particulare? Cum vom ști de-aici înainte că nu toate instanțele dau verdicte greșite?! Cum să mai aibă oamenii încredere în Justiție?

 7. Până unde merg acești indivizi și nu se face nimic împotriva abuzurilor lor. Noi nu mai suntem o țară liberă, ci trăim o dictatură autentică asemănătoare în bună parte cu cea din anii ’50. Trebuie să ieșim în stradă.

 8. Poporul ăsta e bolnav. Citiți comentariile legate de acest abuz stalinist al lui Kovesi pe http://www.stiripesurse.ro/cazul-rarinca-escaladeaza-laura-codru-a-kovesi-vrea-anularea-hotararii-de-achitare-a-lui-rarinca_957306.html.
  .
  Doar o mostră de băsism/stalinism în care zace această așa-zisă țară:
  .
  ” Doru Ramba • 4 hours ago
  http://www.stiripesurse.ro/cazul-rarinca-escaladeaza-laura-codru-a-kovesi-vrea-anularea-hotararii-de-achitare-a-lui-rarinca_957306.html#comment-2051841555
  “Stiri pe surse”, voi chiar nu verificati sursele? Pai asta e o manipulare crasa pusa la cale de catre cei de la Antena 3 si saitul “Lumea justitiei”, condus de Razvan Savalic si Adina Anghelescu.
  Razvan Savaliuc va fi invinuit pe baza unor probe temeinice pentru instigarea Marianei Rarinca la savarsirea infractiunii de santaj.
  Razvan Savaliuc vrea sa creeze zgomote, praf si fum pentru decredibilizarea DNA, inainte ca procurorii sa “puna cosul” pe el.

  .
  Vorba lui Mircea Badea: nu se mai poate cu ăștia…

 9. Contestatia e prima mutare din partida DNA-corpul judecatoresc independent. A doua, anuntata de Danilet, va fi montarea unui “frangrant” care sa decridibilizeze presa. Si nu implicand Antena 3 ca de obicei, ci Lumea Justitiei, mai precis pe Savaliuc cu care Mme Kovesi a mai avut un esec, imi amintesc, in instanta, si care a dezvaluit public implicarea sa in drama Rarinca. Daca iau si pe careva de la Antena 3 va fi la pachet, important e ca meschinaria “celei mai puternice femei din Romania”sa fie satisfacuta in dauna adversarului propriu, si pe terenul comun. Intre timp, mai vine printul Charles, mai facem o vizita la baptisti, ne mai tafnim la primul ministru si drama reala trece in istorie.

 10. Cîte metode se pot folosi pentru a distruge omul nici nu vă închipuiţi! De la sustragerea actelor din dosare şi înlocuirea lor cu alte acte numerotate cu acelaşi instrument utilizat pînă la neluarea în considerare a actelor primite ca justificare legală în cursul unui proces în desfăşurare încît te trezeşti cu aiureli în hotărîrea judecătorească! Doar tu cel nevinovat eşti declarat vinovat prin rea credinţă! Asta e unica formă de practică în justiţie cînd e vorba de interese şi fabrici de acte susţinute!

  • Ţi-e ruşine cu tine şi cu modul propriu de gîndire şi analiză? Sau soarele ţi-a secătuit creierul capului încît oglinda gîndirii şi a conceptului de a analiza este varză!

 11. ambasadele USA , UK sau Germaniei sau care o fi ce spun ? nu au nimic de zis ? asta inseamnă justiţie ? ..vrem să – şi spună părerea …şi chiar să stea la intrebări incomode .. că m am săturat de aşa democraţie dacă asta aşa se numeşte ce e la noi

 12. Domnule Radu Tudor !
  Nu stiu daca dvs. sugerati si postarea pozelor care insotesc subiectul.
  In Romania nimic nu mai este halucinant. Iesim in strada si halucinantul ne loveste in fata, asa c-am devenit pe undeva nesimtiti si nu ne mai socheaza nimic. In schimb ne socheaza bunul simt al cuiva, cinstea, adevaratul lucru bine facut, o mana intinsa, un loc oferit unei persoane in mijlocul de transport, o vorba buna si exemplele pot continua.
  Sa revin la poza, poza de mai sus face cat o mie de cuvinte.

  • Este iesitul in strada o solutie ?
   Prin modul nostru de comportare, 24 din 24 de ore, poate putem impune un alt mod de gandire si de comportament civic si poate incet, incet tuturor neispravitilor, frustratilor astia le vom arata schimbarea Romaniei in bine prin lucrul bine facut oriunde ne aflam, un lucru oricat de marunt, poate si prin simpla intindere a unei maini.

   • ACUM iesitul in strada e singura solutie. Si urgent pentru ca DICTATURA judiciaro-sri-sta se consolideaza in fiecare zi de 10 ani.
    Si v-a fi prea tarziu, cred ca deja este prea tarziu…

 13. o sa vedem daca judecatorii care vor judeca contestatia sunt normali sau nu …

  personal cred ca ar fi impotriva firii ca aceasta contestatie sa fie aprobata …

Leave a Reply