Lumeajustitiei.ro solicita asociatiilor profesionale ale magistratilor si judecatorilor din tara sa analizeze daca nu este cazul sa se declanseze din nou o procedura de revocare a lui Cristi Vasilica Danilet din CSM, care in loc sa apere independenta Justitiei pune la stalpul infamiei victima unei erori judiciare, compromitand prin aceasta nu doar imaginea CSM, ci si a Justitiei in ansamblul sau. Disperat sa o spele pe Livia Stanciu in scandalul “Rarinca Gate”, judecatorul Cristi Vasilica Danilet mai ca a scos-o vinovata pe Mariana Rarinca, femeia tinuta 6 luni in arest dupa o plangere a sefei ICCJ si achitata definitiv. Mai mult, Danilet, invitat joi seara 28 mai 2015 la TVR, a acuzat ca Rarinca ar fi santajat-o pe Livia Stanciu in complicitate cu anumiti jurnalisti. Practic, in loc sa ceara sanctionarea procurorilor si judecatorilor care au tinut un om nevinovat 6 luni in spatele gratiilor, Vasilica Danilet a anuntat ca CSM va verifica toti magistratii implicati in acest caz, inclusiv judecatorii care au dat solutia de achitare.

Disperarea lui Vasilica Danilet si reactia furibunda a acestuia confirma practic faptul ca mafia de la varful Justitiei pune la cale executia judecatorilor Risantea Gagescu si Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucuresti. Este o informatie facuta public si de jurnalistul Ion Cristoiu: “Miercuri, 27 mai 2015, ma intrebam pe cristoiublog.ro, chiar din titlu, Judecatorii care au indraznit s-o achite pe nevinovata Mariana Rarinca vor fi inhatati de Binomul SRI-DNA?! N-au trecut nici doua zile de la aceasta intrebare si raspunsul se conturează deja: Da, Binomul SRI-DNA, coloana vertebrala a Statului de Drepti, ridicat pe ruinele Statului de Drept, pune la cale arestarea celor doi judecatori. Deocamdata e doar pregatirea psihologica. Mai ceva ca in perioada campaniei electorale, cand Binomul si-a reactivat toti adormitii din presa, din politica si din Justitie, rand pe rand jurnalisti nu numai de la site-uri care nu sunt altceva decat Unitati militare, dar si de la ziare si televiziuni de stiri presupus independente, la semnalul dat de Dan Tapalaga, s-au napustit asupra Completului care a achitat-o pe nevinovata Mariana Rarinca”.

rezentam cateva din declaratiile facute de acesta la emisiunea “Vorbeste liber” de la TVR. Comentariile va apartin.

Doamna Stanciu a actionat in calitate de persoana fizica si nu in calitate de presedinte a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Demersurile care s-au facut in dosar nu s-au facut de catre dumneaei ca presedinte de Curte Suprema, s-au facut de dumneaei ca persoana vatamata. Si-o sa va dau o stire, ca sa spun asa, in exclusivitate: s-ar putea sa descoperiti si niste ziaristi care impreuna cu persoana in cauza au pus la cale santajul impotriva doamnei Stanciu. Dar in momentul de fata avem o investigatie intr-adevar, disciplinara, se fac verificari cu privire la modul de solutionare a acestui dosar si s-ar putea ca si anumiti colegi de-ai dumneavoastra din presa sa fie interesati de derularea acestei cauze”.

(…)

Instanta a stabilit in mod definitiv ca persoana care a fost chemata in judecata, trimisa in judecata de catre procurori a comis o fapta, repet a comis o fapta, insa nu este vinovata de aceasta fapta pentru a fi trasa la raspundere pentru infractiunea de santaj. In viziunea judecatorilor din completul de apel, fapta respectiva nu constituie infractiunea de santaj, dar s-a comis ceva, pentru ca acesta a fost de fapt si motivul arestarii respectivei persoane. Au fost judecatori care au procedat la arestarea ei, la mentinerea in arest pe timp de 6 luni. Dar repet, avem o verificare disciplinara in derulare, vom descoperi, vom investiga.

(…)

Moderator: Atunci cand o persoana este achitata nu este nevinovata?

Nu intotdeauna. Atunci cand o persoana este achitata, poate sa fie achitata pentru ca nu s-a savarsit fapta si atunci este o fapta imaginara, sau pentru ca a savarsit fapta dar era de exemplu in stare de legitima aparare sau pentru ca nu raspunde penal, de exemplu era intr-o stare de iresponsabilitate sau de minoritate. Dar pentru a aresta o persoana in conditiile Codului de procedura penala, este suficient sa am niste suspiciuni ca s-a comis o fapta si apoi sa mai am niste indicii ca respectiva persoana incearca sa aduca atingere desfasurarii normale a procesului. (…) In filmele americane intai persoana e arestata. De pe strada, Politia ii pune catusele si o duce la sediu.

Moderator: Cum adica daca esti achitat poti sa fii si vinovat? Nu esti nevinovat?

Nu, nu, nu… Discutia intr-adevar tinde pe o latura tehnica. Va dau un exemplu. Surprindem o persoana cu un cutit in mana langa o victima, autorul plin de sange…

Moderator: Nu, domnule judecator, in cazul acesta…

Dar eu de unde sa stiu?

Moderator: Doamna este achitata…

In cazul acesta vorbim de o infractiune de santaj si de o persoana achitata in final. Persoana care a reclamat fapta, in speta doamna Stanciu, putea sa fie orice judecator din tara asta, si nota bene mai sunt judecatori santajati, cu dosare aflate pe rol in curs de derulare, mai sunt judecatori in situatia aceasta. Revin, daca doamna Stanciu a facut o plangere ca dumneaei s-a considerat santajata si in final Justitia nu i-a dat dreptate, pentru ce sa cerem demiterea femeii din functia de presedinta a Inaltei Curti. Ce legatura are functia pe care o exerciti? E ca si cum eu, judecator astazi, pierd un proces in Romania, si am pierdut vreo doua in Romania, asta inseamna ca nu-s bun ca judecator? Pentru ca e clar ca sunt subiectiv in cauza pe care eu o initiez, dar pana la urma asta e rostul Justitiei, nu sa-mi dea dreptate, problema era daca ii dadea dreptate doamnei Stanciu, sau mie, sau altora. (…) Ea a actionat in calitate de persoana care tocmai sesizase organele de urmarire penala ca s-a comis o infractiune cu privire la ea. Ce era sa spuna in spatiul public, am sesizat organele de urmarire penala dar nu este infractiune? Si mie daca mi se intampla maine sa fiu palmuit sau batut pe strada, voi reclama si voi spune in mod public, am fost…s-a comis o infractiune impotriva mea”.

(…)

Inspectia Judiciara, ca urmare a dezbaterilor aparute in spatiul public, la solicitarea noastra de ieri a inceput verificarile pentru a se vedea daca este cazul sau nu de o constatare disciplinara comisa de judecatorii sau procurorii care au fost implicati in solutionarea acestei cauze. O luam de la inceput de la cel care a efectuat urmarirea penala, pana la ultimul judecator. Sunt vreo 40 de magistrati in total. Sa vedem daca sunt incalcari ale legii si daca acestea s-au comis cu rea-credinta sau grava neglijenta, pentru ca daca o persoana a fost arestata in afara cadrului legal, fara emiterea mandatului, fara sa existe probe, indicii la dosar, daca judecatorii au actionat cu rea credinta, grava neglijenta, ei trebuie sa fie sanctionati clar… De la avertisment, pana la excluderea din magistratura. Sunt sanctiuni pe care doar CSM le poate aplica. (…) Am spus o suma, nu stiu, s-ar putea sa fie doar 20, nu 40”.

http://www.luju.ro/institutii/csm/revocati-l-din-csm-in-pofida-sentintei-de-achitare-danilet-si-a-permis-sa-afirme-ca-mariana-rarinca-a-comis-un-santaj-la-livia-stanciu-in-complicitate-cu-unii-jurnalisti-reactia-furibunda-a-lui-danilet-confirma-zvonurile-ca-mafia-de-la-varful-justitiei-vr

29 COMMENTS

 1. Când a vorbit acest imbecil aseară credeam că vorbeşte Băsescu: minciună, manipulare, prosteală, aroganţă. Să ştiţi că foarte mulţi judecători din această ţară abuzează de puterea pe care o au. Cred că foarte puţini sunt cei care nu abuzează.

  • Facand abstractie de caracterul “branza buna in burduf de caine” al lui Cristoiu, acesta are dreptate 100% in cele ce afirma. Danilet dupa cum s-a comportat aseara, pe sticla televizorului, a dovedit ca este un veritabil individ fara caracter specializat in arta minciunii si dezinformarii, demn de un cursant la scoala de Securitate de la Baneasa ceeace dovedeste ca el a vorbit ca un ofiter acoperit al SRI in CSM si nu ca jurist. Pentru imbecilitatile debitate acest gaineata danilet trebuie exclus din magistratura dar si din CSM.

   • Conform art.133 din Constitutie,membrii CSM sunt validati de Senat.Asa cum ii valideaza sa ii si invalideze.Acolo in CSM exista cauza tuturor abuzurilor din justitie,pentru ca daca CSM-ul si-ar indeplini obligatiile pentru care sunt platiti cu salarii enorme,mambrii sai, de catre populatie,nu s-ar intampla atatea aberatii,abuzuri,musamalizari si hotie care sau intamplat si se intampla in tara asta.

    • Acuzatia asta de santaj asupra d-nei Maria Rarinca, facuta de Livia Stanciu Pauker, a costat bugetul statului 100.000 de euro si va costa si mai mult daca procesul se va relua la insistentele DNA. Ca sa vedeti si voi cum seful de la ICCJ nu s-a sfiit sa pagubeasca bugetul de stat cu 100.000 de euro numai ca sa nu-si plateasca ea o datorie de 2000 de euro doamnei pe care a acuzat-o de santaj, mai ales cand Livia Stanciu Pauker are un castig de 260.000 de lei, adica aproape 60.000 de euro, pe an.

   • @gheorghe, Dupa cum percuteaza Luluta Kovesi ca s-o salveze pe Livia Stanciu Pauker de ocara si oprobriu public e clar cum ca amandoua sunt ofiterese acoperite ale SRI la fel ca si Gaineat Vasilicium Danileata.

    • foarte adevarat !.justitie de rahat !.ROMANIA a trecut pe continentul AFRICA.Ne-am intors in timpul lui I.L.Caragiale.

   • Judecatori din toata tara uite cine va conduce! Va place? daca da atunci la puscarie cu totii! ca la puscarie vor ajunge cei doi judecatori care au indraznit sa judece corect in cazul Rarinca. Apoi vor urma multi altii care vor indrazni sa se opuna procurorului ceausist Stanciu si slugii basiste Kovesi.

   • @gheorghe: Tu ai o mare problema cu acest “ceeace”. Ti-ai pus vreodata problema ca de fapt tu nu scrii gresit din cauza vitezei, ci doar din cauza faptului ca tu esti foarte prost in cap?

    • @ady inca un dobitoc care se baga-n vorba ca idiotul, in mortii javrelor lui de javra. In comentariile mele nu am jignit pe nimeni dintre forumisti si nu inteleg de ce d-ul Radu Tudor le afiseaza intr-o veselie postarile acestor imbecili, majoritate basisti, johannisti sau liber limbisti la dosurile lui Stanciu, Kovesi, Danilet si Coldea.

     • Bai “ceeace”, te descalifici prin limbajul mizerabil pe care il utilizezi. Asta pentru cazul in care te-ai calificat vreodata la ceva!

      Citez din f marele limbgvist al blogului, zis @gelu:

      “gelu May 27, 2015 at 17:37

      Dupa ce PNL s-a unit cu PDL, liberalii vorbesc ca pedelacii in loc sa fie invers ceeace inseamna…”.

      “gelu May 29, 2015 at 18:10

      … scoala de Securitate de la Baneasa ceeace dovedeste ca el …”.

      P.S. Bai “ceeace”, ti-ai pus vreodata cu onestitate problema ca tu de fapt nu scrii gresit din cauza vitezei, ci doar din cauza ca esti foarte prost in cap? Limbricule agramat ce esti! Pa, pa.

   • Citez din f marele limbgvist al blogului, zis @gelu:

    “gelu May 27, 2015 at 17:37

    Dupa ce PNL s-a unit cu PDL, liberalii vorbesc ca pedelacii in loc sa fie invers ceeace inseamna…”.

    “gelu May 29, 2015 at 18:10

    … scoala de Securitate de la Baneasa ceeace dovedeste ca el …”.

    P.S. Se poate observa liber ca ai o mare problema cu acest “ceeace”. Ti-ai pus vreodata problema ca tu de fapt nu scrii gresit din cauza vitezei, ci doar din cauza ca esti foarte prost in cap? Limbricule agramat ce esti! Pa, pa.

 2. Dl Radu Tudor…Va rog sa incercati o mobilizare ca acest personaj Danilet sa fie dat afara…Nu se poate schimba o ideologie daca nu schimbam persoanele compromise si vadit injuste…acest Danilet este el insusi un infractor..

 3. “DNA incearca sa obtina anularea hotararii de achitare a Marianei Rarinca! Laura Codruța Kovesi a formulat o contestatie in anulare la Curtea de Apel Bucuresti, impotriva hotararii judecatorilor Risantea Gagescu si Damian Dolache prin care Rarinca a fost achitata definitiv.

  La Sectia I Penala a acestei instante a fost depusa o contestatie in anulare de catre DNA. Motivul: Risantea Gagescu, prin hotararea de achitare dispusa, ar fi urmarit sa se razbune pe Livia Stanciu, cea cu care, in 2013, a avut o divergenta in sedinta CSM, in care judecatoarea CAB a sustinut interviul pentru promovarea la ICCJ. Concret, potrivit DNA, Risantea Gagescu nu a fost impartiala si a vrut sa se razbune pentru ca Livia Stanciu s-a opus promovarii ei la ICCJ. De altfel, reprezentantii CAB ne-au informat ca DNA a depus la dosar sedinta cu disputa dintre Gagescu si Livia Stanciu, anunță luju.ro”

  • Pai coana Stanciu parca era doar o simpla reclamanta in cazul Rarinca.Judecatorii achitarii lui Rarinca trebuiau sa ii fie ei musai prieteni de gashca? Ea a fost un reclamant in fata judecatorilor si atat,iar daca avea vreo problema personala cu vreunul dintre judecatori,trebuia sa se exprime inainte de a fi data sentinta si nu atunci cand nu ii convine ei rezultatul procesului.De fapt coana Stanciu cauta sa se sustraga acum de a raspunde in fata legii pentru denunt calomnios asa ca simplu cetatean,iar complicea ei, Kovesi,a sarit si ea sa se foloseasca iar de o institutie a statului,respectiv DNA, in folosul personal al colaboratoarei ei de suflet.Iata cine lupta cica “cu coruptia” in tara asta.Iata o mostra de “colaborare” a Celor Doua Orfeline.Iata cine sunt unii dintre cei ce stau in functii ca sa faca dreptate romanilor.

  • @gheorghe, Antonescu s-a vandut partidul galbiorilor portocalii din fundul curtii de la tara pentru un post caldut pentru nevasta sa in PE, dovedind prin aceasta c-a intrat in politica doar ca sa faca valuri pentru a parveni.

 4. A propos… Ce mai fac părinţii acestui… “judecător”?… Are acesta calitatea morală de a ne “prosti” în faţă pe postul public tv?… Are “profesionalismul” necesar pentru a ne lămuri în legătură cu o situaţie foarte clară de altfel?… Nici măcar moderatorului nu-i venea să creadă cu ce este obligat să se confrunte….

 5. va agitati de pomana.mircea are o vorba de cativa ani buni:TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL

 6. Tot ma repet ca sa ma aud in urechiile ecoului: pana cand oamenii care stau pe margine si se uita, ca mine, ca tine, ca multi altii, nu se vor mobiliza pe face-buci, pe twitter, pe whatever-tech-shit-you-like pentru a iesi la un mars organizat de sustinere a Marianei Rarinca, nu se va rezolva absolut nimic.

  Oamenii aceia sunt imbatati de intaltimea functiei la care nu s-au catzarat caci asta presupune un oaresce efort. Oamenii aceia au fost parasutati pe functii ceea ce inseamna efortul altora de a-i ridica de la nivelul marii/Dunarii pana la intaltimiile posturilor pe care le ocupa.

  Doar marsuri de solidaritate in toate judetele tarii ar putea schimba ceva. In caz contrar ma bag si eu in seamna cu urmatorul scenariu:
  – procesul va fi reluat, Rarinca 5-7 ani cu EXECUTARE!!!
  – judecatorii exclusi si pensionati anticipat
  – Tariceanu si altii agatzati in carlig si expusi public
  – “ziaristii” (lasa ca-i gasim noi chiar daca nu exista; faptul ca nu-i gasim si nu exista nu inseamna ca sunt nevinovati!) vor fi “descoperiti”, hartuiti si in fine, miza nu-i executarea cat defaimarea pt. a-si pierde credibilitatea in spetze similare pe viitor
  – toti politicienii vor intra in formatie, doi cate doi de manutza, cu batistutza pe masa si unghiile taiate, gata aliniati de a se inregimenta in noul PCR; cine nu vrea patzeste ce-a patzit Pinalti (cand n-a vrut sa treaca la PMP)

  Imaginea nu-i gri ci de-a dreptul neagra. Chiar daca nu se intampla maine (ca nici “justitia reformata” nu s-a facut intr-o zi) se va intampla “poimaine”.

  Romania se afla de secole intr-o “ziua cartitei”. Istoria se repeta. Cine nu-si cunoaste istoria e damnat s-o repete. Multi dintre cei care au citit-o au emigrat de mult. Altii, curajosi/idealisti pana la sacrificiu cu dl Radu sau Mircea Badea, inca mai spera.

  Dar ma repet: libertatea se castiga prin proteste (cititi istoria oricarei tari si vremi!!!) si nu la TV sau pe face-buci! Face-bucul e pt cei saraci cu duhul si prea mult timp liber la dispozitie care intre 2 selfiuri si un like isi iau tara inapoi aruncand-o in haos si anarhie.

 7. E foarte bine sa vedem asemenea oameni la tv, auzim ce enormitati spun si cel mai important le aflam gandurile.
  Acest Cristi Vasilica Danilet face parte din CSM ? Saracii de noi.

 8. Am o dilemă: nea Vasilicăcă Făcăleț, acel karatekaka de șoc al CSM-ului, este prost din naștere, sau face cursuri la seral???
  ȘI N-AM ÎNȚELES EXACT: CSM A ZIS CĂ MADAM STANCIU E OPRIMATĂ SAU O PRIMATĂ??? Că n-am văzut c-ar avea coadă, o fi vândut-o pe olx.ro …

  • Din pacate in zilele acestea avem cu totii multe dileme. Important este ca aceste “dileme”, nulitati tupeiste si nesimtite ale institutiilor romanesti sa nu ne ingenungheze. Trebuie luptat importriva lor cu argumente, bun simt si “apasare”.

Leave a Reply