Diplomatul Hans G. Klemm, nominalizat in functia de ambasador al SUA in Romania pe 24 martie, urmeaza sa fie audiat, marti, 21 iulie, in Senatul american, potrivit programului postat pe site-ul institutiei, informeaza Mediafax.

Hans G. Klemm, un diplomat de cariera, este consilier al subsecretarului pentru Management la Departamentul de Stat, o functie pe care o detine din ianuarie 2015.

Anterior, in perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului in Biroul pentru Resurse Umane al departamentului, iar inainte de aceasta functie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept si Respectarea Legii la ambasada din Kabul, in Afganistan (2010-2012).

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite in Timorul de Est din 2007 pana in 2010, si ofiter de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americana din Tokyo, in perioada 2006-2007. Din 2004 pana in 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei in Biroul pentru Resurse Umane.

Intre 2000 si 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE si Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene si eurasiatice.

Klemm a ocupat si pozitii in Germania, Japonia, Coreea de Sud si Trinidad Tobago, in cadrul Departamentului de Stat.

Este absolvent al Universtatii Indiana si are o diploma de master la Universitatea Stanford.

3 COMMENTS

  1. Să curgă afacerile americane impuse strict pro-economia lor! Hai cu avioanele şi armamentul la supra preţ!

    • Hans ??

      Hans, Klaus , Merkel cred ca imi schmb si eu numele in Frtiz. Chiar mi-era dor de inca un german vazand cat sunt de corecti si cinstiti basistii , pardon germanii astia.
      Vazand americanii cat de mult ii iubim noi pe nemti , adica ii adoram mai ales dupa ce si-au batut joc de referendumul nostru si de noi in general s-au gandit ca e musai sa trimita tot unul ca altfel se revolta poporul.

Leave a Reply