Dupa acuzatiile Comisarului European Corina Cretu, membru PSD, potrivit carora Guvernul Romaniei intarzie nejustificat depunerea unor mari proiecte de infrastructura la Bruxelles, colegul ei de partid Lucian Sova, ministru al Transporturilor, o contrazice in public :

Ministerul Transporturilor anunţă că nu a pierdut niciun euro din sumele alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM 2014 – 2020) pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat luni pentru News.ro că instituţia pe care o conduce a transmis Comisiei Europene 14 proiecte majore în valoare de 3,78 miliarde euro, iar cel pentru Magistrala 6 este ultimul, urmând a fi depuse şi alte proiecte. Şova subliniază totodată că nu există niciun risc de dezangajare de fonduri europene pe actualul exerciţiu financiar, şi acest lucru este ”monitorizat şi bine ştiut de experţii Comisiei Europene”.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la un dialog cu cetăţenii, că ultimul proiect depus de România pe Programul Operaţional Infrastructură Mare este metroul Gara de Nord – Otopeni, neexistând proiecte noi, în afară de fazarea proiectelor de apă şi canalizare. Creţu a făcut un apel la Ministerul Transporturilor să depună proiecte mature pentru finanţare europeană, cum ar Sibiu – Piteşti, Piteşti – Constanţa sau podul de la Brăila.

 

10 COMMENTS

 1. “Nu l-am lovit cu pumnul in plex…”
  Pai nu asta ai fost intrebat desteptule. Intrebarea e de ce n-ai trimis autostrada Pitesti-Sibiu pentru fonduri europene, nu ca n-ai trimis nici un proiect.
  Daca nici acum nu e clar ca PSD pur si simpu nu vrea sa faca autostrada asta..
  Sper sa fie toti arestati pentru subminarea economiei nationale. Astia n-au de gand sa faca nimic pentru dezvoltarea tarii, numai incaseaza taxe si ii impart intre ei si votantii lor captivi. Au promis gradinite. Unde sunt? Scolile tot cu buda in curte, sa vedem anul asta prin ce judete mai mor copii cazuti in hazna. In campaniei era Olguta foarte guraliva cu cele 3 spitale mari facute 50% cu banii nostri si 50% fonduri europene. Nu zic sa le fi terminat pana acum, asa repede. Dar nici macar n-au inceput. Dar ei saracii sunt abuzati, ei merita multe si pot face multe dar nu ii lasa statul paralel. Da, da. Statul paralel e de vina. Faptul ca la educatie (ca sa luam doar un exemplu) au pus ministri oameni semianalfabeti e vina statului paralel, ei saracii n-au nici o vina.

  • Vad ca e disperare mare la sekuristi si la sekuristofilii atasati lor, sa o arunce pe Cretu impotriva lui Dragnea si a guvernului, dupa ce au esuat cu Firea.
   Numai ca romanii au invatat sa aiba mai multa incredere in votul lor si romanii lor de-acasa decat in mincinosii de la Bruxeles care ne-au dat cu tifla. Vezi cazul securizarii frontierei unde ne-au luat miliardul de euro apoi au descoperit ca suntem “corupti”…. nu mai tine nici cu Bruxelesul.

 2. Cineva minte cu mare nerusinare. Daca la Bruxelles n-a ajuns niciun proiect serios de infrastructura, oare s-o fi pierdut prin posta ? Nu, cei de la Bucuresti, de la Transporturi nu leaga nimic si mint cat casa.

 3. Sub lozinca “nici o zi fara Corina Cretu” iata ce declara dumneaei azi:

  ”În primul rând, îmi pare rău că numele meu a fost implicat în acest război care nu este al meu, în această dispută şi în această dezbatere şi de aceea daţi-mi voie să nu comentez, pentru că nu este dezbaterea mea. Eu sunt convinsă că soluţiile pot veni din interiorul partidului, aşa cum au venit dintotdeauna, cum au trecut peste tensiuni sau nu… Eu am un dialog atât cu doamna primar general , cu doamna prim-ministru, cu domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor. Nu aş vrea să spun mai mult”, a afirmat ea.

  https://www.stiripesurse.ro/corina-cre-u-europarlamentar-psd-i-comisar-european-da-car-ile-pe-fa-a-despre-cum-e-tratata-in-pa_1289726.html

  Deci ce se pregateste pentru zilele urmatoare? resaparea dnei Firea- Pandele?

 4. Şova,ăsta nu ăl cu marile proiecte,induce ideea că C.Creţu este într-o eroare?Corina îi cere Proiecte Mature,ce-i aşa de greu…

 5. PSD e o sursa nesecata de minciuni si contradictii. Necazul este ca incet-incet vine vremea in care incep sa se incurce si sa se inece in propriile lor minciuni. Problema este ca platim toti pentru o gasca organizata de hoti si mincinosi. Way to go!

 6. recurs la logica:
  daca faptul ca o persoana sustine altceva decit o alta persoana (da, se poate spune si ca contrazic, desi acest cuvint presupune un dialog direct, fata in fata intre cei doi) inseamna ca e “haos”? Pai atunci, pe logica asta, toate emisiunile dv sunt “haotice”, pentru ca in toate exista fie mai multe puncte de vedere fie cineva minte (din nestiinta, prin omisiune si din interes).
  Lasind la o parte de cit de mult e nepoata adoptiva a lui Ion Iliescu, Corina Cretu, in PSD, din pozitia de komisar european, faptul ca intr-un partid doi oameni sau doua grupuri de oameni au pareri diferite inseamna ca e haos in partidul ala?

  Pai atunci e haos tot timpul in toate partidele, in toate firmele, in toate familiile… democratia insasi presupune haos, numai totalitarismul tip Ceausescu, Hitler, Stalin, Kim Ir Sen arata o “unitate de nezdruncinat” si oferea aceleasi pareri, opinii de la toata lumea. Sa intelegem ca e mai bine fara acest haos? Sau poate n-am inteles eu bine si pentru dv, inserarea cuvintului “haos” in titlu inseamna vreo lauda, ceva pozitiv? Sau, mai probabil, e doar o manipulare stravezie care slujeste unui obiectiv personal / de grup, tipic pentru yellow journalism-ul de care, din pacate, e plina 100% media romaneasca?

Leave a Reply