Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a întâmpinat, miercuri, dificultati în conducerea sedintei de plen reunit, acesta fiind nevoie sa recurca la amenintari explicite si sa-i puna la punct pe Victor Ponta si pe membrii Guvernului.

Presedintele Klaus Iohannis a tinut un discurs in fata senatorilor si deputatilor si dupa plecarea acestuia parlamentarii s-au ridicat din banci si au inceput sa discute cu ministrii, asta desi sedinta nu se terminase.

În ciuda apelurilor repetate ale lui Tariceanu, potrivit caruia sedinta trebuie sa continue, nimeni nu l-a ascultat, moment in care acesta s-a adresat Premierului.

“Dle Premier, e o dezordine generala! Propuneti parlamentarilor sa vina la audiente la Guvern si spuneti-le membrilor Guvernului sa stea in banca”, i-a spus Tariceanu lui Ponta, care radea cu parlamentarii PSD.

Nici de aceasta data Tariceanu nu a fost luat in serios, tonul sau poruncitor la adresa Guvernul starnind rasete copioase in plen. Tariceanu le-a spus personal catorva ministri de langa el sa treaca in banci.

“Rovana, sa ia toata lumea loc in banca, ca nu se poate”, i-a spus Tariceanu ministului Muncii.

In continuare parlamentari dar si membri ai Guvernului nu au luat in serios avertismentele lui Tariceanu. “Va anunta ca ridic sedinta daca nu se face liniste!”, a tunat seful Senatului, dupa care i-a chemat pe liderii din Parlament. “I-am informat pe liderii de grup ca voi fi obligat sa suspend sedinta, nu reiau conducerea lucrarilor pana nu luati loc in sala”, a anuntat Tariceanu, moment in care parlamentarii au inceput sa mearga la locurile lor.

Tariceanu a dat si o doamna afara din sala in procesul de disciplinare a parlamentarilor. “Doamna aceea e parlamentar? Nu? Dati-o afara din sala. Ce cautati in sala dumneavoastra?”, a spus Tariceanu citat de stiripesurse.ro.

7 COMMENTS

 1. Din ciclul circ in Parlament pe banii cetatenilor. Cetatenii nu pot invata nimic bun din comportamentul “alesilor” tarii.

 2. Nu am văzut ştirile că nu mai suport malaxorul Vadim, comentatorii şi părerologii care mai de care accentuează şi enervează! De s-ar termina odată cu vîrtejul psihologic al distrugerii omului din aceste incidente care trebuiesc să intre pe mîna instituţiilor rezolvatoare nu să rămînă pe micile ecrane zile şi nopţi la rînd!
  În legătură cu subiectul pus spre comentarii: nu mă miră! Acum se dovedeşte clar şi în fapte pentru ce şi-au mărit salariile-indemnizaţiile alături de bonusuri şi pentru cei care merită prin munca reală: NU SÎNT FONDURI!
  🙂 VADIMEEE! I-AI CU TINE SĂ TE ŢINĂ CALD ŞI APĂRAT DE DEMONI! S-AUD DE EI CUM DORESC SĂ AUD DE TINE. 🙂

 3. Felul cum i-a vorbit Tariceanu lui Ponta si modul in care l-a privit Ponta imi da de inteles ca Ponta nu mai are nici o putere in “Coalitie”.

  Oricum Tariceanu nu realizeaza ca el e tot “prostu’ care trebuia sa fie pe locul 3” pentru PSD !

 4. Demagitor, desigur, dar orice parlament face “circ” din cand in cand, mai ales cand un vorbitor sau altul plictiseste peste masura audienta sau, dimpotriva, o infierbanta pe un subiect controversat. Seria BBC “House of cards” (exista si un remake american de data recenta) prezinta o fresca ampla a parlamentului britanic, cu tot cu mecanismele de control ale “circului”: whips (biciuri) care disciplineaza grupurile, the Speaker (vorbitorul) seful de sedinta, uneori facand ordine ca unul din cei mai severi diriginti de scoala medie, etc. Dl Tariceanu a actionat ca un astfel de diriginte, e caraghios dar intra in fisa postului: dl presedinte, un orator prost, plictisise multimea la culme, lumea voia sa se desmorteasca dupa “lectie”, guvernul era prezent, era deci o ocazie de “bataie” gata facuta intre opozitie si ministri, Fifor (whip) depasit de situatie, mai ramanea sa fie cooptat premierul pentru a restabili ordinea. Daca nu, acasa cu totii! Recomand calduros “House of cards”, cinematograful e o scoala foarte buna pentru muritorul de rand (eu, una, am invatat multe din seria asta, si din altele, iar Ian McKellan e excelent in rolul malefic al unui whip pus pe demolarea ministrilor propriului partid)

 5. Necivilizații astia ne conduc, astia fac legi pt noi…iohannis și de vrea sa facă ceva în tara asta, nu are cu cine.

 6. Cat de mic este parlamentul fata de marele tribun VADIM s-a razbunat pe el ….. nu la primit,,,,, bolnavi care ne conduc nu mai pot fi stapaniti lupta numai pentru afacerile lor. Rusine domnilor parlamentari.

Leave a Reply