În această dimineaţă a avut loc ultima rundă de negocieri dintre PSD şi UDMR. Potrivit sociologului Marius Pieleanu, înțelegerea UDMR – Dragnea a picat. Șeful PSD a decis să nu dea curs celor mai importante cereri ale maghiarilor, cum ar fi instituirea zilei de 15 martie ca Zi a maghiarilor din România și coborârea de la 20 la 10 procente a pragului impus pentru folosirea limbii materne în administraţia locală.

”Nu au fost acceptate de către PSD solicitările considerate exagerate ale UDMR-ului care a profitat de o anomie internă a PSD-ului pentru a revendica lucruri care sunt de 15 ani în agendă și care nu au putut fi obținute până acum”, a spus Marius Pieleanu, în exclusivitate pentru Antena 3.

Informația a fost confirmată de Cseke Attila (UDMR), care a anunțat că Proiectul de lege privind declararea zilei de 15 martie Ziua Maghiarilor din Romania a fost retras de pe ordinea de zi. El spune ca “nu stie ce s-a intamplat de ieri pana astazi”.

“S-a făcut o propunere de către grupul PSD, grupul UDMR a fost categoric împotrivă, pentru că termenele procedurale la mai multe proiecte legislative sunt expirate, adică noi trebuia să dezbatem în plenul Senatului câteva proiecte legislative care au termen de depunere a proiectului expirat de o lună, o lună şi jumătate. Ele au fost solicitate la retragere, iar în ceea ce priveşte legea privind 15 martie, care are raport depus de către Comisia de raportare şi unde nu a fost un vot împotrivă în comisii, şi la acest proiect s-a solicitat retragerea de pe ordinea de zi. Evident că noi am fost împotriva acestui demers”, a spus Cseke Attila, potrivit Agerpres.

Întrebat ce s-a întâmplat de luni până marţi, parlamentarul UDMR a răspuns: “Nu ştiu ce s-a întâmplat, întrebaţi-i pe colegi. Eu pot să vă spun legat de 15 martie. (…) Este o lege aproape identică, numai data şi câteva noţiuni sunt diferite faţă de alte două legi care sunt în vigoare de mai mulţi ani în România şi care consacră ca şi zi de sărbătoare ziua comunităţii tătare şi ziua comunităţii rrome”.

Senatorul UDMR a anunţat totodată că protocolul parlamentar dintre coaliţia majoritară şi UDMR va fi evaluat la finalul sesiunii parlamentare.

“Conform protocolului, la sfârşit de fiecare sesiune parlamentară este evaluarea protocolului, în mod evident”, a afirmat Cseke Attila.

Întrebat dacă acest protocol este în pericol, parlamentarul UDMR a replicat: “O să decidă grupurile parlamentare”.

https://www.antena3.ro/politica/intelegerea-udmr-dragnea-a-picat-419241.html

Negocierile PSD-UDMR au căzut, iar printre cauze se află şi revolta unor social-democraţi. Sub presiunea publică a retoricii “PSD vinde ţara pentru voturile UDMR”, un fost ministru anunţă că nu va vota niciodată ceva ce să aducă atingere ţării. Deşi face parte din tabăra Dragnea, fostul ministru Doina Pană are o ieşire vehementă pe Facebook.

“Dragi prieteni,

De cand fac politica, mi s-au pus in carca, nemeritat, multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu. Am mers pe ideea ca cei care ” au ochi de vazut, vad”

Deja e mult prea mult!

N-am votat ieri nimic, nu votez azi nimic si n-am sa votez NICIODATA ceva care sa aduca atingere tarii mele, poporului meu!!!”, scrie Doina Pană, citata de stiripesurse.ro

11 COMMENTS

  • Singura sansa a psdeilor gaini sa pastreze guvernarea e sa se grupeze in jurul lui Grindeanu. Daca dau jos guvernul trec in opozitie.

 1. cred ca pierdusera vreo 5% din intentiile de vot de saptamina trecuta incoace, de aseara pina azi s-au mai dus 10%.
  Nici nu mai conteaza ca fac sau nu fac tirgul cu ungurii, din ce cauza nu il mai fac… numa ideea ca asa ceva intra in sfera posibilitatilor ii compromite grav si cam iremediabil.

  Bag seama ca PSDistii astia sunt o specie noua de jihadisti: se detoneaza, dar in cerc restrins si numa intre ei. Macar de-ar finaliza mai repede treaba asta, sa vina altii la rind la acelasi procedeu…

  • Bag seama ca Dragnea nu de frica electoratului a renuntat la targul cu UDMRul ci din cauza propriilor psdei care s-au rasculat in partid. Aceeasi judecata tampita marca Dragnea care ar in stare sa faca orice numai sa-si pastreze scaunul in partid…Intreb si eu: cum mai poti sa ai incredere in asemenea individ care lauda guvernul acum 3 saptamani si acum il tranteste pe motiv de incompetenta…Individul e instabil si talamb.

 2. Sper sa cada cat mai repede capetele mafiei de la conducerea parlamentului Romaniei si anume: condamnatul la puscarie dragnea irmarit penal si in alt dosar dar si urmaritul penal tariceanu care pentru a scapa de dosare si evident de puscarie isi bat pur si simplu joc de tot ce inseamana bun simt, regulamente, lege etc. Il ascultam azidimineata pe Tolontan la Europa FM spunand ca chiar daca el asteapta veridicitatea inregistrarilor ca sa se pronunte definitiv asupra concluziei finale, dar si asa el o apreciaza pe Laura Codruta Kovesi care doar isi indemna ca orice sef subordonatii sa lucreze pentru ca in ultimele luni procurorii nu mai aveau rezultate aproape deloc. Eram tare fericita ca uite la Europa FM impreuna cu Tolontan demonstreaza ca in tara noastra mai sunt jurnalisti integri care nu sar la jugulara nimanui doar sa intre in febletea unor patroni infractori. BRAVO TOLONTAN

  • Umflata odioasa care stă cu “curu” ei mare și corupt pe dosare, alegându-şi țintele pentru a fi “înhățate”, a deturnat sensul actului de justiție. Voi, adulatorii, sunteți țevile de eșapament al acestui cur stalinist din care vă hrăniți cu dejecțiile sistemului securist CORUPT. Asta-i menirea voastră…Să fiți limbrici şi să apărați curul care vă hrăneşte…!

  • Carmencita, eu cred ca tu insati te miri, citeodata, cit de proasta esti. Ceea ce cred ca inca nu stii e ca ai depasit de mult limita legala! Daca nu-ti ia Godina carnetul, sa nu-mi spui mie Radescu!

 3. Renaste subit dorul de Ponta…eu nu cred declaratiile astea care sa te atinga la coarda sensibila chiar daca vin de la o doamna care nu seamna cu trioul Firea-Olguta-Gratiela….E clar ca in interior circula zvonul ca Dragnea a pierdut.

 4. Cred ca s au hotarat se le dea udemereilor ” la secret”, sa nu se mai prinda fraierii astia de votanti.
  Atat timp cat proiectele antinationale au trecut la vot, nu mai e nimic de facut !!!

Leave a Reply