Marturisesc sincer, nu inteleg nimic din harababura declansata de Guvern in cazul Rosia Montana.

Pe 27 August, se adopta un proiect de lege cu un nou acord de exploatare la Guvern.

La o zi dupa, iese premierul Victor Ponta si declara ca in calitatea sa de parlamentar (deputat) va respinge proiectul promovat chiar de el cu 24 h inainte.

Proiectul e trimis la Parlament pentru dezbatere, apoi respingere sau aprobare.

Crin Antonescu declara : ” Vom forma o comisiei comuna Camera plus Senat pentru dezbaterea proiectului guvernamental”.

Incepe sesiunea parlamentara. In ziua in care trebuia sa se decida formarea comisiei, iese Crin Antonescu si spune ca “proiectul Rosia Montana trebuie respins”.

Se creeaza un mic moment de criza in USL, Ponta spune la tv ca n-a vorbit cu Antonescu, liderul PNL la fel, ca n-a vorbit cu Ponta.

Vine premierul in fuga la Parlament, se intalneste rapid cu Zgonea si Antonescu si anunta : “Proiectul Guvernului va fi respins de majoritatea USL”.

In tot acest rastimp, a crescut un val popular de nemultumire, cu proteste in Bucuresti (Pta Universitatii, Pta Victoriei) si in alte orase. Protestatarii au cerut stoparea imediata a proiectului de exploatare cu cianuri la Rosia Montana. Recordul a fost atins duminica 8 septembrie, cind spre seara 10.000 de manifestanti au ocupat ore intregi pietele amintite si bulevardele principale.

Voi mai intelegeti ceva? De ce adopta Guvernul un proiect pe care propria majoritate il respinge?

E vreun interes ascuns in dihotomia asta adoptare Guvern-respingere Parlament?

De ce i-a starnit pe oameni, care au protestat pe buna dreptate? E ceva logic in toata povestea asta?

Guvernul USL se comporta haotic, premierul isi saboteaza propriile initiative, majoritatea parlamentara e in bataia vintului.

190 COMMENTS

 1. Simplu : ingroapa definitiv Rosia Montana prin “presiunea strazii” si Parlament.
  Cum suna daca rupeau contractul asa pur-si-simplu ? Pica bine in Occident ?

  • Asta-i si parerea mea . Cartoful fierbinte a fost in mainile guvernului si , asa cum a spus Ponta , s-a gasit solutia de a scapa de eventuale acuzatii de subminarea economiei nationale ( vezi Vosganian ). Trebuie sa recunoastem , premierul e destept si vede , ca la sah , mutarile viitoare ! Antonescu se cam pripeste in privinta declaratiilor .

   • RMGC ameninta cu instanta. Mai sa fie hotii striga hotii, urgent Dosarul Rosia Montana la DIICOT deoarece este intocmit pe falsuri, cu atat mai mult cu cat Steinmetz cel ce detine 20% din actiunile RMGC este sub ancheta in Franta, Anglia, Elvetia si USA pentru dare de mita, joc fraudulos la bursa de valori si folosirea excesiva a cianurii in extractiile aurifere pe care le-a obtinut ilegal pe continentul African.

    • “Actiunile Gabriel Resources (GBU) s-au depreciat la 0,83 dolari/unitate la jumatate de ora de la deschiderea bursei din Toronto, in scadere cu 43% fata de vineri, cand bursa a inchis la un pret de 1,47 dolari/unitate.”

     • Stai linistit , au castigat destui bani pana acum . Cum iesea Basescu la declaratii , cum crestea valoarea actiunilor . Pana vineri , cand era aproape sigura afacerea , iti dai seama cati bani au facut ?!

    • Fara aviz de mediu sau exproprierea celor care insista sa rămână in Rosia Montana – RMGC rămâne proprietara unor resurse care nu pot fi extrase prin cianurare . Urmează Chvronul lui WesleyClark=Ponta cu peron pe partea stanga .

   • Completez : Cum Parlamantul este reprezentantul poporului , cine poate acuza vointa lui ?! Destept Ponta asta !!!

  • Toti politicienii pro-poiect au luat spaga de la semnarea contractului in 1995 si pana astazi, indiferent ca sunt din USL si PDL. Iar acum USL e pus in fata a doua optiuni, voteaza proiectul in Parlament va pierde masiv in optiunea de vot a alegatorilor. Nu-l voteaza cei care au luat spaga trebuie s-o dea inapoi iar banii mai mult ca sigur c-au fost cheltuiti din prima zi de cand l-au intrat in buzunare. Pana una alta e bine totusi pentru ca actiunile RMGC au scazut puternic la bursa de valori. Tot asa pana la victoria finala cand se vor duce definitiv pe apa sambetei banii bagati de RMGC in mituirea politicienilor, televiziunilor prin reclama si pe cei carora le-a cumparat propietatile la Rosia Montana la preturi de specula. Incet dar sigur legamintele cu care preotii daci au legat aurul ascuns in muntii nostri isi fac efectul. Cine vrea sa fure din lacomie acest aur dacic n-o sfarseste bine.

   • Cata spaga au luat maharii din PSD la fel ca si cei din PDL in frunte cu Basinescu daca criminalul din Dec. 89 si Iunie 90, tov Iliescu, a simtit nevoie sa-si puna parerea despre cei ce demonstreaza anti-cianurare, numai ca atunci baieitii aia din piata era golani. “Băieţii aia din piaţă, săracii, dacă o să staţi de vorbă cu ei, nu ştiu mare lucru, nu au de unde să ştie, sunt oameni de specialitate care cu greu se pronunţă într-o asemenea chestiune. Altminteri, fieştecine de pe stradă îşi dă cu părerea. În democraţie, asta înseamnă dezbatere deschisă, să se pronunţe cei care ştiu despre ce e vorba”.

    • “Pe pagina de Facebook Uniti Salvam se mentioneaza ca protestele in strada vor continua pana in momentul in care:

     – Parlamentul, prin Senat si Camera Deputatilor, va vota respingerea proiectului de lege;
     – Guvernul va respinge in procedura de urgenta prin hotarare de guvern acordul de mediu;
     – Rosia Montana va fi inclusa pe lista tentativa a Romaniei pentru UNESCO;
     – Cianura va fi interzisa prin lege in activitatile miniere din Romania;
     – Cei patru initiatori ai acestui proiect de lege: ministrul marilor proiecte (Dan Sova), cel al mediului (Rovana Plumb), cel al culturii (Daniel Barbu) si directorul ANRM (Gheorghe Dutu) vor fi demisi.

     “Astazi, 9 septembrie, se va iesi din nou in strada! Metoda cianurarii trebuie interzisa, locul Rosiei Montane e in UNESCO iar autorii legii trebuie demisi. Chemam alaturi cetatenii si pentru a ne apara si pentru a opri otravirea apei, aerului si pamantului prin pornirea explorarilor si exploatarilor gazelor de sist prin fracturare hidraulica!”, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Romania Fara Ei.”

 2. Bune intrebari d-le Tudor! Poate le discutati azi la Ordinea Zilei! Ar fi bine totusi sa invitati (daca nu in studio, macar prin telefon) si oameni de la Academia Romana, din ONG-urile care lupta pentru respingerea proiectului, din randul celor care au fost la meeting-urile din Bucuresti, Cluj.

  • Referitor la intrebarile dlui Radu Tudor.
   Raspunsul este simplu. Toate se intampla din cauza faptului ca USL a venit la guvernare datorita votului masiv anti PDL si antio Basescu. Acest lucru a facut ca uniunea sa nu aiba o viziune, un program de guvernare. De aici si balbailala de care da dovada atunci cand este in situatia de a lua decizii importante.
   Nu au discutat nimic inainte de alegeri, nu au stabilit nimic de comun de acord privind directiile importante ale guvernarii. Nu au obiective, nu au tinte, guverneaza de pe o zi pe alta.
   Vorbeam de tine. Scoaterea PDL de la guvernare, eliminarea lui Basescu si castigarea alegerilor parlamentare de catre Crin Antonescu nu tine loc de program de guvernare, de viziune, de coerenta, de responsabilitate. Acesta este raspunsul.

   • @un oarecare: ai perfecta dreptate! Or dat doar in PDL si Basescu, Demonizarea lor a fost marele program USL!

    • Demonizare si apoi coabitare! Ce incredere poti avea in asa guvern? Guvernul ponta poate fi numit “Guvernul de la Ploiesti”.

 3. Da,cred că se poate specula….eu cred că Ponta şi Băsescu au încercat ceva,dar au constatat că nu au sprijin,Băse nu mai dictează-n pdl,Ponta a trecut peste avizul lui Cazanciuc şi Plumb încercând cu votul parlamentar(unde rmgc cumpăra parlamentari ca pe vite-n târg),eventual secret.Pnl cred că era pentru,ministrul Barbu făcându-şi treaba iar liderii pnl n-au emis pîreri publice…;Cred că protestele şi curentul antiproiect de pe siteuri l-au întors pe Crin din drum după analizarea sondajelor; sau poate Ponta şi Antonescu au jucat în “poliţistul bun şi poliţistul rău”şi astfel au scăpat de presiunea externă a rmgc,dar l-au şi faultat rău de tot pe Băsescu şi pdl…i-au lăsat fără muniţie propagandistică dar şi făr’de banii rmgc.Cam atât cred.

 4. Nu conteaza ca ei sunt in ceata sau ca-i haos, ne batem capul cu aburelile lor? Pe sestache ei stiu cum e cu RM si se chinuie s-o abordeze manipulativ. Sa fiti siguri ca nu renunta asa usor. Sa vina cu documente si sa se discute documentat.

   • @Citizen, trebuie sapat si mers pe pista asta. “Afacerea Roșia Montană, construită pe o ilegalitate Gheorghe Piperea: “Societatea comercială RMGC nu mai există de drept din decembrie 2009″. Daca este așa, atunci românii trebuie să se organizeze si sa ceară în instanță anularea a TOT ce a făcut RGCM – apoi să caute toți profitorii si cei care isi doreau sa devina profitori, toti sa fie actionati in justitie. Iar statul român să fie reprezentat de AVOCAȚI nu ne neica-nimeni din guvernul PSD care ar fi in stare sa piardă procesele ca să câștige RGCM!”

     • @Citizen, cine e in cardasie cu PSD, eu???”Revenind la Acordul de mediu nr.8/2012 pentru exploatarea minieră din perimetrul Certej prin folosirea a 26 milioane kg de cianură rezultă că pe această temă s-au urmărit, cel puţin, două obiective importante: crearea unui precedent pentru a putea fi eliberat Acordul de mediu solicitat pentru Roşia Montană şi respectiv abaterea atenţiei opiniei publice pe acest subiect cu scopul de a demonstra că Guvernul Ponta, după ce a accepat tacit Acordul de mediu pentru Certej, promite să-l anuleze prin instanţă la secţia de contencios-administrativ.
      Proiectul minier de la Certej este propus de către compania canadiană Eldorado Gold Corporation prin intermediul S.C. Deva Gold şi a început din anul 1998, cu primele lucrări de cercetare. Afacerile firmelor Roşia Montană Gold Corparation şi Deva Gold au fost finanţate, la început, de Frank Vasile Timiş, fondatorul lui Gabriel Resources, compania care deţine pachetul majoritar la R.M.G.C. Compania canadiană a preluat la sfârşitul anului 2011 acţiunile European Goldfields, care deţinea 80% din S.C. Deva Gold S.A., iar celelalte 20% din acţiuni sunt deţinute de către Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului „Minvest” S.A. Deva. Guvernul României a aprobat transferul licenţei de concesiune pentru exploatare nr.435/1999 către S.C.Deva Gold S.A. Hotărârea Guvernului nr.51/2000 a fost semnată de către alogenii: Mugurel Constantin Isărescu ca prim-ministru, de Radu Berceanu – ministrul Industriei şi Comerţului, de Decebal Traian Remeş – ministrul Finanţelor şi Mihail Ianas – preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Contractul ce stă la baza proiectului cu cianuri de la Certej este secret, iar licenţa de exploatare este strict secretă. Toate guvernele României au refuzat să propună modificarea legislaţiei existente pentru a permite desecretizarea licenţelor miniere. De ce ? Probabil din cauza comisioanelor !”

     • PSD-ul e in cardasie cu PNL-ul si cu basistii la afacerea asta. Chiar nu ma intereseaza referiri la partidele politice nu am incredere in ei. Aici conteaza contractele si cum se rezolva problema.

      Avocatii sa rezolve treaba. Oricum daca GR da in judecata o sa apara la greu dovezi.

 5. Domnule Tudor,

  Cu privire la intrebarile dumneavoastra:

  “Voi mai intelegeti ceva? De ce adopta Guvernul un proiect pe care propria majoritate il respinge?”

  “E vreun interes ascuns in dihotomia asta adoptare Guvern-respingere Parlament?”

  Eu cred ca una dintre posibilele concluzii s-ar indrepta in directia “necesitatii” realizarii acestului demers fata de actionarii RMCG. Mai pe romaneste….praf in ochi …sau “vedeti baieti, am incercat…nu se poate momentan…mai asteptati! fiti rabdatori, eu sunt cu voi!”

 6. Domnule Tudor,

  Eu personal nu mai cred de mult timp in demersurile si sinceritatea oamenilor politici!

  • @Calin
   .
   Domnule!
   .
   Daca nu intelegi , ceea ce nu inteleg multi, e treaba dumitale. Totuşi:
   .
   1. Cred ca cunosti faptul ca Basescu este promotorul (virful de lace) al acestui proiect.
   2. Stii (si asta li se tot reprosează)ca si Ponta si Antonescu au fost impotriva acestui proiect, dintotdeauna. Odata ajunsi la guvernare nu poti , de facto, sa arunci la gunoi un PROIECT ramas in sertarele guvernului anterior privind un investitor strain ca asa vrei tu guvern. Numai Parlamentul poate hotari in conditiile in care acest GC s-a extins, s-a dezvoltat …cu acte in regula in vechea guvernare si consecintele, de a te lupta cu acest investitor pina una alta jucator mondial important, se vor vedea.
   3. Ar trebui sa cunosti ca acest proiect sta la Guvern (treneaza de ani de zile) numai ca nu fusese introdus in Parlament cu toate ca nu USL-ul in forma actuala l-a sustinut si promovat si facut loby si…si…
   Totusi, cat de greu este sa intelegi ca acest proiect trebuia (obligatoriu) introdus in Parlament.Daca nu ai inteles pina aici , clar va fi foarte greu sa intelegi si urmatorii pasi)
   4. Proiectul trebuia sa fie facut cu buna credinta.
   5. ….de catre Guvern …
   6. si sa stipuleze TOATE ofertele
   7. …. ca si conditiile de realizare a exploatarii , conditii, din cate am auzit, mult superioare ALTOR EXPLOATARI SIMILARE. Dumneavoastra care vorbiti cunoateti diferentele defavorabile Romaniei care ne despart de alte explatari similare
   8. Odata trimis in Parlament Guvernul Ponta s-a derobat de a se abtine de a mai fi PRO sau CONTRA (ei , asta nu cred ca o s-o intelegeti) Daca ati inteles acest lucru sunteti pe drumul cel bun.
   9. ajuns in Parlament acest Proiect trebuia discutat apoi aprobat sau respins.
   10. abia aici antepronuntarea lui Antonescu ca si…judecator(care da verdictul), ca si a lui V. Blaga (explicabila) nu mi se par in regula (cu toate ca au fost facute in nume personal)
   Hei, acum e clar, ai inteles?
   Ce-o iesi om vedea. Eu tin ( : D )cu Ponta si cu USL-ul( 😀 ) Deci…. Jos RMGC! Si in nici un caz acest strigat nu e de pe meterezele basiste care au inceput sa apara si de care (atentie!)….o sa trebuiasca sa ne temem. Unii. O spun serios. Daca nu….. „sa se tavaleasca in chinuri toti cei nemultumiti de …toti si de toate”(vorba lui MB) si care dau vrabia din mina pe cioara din gard si care inca viseaza la cai verzi pe pereti(iertati-ma ca ma repet la scurt interval, tot astazi) :
   “Doamne, unde sunt(unde este , dupa cum se va vedea mai jos ns) „ Marii bărbați și conducători” ai acestui neam și când va veni un (numai unul !? ns) adevărat patriot și iubitor de țară să salveze(Wow ! ns) acest popor atât de obidit (wow! idem)și năpăstuit(wow! idem) de-a lungul veacurilor ?
   .
   Hei , acum spune si varianta ta. Sa ne batem in ….consideratii 😀

 7. Dl Ponta se comporta asa pentru ca risca sa piarda in sondaje. Si cum, spre deosebire de Basescu, care zglobiu expolateaza fara mila oprice greseala a guvernului, Ponta si Antonescu sunt de regula mai blegi si mai putin inspirati, nu poate risca sa piarda nici un vot. Mai ales ca guvernarea erodeaza.
  In privinta Rosiei Montana orice om rational poate face un calcul al castigurilor/pierderilor:
  – castiguri:
  – locuri de munca si un 4,5 sau 6% din redevente. Insa locurile de munca sunt pe termen scurt – cativa ani iar salariile vor fi probabil mizerabile. Un cunoscut care a lucrat la Nokia spunea ca lua 900 lei pe luna. Localnicii nu vor putea face prea mult cu puținii bani caștigati si peste 4-5 ani se vor trezi in aceeasi situatie dar probabil cu solul compromis.
  – ne exploatam aurul. Fals – la fel ca in cazul tarilor africane si petrolul si gazele si aurul si cuprul se duc la companii straine. Africanii isi exploateaza la fel si aurul si diamantele si sunt totusi saraci. In cazul petrolului macar nu exista riscuri – deci pot sa-l ia tot austriecii fara probleme. In cazul aurului exista riscul poluarii iar in cazul gazelor de sist la fel. Povestea cu independenta energetica ni s-a servit de pilda atunci cand ne judecam cu Ucraina pentru gazele de langa Insula serpilor. Cum putem fi independenti daca o companie americana sau engleza are drepturile de exploatare si va vinde oricui doreste si cu ce pret doreste.
  Poate gresesc dar astae perceptia publica despre chestiunile respective.
  In ce priveste Antena 3, la fel ca multi altii am considerat ca e un far al democratiei. Pentru ca problemele de mai sus par evidente majoritatea telespectatorilor sunt socati sa vada ca de data asat se manifesta o neutraliatate suspecta. Zic suspecta pentru ca multi moderatori se pronunta in favoarea exploatarii de la Rosia Montana si majoritatea ridiculizeaza participantii la manifestatii care ar fi ”hipsteri” (intamplator cunosc cadre didactice universitare si alte persoane decente care manifesteaza si mi se pare revoltator sa pui etichete gratuite).
  Este dreptul fiecarui moderator sa aiba opinii proprii lor dar sper ca in viitor atunci cand guvernul greseste sa nu se manifeste aceeasi neutralitate (zic ca guvernul greseste pentru ca pana si dl Ponta sau Antonescu sustin ca sunt impotriva Rosiei ca persoane particulare).
  Toate cele bune si multumiri pentru eforturile de pana acum.

   • Lumea se asteapta sa fiti la fel de incisivi cu astia si la fel de prezenti in strada si in dezbateri precum ati fost cu pedelacii.Si e normal.CA usl=pdl aceeasi mancare de peste.

     • Ii realitatea, ceeace se vede.Sau e alta.Sau nu au marit taxele si impoziitele sau nu au privatizat CFR-ul sau nu au vrut sa ne scape si de AUR.Sau nu au dat si gazele de sist ,sau nu urmeaza Cuprumin,sau nu sau facut si se fac concedieri sau nu au crescut preturiile sau institutiile sant altele decat cele cunoscute.Au inceput sa bubuie de cinste si harnicie.Fiscul lucreaza din plin,Justitia ce sa mai zic si Procuratura, umbla clanuriile la vedere.Si altele.Sau nu au facut acorduri cu FMI-ul sau au adus demnitatea Romaniilor cu strigau in campanie .Se vede Cazul Gafencu acum altul pe lista celor care ne stabilesc eroii si valoriile si istori.Dar UDMR-ul care depaseste deja orice limita cu fascistii de la Jobbyc defilind sub nasul natiunii astea.Realiatea nu tine de partide e REALITATEA FAPTELE si CE SE VEDE .Numai pe interese si astia ce ceilalti si in genunchi in fata strainiilor si corporatiilor straine.

  • Mai era asa Dubaiul cume e daca ar fi avut clasa politicapungasa ca noi sa de-a petrolul la 3 -12 la suta redevente’Sau 6 la suta Aurul iar restul metalelor rare sa le intre gratis.?

 8. Eu am inteles perfect de la Domnul Crin Antonescu ca Guvernul este in opozitie, si ca dumnealui este liderul !
  Ceea ce ati enumerat mai sus este rezultatul leadershipului respectiv !
  Nu ati scris nimic despre Basescu, dar cred ca tonul lui oscilant (pozitiile lui contradictorii de pe o zi pe alta) i-au ametit ametit in asa hal pe liderii USL incat au spus: este oscilant Base? se contrazice de pe o zi pe alta? Asta l-au repus in sondaje de l-a egalat pe Crin? Pai noi putem fi si mai presus decat atat? Guvernam din Opozitie sau ne Opunem guvernand !
  Caragiale este siderat de invidie saracul, asa ceva l-a depasit total chiar si pe el !!!

 9. Nu e nimic de inteles aici, deoarece chestiunea e destul de simpla: in acest moment, toata clasa politica, inclusiv PDL au facut pe ei de frica. Cati politicieni ati vazut jos in strada? ZERO! Toti au inteles ca protestele sunt de fapt indreptate impotriva sistemului.Rosia Montana a fost un pretext de a iesi in strada. Vor mai fi si altele. Majoritatea celor din strada au fost tineri. Tinerii vad si inteleg ce urmeaza: ani intregi de austeritate si de munca ca sa plateasca datoriile facute de “baietii vechi”. Lipsa unei perspective cat de cat optimista, va face ca generatia tanara sa isi ceara dreptul. Generatia “N.I.N.J.A.”-no income, no jobs and assets- a speriat inclusiv Europa. Angela Merkel a simtit si a intuit corect fenomenul acum cateva luni cand a declarat public ca trebuie facute programe pentru tineri. America a iesit din marea depresiune din ’29, si prin angajarea masiva a tineretului in sistemul public. Azi, dl.Ponta si dl Antonescu au o mare problema de incredere, din partea tuturor celor care aveau asteptari mari.Sa speram ca vor sti sa gestioneze bine situatia.

 10. Desi pare de neinteles (sa respingi un proiect depus de tine), mie mi se pare o strategie buna. Nu pot sa resping, pur si simplu,proiectul. Cei din zona plang in fiecare zi la televizor ca nu vor “decat sa munceasca”. Ar putea fi acuzati (guvernantii)ca blocheaza un proiect foarte bun, care ar face sa curga lapte si miere nu numai pentru localnici, dar si pentru intreaga Romanie. Asa ca e mai bine sa-l propun Parlamentului (proiectul) si sa arat apoi ca nu numai parlamentarii sunt impotriva, dar si populatia, “starnita” pe buna dreptate, sa reclame ca nu ne putem juca cu problemele de mediu. Din punctul meu de vedere abordarea mi se pare excelenta.

 11. Bravo! Alături de Crin Antonescu,Victor Ponta devine al doilea politician din spectrul deciziei pe care-l aud că va respinge acest proiect păcătos pentru economie, mediu şi om. Felicitări pentru decizia luată!
  Nu ştiu de ce, dar chestiunea în sine parcă îmi dă speranţă că cetăţeanul “furnică” mai contează încă în calculele decizionale.
  @Traian,
  Mai bine “Frec Menta”decât să-mi pese de păreri cu care nici ei occidentalii, nu prea ar fi de acord.Păi cum să plece aurul, argintul şi alte metale rare din Europa în Canada!?!
  Pentru a fi bine înţeles, încerc să dau o explicaţie expresiei “Frec Menta” printr-o povestioară adevărată.
  “A freca menta”

  In Grecia antica mesele pe care se servea mancarea
  erau frecate cu frunze de menta, pentru racoare si
  miros placut. Fanariotii au adus si la noi obiceiul in
  secolul XVIII, familiile instarite din Bucuresti si din
  Tulcea adoptand cu iuteala acest tabiet de bon ton.
  Pentru ca servitorii din casele lor ajunsesera sa-si
  dispute cu ardoare sarcina frecarii meselor cu menta,
  infinit mai usoara decat taiatul lemnelor, spalatul
  rufelor sau alte activitati domestice, ,,a freca menta”
  a devenit sinonim cu ideea de a pacali munca.
  Semnificatia expresiei s-a pastrat pana in prezent,
  dar povestea s-a pierdut.

 12. Guvernul asta a vrut sa ajunga la ciolan pe nemultumirea pe buna dreptate a cetateniilor pe PDL.Si au ajuns .Nu au avut si nu au proiecte adevarate pt Romania.Cum au ajuns au continuat aceeasi politica pedelisca cu infime exceptii .In rest CRESTERI DE TAXE SI IMPOZITE SI UNELE NOI,CONCEDIERI,VANZAREA IN CONTINUARE A RESURSELOR SI PE NIMIC ,PRIVATIZARI,GRABA PT REGIONALIZARE SI SCHIMBAREA CONSTITUTIEI.CHELTUIREA BANULUI PUBLIC AIUREA CA PEDELACII IN LOC SA FIE INVESTITI IN CEVA CARE SA PRODUCA SAU MACAR SA NE EXTRAGEM NOI RESURSELE SI SA LE PRELUCRAM NU SA-I IMBOGATIM PE ALTII.

  Nu tu curatenie in serviciile Romanesti ,Justitie,FISC,DNA ,ANI,POLITIE ,BNR care-s cangrenate de coruptie si unele tradatori servili ai unor interese straine.
  Nu tu plan urgent si comisie speciala pt cercetrarea ,judeceare si recuperarea agubelor facute de pedelisti de la bugetul statului.
  Nu tu legi pt combaterea anti-romanismului pe fata a UDMR-ului si CNCD-ului si alte organizatii.
  Nu tu legi aspre pt frauda fiscala si cresterea redeventelor sau verificarea contractelor in cazul exploatarii resurselor si cine le-a autorizat cu posibilitatea declararii nule in cazul constatarii de nereguli.
  Nu tu ruperea colaborarii cu FMI si BM.
  Si multe altele.
  Toate au continuat ca pe vremea PDL.
  Acuma ca Romanii nu mai vor sa vada minciuniile si imotenta lor si ies in strada nu mai stiu pe unde sa scoata camasa.
  Cum a ajuns TONTA PREMIER si al ciolan a si inceput coabitarea.Atunci trebuia Crin sa-i zica ADIOS si PC-ul sa mearga amandoua formatiuni separat de Rosii Bolcevici de la PSD.

 13. Ponta a fost strans cu usa , dar vad ca s-a descurcat . Anterior de guvernarea Ponta statul roman s-a angajat sa plateasca toata investitia facuta de RMGC daca proiectul Rosia Montana nu merge in parlament pentru aprobare sau respingere in caz ca se va gasi aur acolo. Nici eu nu am inteles de ce a trimis un proiect la parlament apoi a iesit si a spus ca nu l-ar vota , dar totul s-a lamurit acum cateva zile cu informatia de mai sus .

 14. Da, mi se confirma ca scenaristii (si beneficiarii finali…) sunt in “alta parte” ( hello!)si le-au zis marionetelor tradatoare de tara (asta presupune o serie de calificative pe care nu le enumar aici!), sa “ne dea putin aer” ca or sa adopte alta strategie. Banoasa of course! Cine stie ce ascunde de fapt contractul… Si actele lui aditionale ! 🙂 🙁

 15. Ce-i așa greu de înțeles?Băsescu a ținut mult ca Ponta să facă propunerea pe Roșiua Montană.Speriat de repercusiunile unui refuz,premierul se supune sugându-și degetul mic

 16. Dl. Radu Tudor,

  O sa va explic eu, ce sa fac, daca am aceasta capacitate! Serviciile noastre nu vor sa se instraineze avutiile si resursele noastre ale patriei. De aceea, se produce tot acest scenariu, acest joc din care nu se mai intelege nimic dar, uitati-va ca din tot ce ne conditioneaza si ne cer cei de la Bruxelles si FMI-ul, adica privatizarea serviciilor urbane si a companiilor nationale si cedarea resurselor naturale, nimic din toate astea finalmente nu se perfecteaza, nu se intampla, nu se realizeaza niciuna dintre toate acestea pana la urma. Este lupta celor din servicii, care pana la urma isi fac datoria si lupta pentru pastrarea avutiei nationale. Cu o singura mentiune, credeti ca vor reusi pana intr-un final?! Adica, atunci cand vor veni aia cu tavalugul, aia cu mii de miliarde euro bugete, finantistii mondiali adica, ne vor lua la jeabka pe noi, cu tot cu servicii si cu tot neamul nostrum, garantat. Sa imi spuneti ce credeti! Asta e parera mea, sincer. Cu toata stima si consideratia, va salut! Sa traiti!

 17. Eu cred ca papugi asti doi, au ajuns fara sa vrea ei,la o concluzie:
  S-au “jucat cam mult cu kuru’gol pe langa….. scculata”. Si acum ca vazura Timisoara, Clujul,Iasii,Bucurestii si alte orase ca se scoala impotriva lor,nu ztiu cum sa dreaga busuiocul. Ce vreti de la ei dupa ce se infruptara impreuna cu basaul,acum tage fiecare peticul de patura pe picioarele lui,dar nu ajunge. Frica este mai rea ca orice ger,le intra in oase,si nu stiu care si cum sa o mai dea,pentru ca tinerii rabda,dar nu iarta. Ajuta-i doamne pe tineri.

  • Daca spiritul civic ar fi fost asa dupam 89 nu am fi ramas fara resurse si saraci cu 52 clanuri interlope si o clasa politic si institutii mafiote.Frica e cel mai bun paznic.Politicul e pt tara nu tara pt ei.

 18. eu unul am inteles ca anumite probleme nu ne privesc.
  cand gadea si voiculescu vor fi arestati fara probe, nu ma va interesa. nu de alta, nu vreau sa creada badea ca sunt vreun isteric. o sa fac niste flotari si o sa rad la televizor catre “istericii agresivi” care plang despre chestii care numai pe ei ii privesc.

  propagandistii care compromit postul A3 (val valcu, chirieac, ursu, badea, ministrul culturii etc.) intreaba de ce protestatarii nu fac ei cheta pentru ecologizarea zonelor distruse, de ce nu strang “astia din piata” bani pentru despagubirile pe care le va cere rmgc. (se pare ca impozitele nu mai sunt destul, e nevoie de bani chesh-peshchesh. nu inteleg de ce mai exista stat)

  vad ca s-au apucat, incet-incet:
  https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1186049_10153224332390434_973822504_n.jpg

   • nu o doresc nimanui. nu sunt un sinistru.

    incerc doar sa impac lectiile iluminismului, ale lui platon, ale democratiei si drepturile omului cu notiunile aflate recent de la badea si gasca. nu se potrivesc foarte usor, recunosc. cred ca cineva a gresit, probabil platon, sau drepturile omului, ca badea este infailibil.

   • Singurul lucru care-l apreciez la guvernarea USL este ca nu au tabarat pe manifestanti cum facuse guvernarile bocciene in trecut.

    Sper ca manifestatii sa rezolve pasnic treaba asta cu Rosia Montana.

  • am vazut si eu ce zic, sunt manipulanti. Nu le e rusine la cat au jecmanit din contracte cu statul sa dea vina tot pe protestanti.

   • Protestatari ma, nu “protestanti”, ca aia-i altceva. Da-o in mortii ei de limba si literature…

    • sunt sinonime citeste si tu DEX-ul

     PROTESTÁNT adj., s. v. contestatar, protestatar.
     Sursa: Sinonime (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

     • Ia vezi vakkare, merge asa?!

      PROTESTATÁR, -Ă, protestatari, -e, adj. Care indică sau conține un protest; de protest. ♦ (Adesea substantivat) Care protestează într-o împrejurare oarecare, care aderă la o acțiune de protest. – Din fr. protestataire.

     • Daca la “protestatar” tu ii zici “protestant”, zi atunci cum ii zici la “protestant” cand vorbesti despre biserica, sa nu-i confound cu niste “mitingisti”?! E cam complicat pt. tine, nu?! Sau o dai doar la intrepatrus pentru ca ai panaramat-o…

     • Atunci zi-le ma “reformati” la “mitingisti”, si intelege lumea direct ce ai vrut sa spui!! Pamant esti?!

     • Degeaba faci aici crize, in DEX scrie ca este sinonim protestant cu protestatar si cu contestatar si mai scrie ca inseamna cel care protesteaza printre altele, citeste si tu DEX-ul pe net. Eu cred ca DEX-ul e valabil pe lumea asta.

      *protestánt, -ă adj. (lat. protéstans, -ántis, fr. protestant). Care protestează. Care s´a desprins de autoritatea Papeĭ: sectă protestantă. Subst. Nume dat maĭ întîĭ luteranilor (1529), apoĭ calviniștilor și anglicanilor, ca unora care aŭ protestat contra Papiĭ.

      Oricum o sa citesc si intr-o editie scrisa a DEX-ului cu prima ocazie si daca e incorect renunt la formulare.

     • @Citizen: Vakkare, ai fost panaramat. Tu nu ai proprietatea termenilor. Mai scrie cand inveti limba romana. Continua alergarea.

      PROTESTATÁR, -Ă, protestatari, -e, adj. Care indică sau conține un protest; de protest. ♦ (Adesea substantivat) Care protestează într-o împrejurare oarecare, care aderă la o acțiune de protest. – Din fr. protestataire.

      PROTESTÁNT, -Ă, protestanți, -te, s. m. și f., adj. (lat. protéstans, -ántis, fr. protestant). Care protestează. Care s-a desprins de autoritatea Papeĭ: sectă protestantă. Subst. Nume dat maĭ întîĭ luteranilor (1529), apoĭ calviniștilor și anglicanilor, ca unora care aŭ protestat contra Papiĭ.

 19. Domnule Radu Tudor,

  Eu, partizan fiind,(si sa nu-mi spuneti ca acei care se pronunta sunt …Alba ca Zapada, purii, neinregimentatii .)spun urmatoarele:
  .
  1. “Pe 27 August, se adopta un proiect de lege cu un nou acord de exploatare la Guvern.”
  OK!
  .
  2. La o zi dupa, iese premierul Victor Ponta si declara ca in calitatea sa de parlamentar (deputat) va respinge proiectul promovat chiar de el cu 24 h inainte.
  OK! N.S Respinge un proiect(existent in curtea Guvernului) care trena si pe care “l-a alimentat” cu tot ce era BUN, FEZABIL, pentru a nu arata REA CREDINTA. Respinge in acest fel coabitarea pe aceasta tema. Respinge loby-ul facut de basescu. Respinge proiectul Boc- MRU. Cineva vrea musai sa devina tap ispasitor intr-un demers facut de altii multi ani inainte. Nu a tinut. Antonescu si Blaga puteau s-o spuna si ei , a doua zi dupa ce s-a depus proiectul. Nu au facut-o
  .
  3. “Proiectul e trimis la Parlament pentru dezbatere, apoi respingere sau aprobare.”
  OK!
  .
  4. “Crin Antonescu declara : ” Vom forma o comisiei comuna Camera plus Senat pentru dezbaterea proiectului guvernamental”.
  OK!
  .
  5. “Incepe sesiunea parlamentara. In ziua in care trebuia sa se decida formarea comisiei, iese Crin Antonescu si spune ca “proiectul Rosia Montana trebuie respins”.
  OK! (Daca nu ar fi fost sub imboldul….. manifestatiile anti RMGC destul de zgomotoase).Altfel….
  .
  6. “Au avut loc manifestatii puternice impotriva proiectului privind exploatarile de catre RMGC”
  OK si nu prea! Cronologic ar fi trebuit sa fie TRATAT ca punct distinct (5’) inaintea punctului (6),deci inaintea…. Declaratiilor lui Antonescu coroborate si cu ale ….V. Blaga. Aceasta “lipsa” tocmai nu pune in evidenta….declicul.
  .
  7. “Se creeaza un mic moment de criza in USL, Ponta spune la tv ca n-a vorbit cu Antonescu, liderul PNL la fel, ca n-a vorbit cu Ponta.”
  De fapt Antonescu ….spune ca nu s-a consultat cu Ponta atunci cand a facut declaratia, iar Ponta , pus in fata declaratiei lui Antonescu ….ce sa spuna? Ca s-au vorbit? El cu ce a gresit?
  Vine premierul in fuga(il si vad pe Ponta alergand pe traseul ….Piata Victoriei – Casa Poporului 😀 , astfel ca eu nu cred ca trebuia sa amane discutia nici macar 2(doua) ore N.S)la Parlament, se intalneste rapid cu Zgonea si Antonescu si anunta : “Proiectul Guvernului va fi respins de majoritatea USL”.
  .
  Eu inca nu am aflat negru-pe alb proiectul TREBUIA promovat odata pentru intotdeauna , chiar urgent, ce trebuia facut si care trebuiau sa fie pasii in conditiile in care Ponta , se stie, a fost impotriva proiectului?
  .
  Lipsesc unele precizari ale analistilor . Ale politicienilor le cunosc.
  .
  PS. Unii nenorociti (astia care ne-au nenorocit sau au contribuit la ascensiunea nenorocitilor) vor zice maine-poimaine, daca vom pierde niste bani multi, dati fiind in judecata de GC, ca tot Ponta e devina ca ori nu a pus avocati buni ori…ca a dat bani multi avocatilor si tot am pierdut.

  • Nu , Gemil , nu Ponta va plati , ci cei care au semnat anumite acorduri si care au ,,intretinut sperantele G.C.,, ca afacerea e batuta in cuie . Cine tipa ca acest proiect nu are ce cauta in Parlament , intelegand motivul pentru care Ponta a facut acest lucru ? Nu cumva Basescu si gasca lui , cu Udrea in frunte ? S-ar putea ca cei ce au semnat anumite acorduri sa fie chemati in garantie , in eventualitatea unui proces cu G.C. , si sa plateasca daunele materiale . S-ar putea ca una din semnaturi sa fie a lui ne’a Basescu …

     • @nimabe
      .
      Nicio problemă!
      Aşa cum am considerat dintotdeauna eu(mai nou…pastramă) nu pun mare preţ pe formă cât timp aceasta nu modifică sensul a ceea ce ai vrut sa spui in…fond. Faptul ca esti anti-băsist şi , mai nou, anti-pontist(sau chiar anti-antonist!!!, nu-ţi certifică şi faptul că ai fi şi zdravăn cu căputzu…chiar dacă scrii corect gramatica.

     • PS. cred ca ai inteles ?…chiar daca… nu am inchis o paranteza. In schimb”, faptul ca am scris…. “chiar dacă scrii corect gramatica” schimba sensul a ceea ce ai vrut sa spui si trebuie corectat respectiv..”chiar dacă scrii corect gramatical”
      ( 😀 😀 😀 )

     • Vezi ca asta nu e drept cine se pretinde. El e de fapt parnae. E doar o pusjkerie de carnat uman…

     • @nimabe: Vezi ca asta panarama asta de @gemil nu e drept cine se pretinde. El e de fapt parnae. E doar o pusjkerie de carnat uman… Aligatoru’ e altu’, o sa il recunosti intotdeauna dupa stil, pentru ca nu baga ca un papagal uman. ‘Traiti!

      P.S.: Filmu’ l-ai vazut?! Caci ti-am trimis… Ai link mai sus in pagina. Haus. Te pup. Pa.

     • @nimabe,

      Dupa o primire care m-a….buimacit, ti-am dat un raspuns lamuritor contrariat de faptul ca ai gresit ….„andrisantul”, trecand peste …mesaj(ulterior trecand si peste raspuns). Nu stiu daca ai retinut dar eu am mai spus-o (cel putin o data) ca-mi asum ORICE postare (lucru care nu-i de colo) pe care nu-l fac multi labilo-psiho-curluntristi ascunzindu-se , atunci cand le reprosezi ce-au scris ceva vreme, ei zicând ca n-ar fi ei ceva de genul : Nu, nu sunt, sunt o prietena a d-nei Udrea. Am şi cerut eliminarea acelor ID-uri cu aceeasi adresa de e-mail, dar nu s-a facut nimic mentinându-se confuzia. Cred ca e ceva mai greu sa conduci o tara decat sa rezolvi acest….mizilic. Vazând că nu te-ai mai uitat nici la raspuns (consideram atunci…. cu elemente lămuritoare )si nici la interventiile mele …. „tipice” care cautau un …”rezonator” intrucat nu-ti impartasesc opinia ca….”Nu m-ar deranja ca opiniile mele sa fie singulare” , am intrat in jocul deschis de tine dandu-ti totusi niste indicii. Chestiunea este ca eu asteptam niste confirmari de la cei …apropiati , eventual cu adaugiri sau corectii, constatand cat timp am lipsit ca nu poate fi de acceptat o singura voce, la UNISON , cu Jos Ponta ! ca sa…..Jos USL-ul (ce sa ne mai ascundem). Ca sa realizez dupa 7 interventii , suficient de impotriva …vantului ca s-a ales prafu’. Cum spuneam…n-a fost sa fie.
      Apropo de Vantu si….labilo-psiho-curluntristi . Cat de prost….da ’ prost-prost de tot, sa fii?, sa zici, astazi, ca votezi cu …Geoana si maine , dupa ce asta se duce la Vantu (….sau mama lui Vantu) …sa-l votezi pe…. Basescu (tu trecand deja prin experimentul…. basescu), tu pâna atunci fiind si cu Geoana si cu Antonescu. Cam astia bantuie blogurile si de-acum inainte…. Piata. O sa spuna diversi ca sunt cu…Geoana. Treaba lor. Eu am mai spus-o . Intrevad ca o sa ne intoarcem mintenas, la .…basescu (sau la tipul uman….basescu). Cu atatea uneltiri, vendete, orgolii, derobari de responsabilitate, populisme ieftine, atacuri ambalate in asa zise-le ” critici constructive”. Chiar cei bine intentionati n-o sa mai aiba ce face. Cum sa mai spun eu ceva critic de Ponta sau Antonescu , cu toate bunele mele intentii , daca astea converg cu ceea ce spun basistii ?(includ aici toate partidele lui…. @protestez ). Apropo @protestez sa stii ca te-am sustinut in demersul tau in ”parodia”, mai mult sau mai putin reusita, aceea cu …bunica.
      .
      S-auzim de bine!

     • @nimabe
      .
      Scuze, scuze !… am uitat ceva:
      .
      Vezi ca n-ai bagat de seama ca o ”javra” de felul celei de care vorbeam (September 9, 2013 at 12:42 pm ) ne da tarcoale, maraie. Tu, care-l cunosti vad ca bine, incearca sa-l potolesti. Pune-i lesa si tine-l mai bine. Si ai grija si tu. A inceput sa–i curga balele, a turbare, este confuz( are o banda pe care o repeta mereu). Tine-l atat cat sa trec pe celalalt trotuar. Vezi ca din 82 bolboreseli baloase o sa deslusesti ceva de genul: ca–i este foame (stiindu-te pe tine ocrotitoare de “javre”) ca e vorba de mancare pentru ea, “javra”, un „carnat uman “c-ar vrea, ca este fost puscarias abia iesit din… “pusjkerie” , sigur venit de la “parnae” ( adapost)…., dupa ce l-au prins la un Zu haus (vorbind ceva si de unul…alligator) el motivand ca mancau faina de …oase(de fapt ei prizand ceva…. prafuri)

 20. Mi-e rusine de mine insumi pentru ca am votat aceasta voma intitulata usl.Situatia e cu atat mai grava cu cat mi-am convins familia si prietenii.Acum mi-e jena sa dau ochii cu ei.
  Nu o sa mai merg niciodata la vot cu o singura exceptie:n-o sa mai fiu pus in situatia de a vota aceasta clasa politica toxica cu care ne-am procopsit de 23 de ani.
  Poate in urma unei revolutii pasnice vom resusi sa scapam de aceste jigodi.

  • Pai voteaza ma FMI-ul direct atunci si poate iti trece, ce te mai incurci atat sa ii cauti prin diverse gasti sau tot felul de adunaturi de travestiti?!

   • Nu e ma, e o metafora doar, pentru ca n-ai cum sa votezi vreodata-n viata asta FMI-ul pentru ca pentru aia nu exista alegeri si de aia. E doar o harneala sau gusterizare poveste, cum ar veni! Intelegi jargon?

 21. http://www.antena3.ro/romania/ponta-despre-incheierea-proiectului-rosia-montana-probabil-ca-o-sa-platim-toti-si-e-corect-sa-spunem-acest-lucru-227126.html CINE A ADUS FIRMA ASTA CINE A FACUT CONTRACTUL ,CONTARCTELE CU EI CINE LE-A DAT AVIZELE CINE LE-A PROMIS CA VOR PUTEA JEFUII APUSENII sa plateasca.TOTI.Toti politicienii care au pus umarul sa lateasca cu averea ,conturiile si munca .NU VOI.Asa trebuia si cu Bechtel sa plateasca NASTASE SI FOSTII PEDESERISTI SI BASESCU CU PEDELACII.Nu POPORUL.

 22. I-au scazut actiunile lui GR cu 70 %. Pai astia nu prea aveau mari afaceri prin lume de o tarisoara ca Romania i-a prabusit cu 70%.

  Va dati seama ce resurse avem?

 23. Pai, lipsa de comunicare a USL !
  O fi ceva in mintea lor, dar noi nu suntem mama Omida sa ghicim.
  Sa ne spuna si noua, cine a semnat initial acest proiect de au excavat aia juma’din Rosia Montana, cine e in spatele unei afaceri paguboase , chiar toxice pentru Romania ? Pe ce acte semnate cu statul roman se bazeaza G. Resources, de ne ameninta cu judecata ?
  Un scurt istoric…
  Daca nu ne lamuresc ei, poate ne lamureste presa, prietena noastra fidela.

 24. A explicat chiar pontescu insusi. Guvernul era obligat sa dea drumul proiectului, probabil ca semnatar al contractului. Parlamentul nu e obligat, nu e semnatar al. contr., e deasupra guvernului, poate respinge legea, pontescu iese basma curata. Pt. ca pontescu le-a promis si el americanilor ce le-a promis si basssss (aur si forare hidraulica) a trebuit sa-si tina cuvintul. el nu s-a angajat in numele parlamentului. Incepe sa functioneze si la noi chestia asta cu parlamentul cum functioneaza de curind si in uk si usa cu privire la siria.

  • Pai functioneaza dar poate le taie FMI-ul banii de pensii si salarii, si se duc direct in mortii lor cu toata functionarea lor! Raman sa guverneze dreac direct cu bani de la socra-su lu’ Ponta de acasa, cu banii lui nea Sarbu Ilie, p in c sa-i fie!

  • Concesiunea si contractul e din 97 ce usl visezi ,ponta a vrut sa inchida problema si se pare ca a reusit.

   • Draga Gigi,

    Pontescu doar a incheiat ce au stabilit altii, dar asta nu-l absolva de vina.

    Asa a dat si el acum acord de EXPLORARE la gazele de sist. PEste 5 – 10 ani o sa vedem oamenii in strada incercind sa dea jos alt guvern pt. ca se exPLOATEAZA gazele de sist si lumea o sa uite cine a dat prima semnatura.

    ACUM TREBUIE ACTIONAT!!!!

 25. http://ioncoja.ro/textele-altora/jaful-de-la-rosia-montana-opera-partidelor-parlamentare/ Gasca asta sa plateasca .La zidul de la Targoviste .Pun si io ceva bani pt gloante.Se baga careva la cheta)))Nu stiam io de ce era Nastase asa pornit ca Guvernul sa nu lase manifestiile anti sistemul actual mafiot..Ar musca pe caciula tusica Tamara .Cum a scos ,,meleonul,, sa nu ramana fara mostenire asa poate scoate ceva maruntis si sa-i plateasca pe cei de la Gabriel el si toti care au fost si sant responsabili de traba asta.

 26. Problema cea mai importanta a d-lui Ponta este ca nu numai ca a dezamagit alegătorii USL dar i-a si indignat printr-o serie de decizii.
  Nimeni nu dorea ca dl. Ponta sa faca minuni. Ba chiar putea sa nu faca nimic si multi ar fi fost multumiti. In schimb el ia cateva hotarari ciudate:
  – Imediat dupa alegeri anunță o alianța cu UDMR (acest lucru poate fi acceptat pentru ca UDMR cu fundul in două barci a contribuit oarecum l acaderea guvernului anterior)
  – O numeste pe Kovesi si alti procurori basisti pe care in campania electorala USL-ul ii ameninta cu cercetarea penala pentru abuzurile facute pana atunci.
  – adopta toate proiectele pe care le criticase inainte (gazele de sist, Rosia Montana)
  Toate avceste decizii sunt cel putin bizare.
  Ponta nu a facut decat putin din cea promis. Ministerul marilor proiecte pare doar o sinecura pentru ca nu a emis nici un proiect mare sau mic.
  Din fericire nu exista nici o alternativa la USL pentru ca nimeni nu vrea intoarcerea la PDL asa ca majoritatea celor care au votat USL vor vota USL atat timp cat nu exista o alternativa. Insa Ponta trebuie sa isi aminteasca de PNȚ-CD. In cazul in care printr-o minune va aparea un partid care nu va fi identificat cu Basescu sau cu personaje inepte ca DD cei mai multi nemultumiti vor vota cu acest partid. In Italia sa votat cu partidul condus de un clown si sunt convins ca si aici multi ar vota cu un astfel de partid doar pentru ca au fost ddezamagiti de ceilalti. Ce naiba, nu mai exista politicieni care sa nu isi schimbe opiniile de la o zi la alta sau sa nu mai minta?

 27. Dl. Radu Tudor,

  Vreau sa propun sa se faca adaposturi pentru cainii maidanezi la Rosia Montana, oprindu-se astfel si povestea cu cianurile si fiind salvati si cainii maidanezi de la eutanasiere, deci se va rezolva astfel o problema dublu-ecologica la pachet, adica simultan, concomitant si in acelasi timp!

  Astept voturile voastre de incredere, pentru aceasta solutie maxima, extrema, pe care (acuzativ, altfel spuneam doar care pe ca.care) am descoperit-o-n mortii mei si in integritatea mea!

 28. SA NU UITAM CUM S-A INCHIS ROSIA MONTANA, SI DE CATRE CINE:
  Iata un articol-semnal, aparut in luna iulie 2011 in revista Capital, care merita toata atentia (pentru cei care pot sa si priceapa ceva, bineinteles). Mai retineti ca in Romania, asa cum a fost inchisa mina de la Rosia Montana, regimul Iliescu-Roman, secondat de regimul Constantinescu-Zoe Petre (cu totii minoritari sau cu tangente in structurile secrete ale fostei URSS), au pus pe butuci si minele de carbune.

  Interesant de citit Raportul comisiei din
  Academia de Studii Economice, Bucuresti
  privitor la probleme economice, financiare, sociale, de mediu şi de durabilitate ale
  proiectului minier Rosia Montana
  29 mai 2003
  http://www.ziare.com/rosia-montana/biografie

  5. Concluzii si recomandari
  Romania este o tara saraca, in tranzitie, cu un nivel ridicat de coruptie. A face un proiect care exploateaza resursa aur prin mutilarea muntilor, afectarea mediului, a comunitatii umane etc. pentru 18% din afacere, este pierderea cea mai vizibila pentru Romania (desigur ca problema rentabilitatii pentru Romania s-ar pune si in cazul unui procent mai mare, dar deocamdata analizam acest Proiect).
  Cu beneficiile aduse Romaniei prin acest Proiect nu vom fi mai bogati, dar generatiile urmatoare vor fi cu siguranta mai sarace, prin epuizarea resurselor, distrugerea reliefului si a mediului, distrugerea culturala si nu in ultimul rand prin distrugerea coeziunii comunitatii locale. In ultima instanta, ce trebuie trebuie sa realizeze un astfel de proiect, o bunastare generala, despre care nu poate fi vorba in acest caz. Beneficiile mici pentru Romania ale acestui Proiect palesc in fata pierderilor . Raportul costuri (pierderi)/ beneficii este foarte defavorabil pentru Romania.

 29. Chiar au iesit 10000 de oameni in strada? Nu pot sa cred. Dar asta vara dupa ce occidentul si CCR si-au batut joc de noi, de ce nu au iesit? Cine i-a platit acum? Ca asa se poarta. Nimeni nu protesteaza degeaba.

  • Eu cred ca dl Ponta nu este nici idiot nici dezorientat. Dimpotriva, cred ca a atins cu o singura piatra 2 tinte.
   Augumente :
   1/- Transmite Parlamentului o hotarîre de exploatare (atentie, nu lege!) care nu este semnata de nimeni (deci îsi face datoria fata de RMGC)
   2/- Afirma ca el nu va vota acest proiect

   Concluzia : transmitînd aceasta hotarire (nesemnata, deci neaprobata de guvern) Parlamentului, RMGC nu mai poate trage la raspundere guvernul actual. Parlamentul (care este suveran) poate sta linistit ptr ca nimeni nu poate ataca Parlamentul unei tari.
   Mie mi se pare dl Ponta foarte inteligent.

 30. De ce nu se investeste in turism, in infrastructura pentru viziatrea sit-urilor din zona si afenomenelor carstice. Eventual sa se mentina numai o zona restransa de exploatare numai de catre statul roman.

  O MAREA MIZERIE POLITICA IN CARE ROMANIA, POPULATIA EI, NU MAI CONTEAZA!

 31. Ponta numai asta zice cand vine vorba: a trebuit sa scape de presiunea RMGC si amenintarile cu procese.

  Procese o sa fie oricum, ideea e ca decizia de “cancel” sa nu apartina executivului.

  Oricum cine crede ca mina aia aduce prosperitate chiar si pe termen scurt, sa intrebe locuitorii din cam toate zonele miniere din lume, indiferent de produsul extras.

  Economic e nesustenabil, e un proiect “da lovitura si fugi…”. Converteste o gramada de oameni intr-o meserie de termen limitat, greu de reincadrat cand se termina mineritul si face concurenta neloiala la orice business de bun simt in zona si nu numai.

  Ca sa se dezvolte cu adevarat zona trebuie create baze economice care aduc inovatie, inteligenta, cultura, prin transformarea in mineri a locuitorilor se duce de rapa economia locala.

  Stie cineva alta ramura a industriei care creaza mai multe orase fantoma pe glob in afara de minerit?

  Nici o tara care s-a bazat pe exploatarea resurselor nu a progresat, ci din contra.

  Asa ca in afara de faptul ca se folosesc cianuri, e un vis absurd sa crezi ca scoti aur din piatra seaca si traiesti ca regii (vorbesc la nivel de tara). Inclusiv Spania a ajuns codasa Europei in perioada cand scotea aur din Americi cu tona, in timp ce Anglia, Franta, Germania, ocupate cu dezvoltarea sustenabila, prin conectarea multor ramuri economice, au ajuns in varf. Mai vedeti si Olanda (google boala olandeza) daca nu e concret inca, in perioada cand au descoperit gazele alea naturale prin anii 50. Toata economia s-a dus de rapa char in timp ce luau banii de pe gaze pentru ca nimeni nu a mai investit in nimic.

  Cam atat.

 32. Sunt de partea lui Mircea Badea in ceea ce priveste RM – ma lasa rece – insa nu pot sa nu remarc iresponsabilitatea noii gasti (de prosti de data asta) care pretinde ca este la conducerea tarii.

  Problema e simpla: daca statul roman, prin orice reprezentanti ai sai a garantat/promis/decis ca exploatarea sa inceapa si nu incepe – las la o parte in ce conditii caci acestea puteau fi negociate astfel incat sa fie mai avantajoase statului roman (ce-o mai fi insemnand si aia) – atunci va fi jale.

  In cazul asta statul roman va plati despagubiri uriase – cel putin 500 milioance cat se pare ca au investit aia pana acu’, da’ eu cred ca vor fi miliarde. Mai rau, avand in vedere ca aia de la RM mentioneaza multiple incalcari ale legislatiei internationale referitoare la investitii si faptul ca ei au respectat intrutotul legislatia Romaniei, ma astept ca orice alt investitor cu planuri pt. Romania sa le lase balta.

  Ponta, Antonescu si alti politicieni se cred smecheri ca pot da ei o teapa a’ la Romania, pasand problema intre Guvern, Parlament si “presiunea strazii” insa in afaceri internationale nu prea merge asa.

  Apropo, printre altele pot sa-si ia adio de la privatizarea Oltchim. Ar putea, intr-adevar, statul roman sa investeaza si acolo, dar din pacate nu numai ca nu o face, nu o POATE face.

  In orice caz, spectacolul absurdului grotesc din Romania pornind de la tigani, trecand prin caini vagabonzi si terminand cu RM nu poate fi nici macar egalat, daramite batut, de nimeni.

  • Cred ca cel mai interesant ar fi sa sa faca cu acuratete o analiza a acestor investitii din care sa rezulte clar pe ce s-au cheltuit cele 500 M$.
   Actualemente valoarea acestei societati nu depaseste 600 M£. Deci credeti ca ei vor cere despagubiri de 5 ori mai mari decît valoarea sociétatii insasi? Bineînteles, pot cere si luna, dar ce tribunal normal le va da satisfactie?

 33. sa`mi scuzati nestiinta dar pe ce motiv e dat statul in judecata de catre RMCG (sau cum ii cheama pe-astia?) ??!?!?!
  facura astia un contract cu guvernul romanicei ca o sa iasa o lege care sa le permita lor sa scoata aur?!
  intreb si eu ca nu-s la curent chiar cu toate.

  thx.

 34. “PNL nu va susţine proiectul de la Roşia Montană, au decis parlamentarii liberali luni seară, după o şedinţă în care au dezbătut subiectul.

  Decizia a fost luată după ce liderul partidului, Crin Antonescu, a declarat luni la prânz că proiectul de la Roşia Montană trebuie respins.”

 35. Cica daca se platesc penalitati el nu are treaba cgiar daca le platim noi toti ,asta e pozitie de tata nu de viitor presedinte.

  • Pai si cand l-ati votat doua mandate pe Chioru’ si ala v-a bagat pana la gat, atunci la ce dreac va gandeati?!

   Voi nu vedeti ca serviciile patriotarde trantesc toate privatizarile si cedarea de resurse naturale, bogatii si altele, catre fratii nostril capitalisti de-afara care vor doar sa ne ajute?! Of, of. Pana la urma mortii nostri, tot o sa ne ia aia la jeabka, cu toata oponenta patriotilor nostri din servicii si-a tuturor imbarligatorilor! Se privatizeaza bre ceva, OLTCHIM, Posta, CFR Marfa, se face bre vreo exploatare, explorare, gaz de sinist ba, cianuri si malaxor la Gogoneaua de la deal sau Rosia Transmontana, asa cum ne conditioneaza aia de la FMI prin aia din Bruxelles?! Eu cred ca nu, ca ne aparam cu dintii. Dar, finalmente o sa murim ca gasca mitraliata cu alice sau ce facem? Mai bine ar reconstrui dreac economia si atunci am vorbi dreacului despre cu totul altceva! Traiasca presedintele poporului, dl. Dan Diaconescu, cel mai mare patriot garoi in viata! ‘Traiti!

 36. Mai fratilor,l-am vazut zilele trecute pe directorul ala roman,dar si pe sindicalistul al a lui peste prajit,impreuna cu “fomeia” aia care murea de foame in televizor,cum se ratoiau la demonstrantii din Bucuresti,strigand ca ei mor de foame. Dar de ce nu spune femeia aia cati bani ia ea si cu sindicalaru’-sef de la Rosia Mntana,de pe urma spoturilor publicitare. Ieri de foame ce le era,asti doi eru impreuna cu deputatii lor ca sa ii abureasca pe someri,cu locurile de munca,dar nu le spuneau cum va fi cand nu va mai fi aur,in Romania,cum vor ramane repede someri,iar cu putinii bani incasati ,nu vor putea sa isi cumpere nici hartie igienica. Sictir politicieni,sindicalar -sef si toti care ii mintiti pe nefericitii de mineri domeri.
  Cu ce drept pot societatile astea straine ,dupa semnarea de contracte,sa vina sa faca expropieri ? Cu ce drept se dau ei mai mari decat romanii in tara lor? Sa fie imediat publicat contractul cu toate filele lui di secrete si nesecrete,sa vedem si noi poporul care voteaza,cine ne vinde la drumul mare,cine se face vinovat,sa plateasca.
  Auziti mai fratilor ca metoda cianurilor este sngura metoda de exploatare a aurului. Bai nenorocitilor care spuneti asa, va intreb : in secolul XIX si inceputul lui XX,se foloseau cianuri? Si pana la urma,de ce sa ramanem noi cu cianurile si cu oameni bolnavi,iar aurul nostru sa plece in Canada? Sictir cu voi si cu cei care gandesc ca voi.

 37. http://videonews.antena3.ro/video/romania/100-de-minute-ministrul-culturii-despre-scandalul-rosia-montana.html Fiti atenti si vedeti cum ies gusterii si lobbystii ca ciuperciile dupa ploaie.Ce nu intelege asta si altii ca Romanii incep sa fie satui ca altii sa le vanda resursele pe nimic .Ca Romanii sant satui sa plateasca incapabili ca nenea asta care ARE DATORIA CA MINISTRU AL CULTURII sa nu faca lobby pt un Genocid si jaf ci sa APERE MOSTENIREA ISTORICA CULTURALA A APUSENIILOR.Si ca sa vezi Radu ce ,cum sa zic,nu tampit ci neinformat cu rea vointa in exloatarea AURULUI nu numai ca se vor folosii CIANURA DAR SI MERCUR ,SODIU si alte belele.Si sa nu vina elementul asta sa ne povesteasca de pastravii lui si familile lor dupa un proiect ca asta.Radea si Serbanescu.Cianura se evapora ajunge in atmosfera apoi in in nori apoi in ploiile care vor cadea.Cianura se poate infiltra in subsol si mercurul.Ce vine asta sa ne vrajeasca cu trei sferturi din populatie e de acord .Chiar vrea sa iasa toata tara in strada.Si mai face pe ironicul cu sa vina protestatarii cu bijuteriile de acasa .Mai bine si-ar scadea salariul ca-i in plus ca ministru el si restul.Mai bien ne povestea de cum pierde statul in continuare sub nasul lui si gastii lui anual 20 miliared din frauda fiscala.Cum in continuare statul se joaca cu nbanii Romaniilor cumparand rahaturi .Aproape ca facea spume la gura ca au iesit oamenii in strada .Sau poate toti care si-au primit tainul trebuie sa-l inapoieze daca nu iese pasenta.))))

  • ministrul asta este de o gogomanie insuportabila.auzi tu,oxizii mai periculosi decat cianurile,sau,cianurile se descompun in zece ani si gata, inoata pastravii prin lacul vesel de decantare.tot asa baieti,hai cu propaganda sau prostia,sa ne mai distram si noi.

 38. radule,ai redevenit omul pe care il respect.excelenta prestatia ta de la ordinea zilei.scuze pentru ieri.prestatia lui chiriac,deplorabila si plina de intrebari.

 39. Proiectul e f. bun si are mari beneficii ptr. Romania ,dati exemple negative Petrom ,cit de prost sa fi sa nu vezi ca Petrom e cea mai buna privatizare si ca alaturi de Dacia tin in picioare economia .Are dreptate jurnalistul de la luju toate tarile cauta resurse si le exploateaza ,sigur e de discutat dar ce a reusit strada sa blocheze un proiect major ,care ne va costa nu numai penalitati sau ce am fi putut obtine direct si indirect dar si o imagine de neseriosi in ochii investitorilor.Acest proiect ar fi atras si alte investitii ca de aia se opun ungurii ca nu le convine ca Romania sa devina pol de dezvoltare.

  • Da sigur daca pt tine e tot una sa iei un miliard sau cateva miliarde e tot una atunci nu ma mir ca v-a fraierit artizanul TAMARA.

  • da,toate statele aduse la sapa de lemn sunt nevoite sa…castigul adevarat merge la rechinii mondiali.capitalismul salbatic isi vede de treaba.sa vedem pana cand.

 40. Ceva logic s-ar putea ivi.

  Basescu numai ce ne-a trimis la lupta in Siria.
  Ia spuneti miscarea asta civica are potential de transfer negativ in carca prezidentului?

  Chibritul e aprins, mai ramane doar sa fie aprins explozibilul. Acum e momentul sa daraman zidul.

  Daca cei 10000 se muta la Cotroceni, lupta Basescu singur in Siria cu aliatii cei vestiti?

 41. Bai Zamfir ,Ponta nu a amenintat Parlamentul .Daca vinzi garsoniera mai grecu si ai precontract platesti daune mari.

 42. D-nul Antonescu a inceput sa se trezeasca.Poate revine la politicianul intransigent din 2004-2012.Antonescu 2013 a fost o enigma.Enigmele au sanse mici la presedentie.Asa ca sa-i uram sa o tina tot asa ,sa dovedeasca romanilor ca are sange in instalatie , ca este patriot si …sansele dansului la presedentie vor creste f mult(mai ales ca rivalul sau principal ,primarul Bucurestiului,a cazut de pe cal).

 43. http://www.antena3.ro/romania/bogdan-chirieac-salut-nasterea-unei-societati-civile-in-romania-protestatarii-privind-rosia-montana-nu-cer-salarii-si-pensii-227156.html Hopa alt mistocar.Ar trebuii sa schimbe tehnica agentii ca deja-s penibili se vad de la o posta.Daca nu te vinzi si lupti pt tara ta resursele tale,avutia ta ,mediul in care traiesti esti tradator ,si baiat de bani gata .Daca te dai pe nimic si lasi si un genocid ambiental in urma esti BUN ROMAN.

 44. De fapt d-le TUDOR trebue recunoscut ca dvs ati facut in aceasta problema, mai mult ca tot PNL-ul.Chiar daca dvs ati fi gresit(in aceasta problema) recunosc ca sunteti(si sper ca veti ramane) un mare patriot (alaturi de dnul academician DINU GIURESCU,prof.ILIE SERBANESCU,ADRIAN URSU,BADEA,GADEA,DUMITRESCU …nu mai gasesc acum la repezeala si alte nume).Multe ,multe …multumiri.Multumiri merita(cu unele rezerve) si …ANTENA 3.

  • din pacate badea a inceput sa vorbeasca precum val valcu care spunea ca ecologia asta este asa o moda cand deja planeta asta tipa la oameni caci nu mai poate.daca le place sa traiasca in gunoi,n-au decat dar la ei acasa.

 45. jurnalul natinal a intrerupt camera live din Piata Universitatii

  intact + gabriel = LOVE(le) mult de tot nu gluma pt rosia montana… nici nu mai stiu pe unde sa scoata camasa acum ca s-au demascat (unii cu spume la gura impotriva noastra a celor care demonstram impotriva TILHARIRII Romaniei)

 46. @gigi Dle gigi spuneti-ne ce studii academice sau ce “grade” va indreptatesc sa=l caracterizati asa dur pe Antonescu.Una este sa spuneti :Eu cu orientari fesenisto-pontiste nu-mi place de Antonescu(a fost in anii 90 unul din “golanii” Pietei Universitatii si pentru acest fapt sunt in masura sa-i iert multe pacate) si ar fi foarte corect/fair play.Dar sa-l caracterizati in anumit fel pe Antonescu nu este corect, decat in masura cand ati fi fost profesorul lui Antonescu sau sunteti un cetatean/politician roman de mare notoritate(poate un guru)si vrem sa stim si noi.Apreciem ca aceste lucruri duse la extrem(practicate de dvs) ne face atunci ca noi oamenii obisnuiti/normali sa nu ne deosebim de loc de “militantii basisti” care tin “COADA IN SUS”indiferent ce face/a facut basescu.Sper sa nu va suparati cum de altfel nu s-a suparat nici dnul TUDOR care v-a amenintat ca va trimite la spam si nu a facut-o.

  • Studii academice am mai putin grade ,iar in Antonescu am crezut ,cred si probabil il voi vota dar asta nu inseamna ca pot fi de acord cu insailatul de azi.Mai mult ,liberalii s-au pronuntat ,vorbesc de partid, ptr. proiecte de anvergura investitionale si eram convins ca se vor bate ptr. proiectul RM cu argumente si aducind modificarile necesare ptr. a deveni excelent din toate punctele de vedere .Sint deziluzionat cum a renuntat ba a convins si partidul.Trebuia sa lase dezbaterea sa o faca chiar mai larga nu sa se sperie de zece mii de ongisti care habar nu au cu ce se maninca mineritul.In ceea ce priveste aluzia la fsnism ,cred ca glumiti ,cei mai liberali pina acum au fost Nastase si Ponta .Falsul patriotism ,lozincile si aruncarea in derizoriu nu e proprie unui liberal care trebuie sa dezvolte industria ,investitiile si nu sa fie populist.Asistam azi la punerea la zid a corporatiilor a investitiilor straine care sug singele poporului(parca nu e la mina noastra sa facem contracte bune),anulam rolul capitalului.Vrem sa facem noi investitii ,sa facem ,avem cu ce ? sau sugerati sa stam cu curul pe aur ca il vom exploata noi cindva,probabil cind diamantele vor inlocui aurul.Mintim ca Academia a desfiintat proiectul -inexact ,academia a dorit iimbunatatirea lui,mintim ca cianurile sint moarte si crima ,dar nu spunem ca ele se folosesc in multe tari care au mai multa grija de cetateni si mediu (finlanda ,Spania ,suedia,SUA,s.a.),mintim cind spunem ca nu avem beneficii economice .Sigur ca si guvernul trebuia sa explice mai bine dar dela o greseala de comunicare sa ne faca sa protestam impotriva interesului nostru al tuturor .Sa luptam sa se faca mai bine nu sa nu se faca -asta e liberalismul ,nu bagarea capului la fund cum a facut Antonescu azi.Singurul liberal care a fost consecvent si am stima este ministrul Barbu care a explicat f. bine ce importanta are proiectul si ptr. mediu si ptr. siturile arheologice dar si ptr.economie.

 47. Eu am cateva intrebari, de la care ar trebui sa plecam spre aflarea adevarului:
  1- cand a fost sistata activitatea la Rosia Montana?
  2- cine era premier si ministru al economiei sau industriilor?
  3- cine a declarant zona ca fiind monoindustriala, astfel orice alta activitate fiind ilegala?
  4- in ultimii ani, a fost extras doar aur sau si uraniu imbogatit?
  5- ce legatura este intre aparitia acestui proiect si scandalul traficului de uraniu imbogatit, de la RM, conform acestor afirmatii facute de jurnalistii Simona Fica, Robert Horvath si Colin Brayton, ultimii doi reprezentand Nipon Press si The Morning News pe site-ul
  Exploziv News:

  “oficiali ai MI6 aflati la Bucuresti asupra faptului ca FARC a
  cumparat “o cantitate considerabila de uraniu pentru a fabrica o bomba
  murdara”. Organizatia rusa condusa de ucraineanul Mogilevich, descris
  de serviciile secrete britanice si americane drept “unul dintre cei
  mai periculosi criminali ai lumii”, trafica uraniu imbogatit. Sursa:
  Romania. Locatia: Rosia Montana!
  Pe de alta parte, CIA a stabilit ca intre Mogilevich, Reyes si Viktor
  Bout exista o punte de legatura in Romania. Asa s-a ajuns la Traian
  Basescu.”
  6- oare in spatele sustinerii acestui proiect sta santajul?
  7- nu cumva zona a fost lasata intentionat fara locuri de munca, tocmai pentru a se ajunge in acest punct?

 48. 1.S-a mintit ca nu are aviz de la min. Justitiei .
  2 s-a mintit ca MIn. Economiei nu a dat aviz-ministrul barbu a spus ca a dat aviz cu observatii
  3-D=l Ursu a aratat ,si are dreptate ca una e avizul si altceva acordul de mediu.
  prea multe minciuni ca sa crezi ca protestul nu e manipulat.

 49. Ce bucuroasa e stanciuleasca ca protestele continua ,e tradare la adresa acestei tari ,se vrea instabilitate si A3 pune umarul .

 50. Cica liberalii nu-l voteaza ca are proiectul niste hibe ,pai cine ii opreste sa le modifice in Parlament -rusine sa va fie ca veniti cu fofirlici in loc sa recunoasteti mai liberali de opereta ca v-ati speriat de printesa caragea si cernea .

 51. SRS un manipulator de profesie vine si spune de ce nu e de acord cu proiectul ,pai sa modifice in Parlament ce nu e clar si sa dea drumul investitiei in termenii cei mai buni -asta e treaba Parlamentului sa imbunatateasca un proiect.

 52. confirm ca la antena3 se vorbeste de Rosia Montana; insa e atat de penibil sa vezi duplexul lui M. Gadea cu Rosia Montana… Fratilor, cand ii vad pe oamenii aia amarati de acolo, care evident ca sunt in nevoie, parca-i vad la o demonstratie de pe vremea lui Ceausescu, cu pancarte frumoase, facute de profesionisti, stau frumos la poza si striga cat de gloriosi sunt investitorii. Prea bate la ochi!!! e atat de penibil… nu ei, ca-s vai de capul lor, ci situatia si aia de-s in spate

 53. Haosul este generat de fuga de responsabilitate a politicienilor nostri.

  Certitudinea mea este ca aceasta afacere a fost incheiata in mod oneros, unul dintre actionarii importanti ai RMGC, Beny Steinmetz, fiind cercetat pentru dare de mita in obtinerea de concesiuni in Guinea. The Guardian are o serie de articole dedicate acestui “investitor”. Iar Soros, se pare, are un dinte impotriva magnatului israelian, conform bloomberg.com ” Billionaire Steinmetz Sues FTI Over Soros Smear Campaign Claim.

  Concluzionand, exploatarea aceasta este o afacere proasta pentru Romania din care ne vom alege doar cu niste graunte si o gramada de probleme de mediu pe termen lung. Milogii din Rosia, in viitor fara Montana, dau impresia ca fac umbra pamantului degeaba fara minerit.

 54. Antonescu a sugrumat dezbaterea si s-a pierdut o buna oportunitate ca Parlamentul sa devina ceea ce trebuie adica forul suprem.Asta e .

 55. de partea pro – ingineri prestigiosi, specialisti plini de cifre.

  de partea contra – printesa caragea, cernea-cu-parul-lung si madalin voicu….

  iar la ‘mijloc’ – ursu, ciuvica, apoi badea, care i-au luat la smotocit pe astia contra mai ceva decat cel mai infocat sustinator al lui Gold Corporation.

  halal echidistanta. halal dezbatere.

  • De aceea cei din Piata au pus afise anti-presa .
   Sa dai reclama RMGC e ok dar sa faci lobby pe fata e cam cacao

  • Nu contesta nimeni faptul ca inginerii nu sunt de calitate exceptionala,ca pregatire de specialitate,dar ,se naste o intrebare:
   DE CE SE BAT EI ASA TARE SA VINA CANADIENII SA NE IA AURUL,IN LOC SA PUNA LA PUNCT UN PLAN PROPRIU,DE EXPLOATARE A TUTUROR ZACAMINTELOR DIN ZONA SI SA LE EXPLOATEZE ROMANII.IN FELUL ACESTA AURUL RAMANE IN B.N.R.,IAR TARA POATE AVEA IN FELUL ACESTA,O PUTERE FINANCIARA MAI MARE????? Cui nu convine acest lucru,tinand cont ca in felul acesta se creeaza locuri de munca pentru mineri
   O alta intrebare : de ce se mai face lac de acumulare ,daca apa este pura dupa prelucrare si nu seda voie sa curga linistit la vale?
   In cazul ca se construieste lac de acumulare,de ce nu se proicteaza si apoi sa se construiasca o microhidrocentrala,care sa produca curent electric in zona aceea neelectrificata? In felul acesta s-ar creea alte locuri de munca,stabile si pentru o perioada buna de timp.

 56. În 1997, Brăila a murit, oarecum… Din cei 12000 de salariaţi ai PROMEX SA, constructor de utilaje grele( excavatoare, în principal ) recunoscut internaţional, au rămas vreo 2000. Adică 10000 şi-au pierdut locul de muncă. A venit rândul Combinatelor de Celuloză şi Hârtie şi de Fibre Artificiale ( alte mii de oameni ). Pot deci să declar că mă interesează / impresionează puţin spre deloc cele câteva sute de locuri de muncă pe care le-ar aduce RMGC.

  P.S. E halucinantă încercarea de manipulare a opiniei publice de către RMGC şi cei plătitţi să facă reclamă la TV!

 57. Simulcaru in studio. Stergeti simesajul asta dar e pacat. Combateti cu non argumente toate comentariile care va critica. A3 avea un avantaj. Nu-l mai are

 58. Dupa ce am urmarit pe A3 tot ce s-a intamplat astazi, trag si eu (parafrazand titlurile a doua dintre cele mai urmarite emisiuni) “Concluzia Zilei”: daca cineva are bani si vrea sa-i investeasca, trebuie sa fie nebun de legat sa-i investeasca in Romania caci nu se poate baza pe nimic, nici macar pe legi.

  Poate tocmai de aceea firme enorme precum Bechtel au pus niste clauze atat de aberante si in pofida lor au plecat din Romania fara sa faca nimic. Asta dupa ce au dus la bun sfarsit, cu succes si in buget, tot felul de proiecte de infrastructura importante in toata lumea. Iar romanii platesc si vor plati multi ani de acum incolo costul acelor clauze din cauza ca statul roman, prin reprezentantii sai, nu si-a respectat obligatiile contractuale.

  Povestea asta se va termina foarte urat pt. Romania. Si asa e considerata o tara de mare risc in privinta investitiilor din cauza ca este perceputa ca fiind extrem de corupta. Faza asta, insa, o va scoate in mare masura de pe orice plan de investitii al vreunei companii straine.

  Astept cu interes “spectacolul” cu privire la Chevron…

  • poate este timpul sa incercam sa ne descurcam si singuri dar nu cred ca se poate cu actualii oameni politici care cedeaza la presiuni externe.tot raul facut de 20 de ani este facut si sub permanente presiuni externe,privatizari fortate,inchideri de asazisi mastodonti industriali dupa ce au fost falimentati intentionat,acordarea de concesiuni,programe de preaderare pagubitoare, ca vroia lumea repede la ue(mai degraba ne vroia ue-ul pentru paduri,petrol si aur,cupru,uraniu,metale rare,etc).uite chiar acum ue-ul vrea sa lichideze de pe piata laptele de la populatie.a devenit laptele asta asa periculos peste noapte caci nu este muls cu mulgatorul electric.si apoi laptele din germania unde sa se vanda?poate ca trebuie sa mai luam exemplu si de la cei din jur,polonezi,unguri,bulgari,si cam cum pun ei problema.asa ca neseriozitatea eu cred ca este la prieteni.

 59. Nea Radule,

  Credeti ca sunt un bun analist? asa printre rindurii….pai mai fratilor USL Ponta si Antonescu asteapta alegerile Europarlamentare aloooo Gara va rog…..una si am fost foarte surprins de raspunsul pe care la dat ziaristii Antonescu ,la intrebarea cine va plati despagubirile de miliarde care s-au investit pina acum? raspunsul lui Antonescu a fost,, nu cunosc dar zice el cineva va plati….adica ia aruncat pisica moarta guvernari lui Boc si lui Basescu care au semnat contractu si va si spun cum va iesi pina la urma,pentruca vin Europarlamentara Opozitia nu zic nimica, ma gindesc daca era invers ? pina acum cite dosare erau la DNA? multe dar astept mutarea urmatoare si sa vedem cum joaca Basescu ii da Mat lui Ponta? s-au invers?

 60. Nu credeti ca la semnarea acestui proiect nu trevia avizat in Parlament impreuna si cu Opozitia? s-au sa disbatut cind? este un proiect secret?

 61. scuza-ti nu trevia.ci trebuia scuzati-ma port ochelarii si nu prea vad statura scuzati-ma sunt om batrin si am doar o clasa mai mult ca aceleratu

 62. Ultima oră: după Victor Ponta și Crin Antonescu, compania canadiană Gold Corporation a anunţat că nu susţine nici ea proiectul de la Roşia Montană și că nu înțelege cum s-a produs această confuzie.

  • Pai faza e ca Boc-Basescu nu au apucat sa semneze nimic. Aventura a inceput in 97, a continuat prin anii 2000 si au fost tentative de incepere in 2009 si acum. In 2016 expira licenta

 63. badea crede ca mai e valabil ce spunea aici:
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-r08A-VFoP8#t=921

  pentru ca atunci cand vin miliardarii sa incalce legaa in romania, badea urla la cetatenii care se prind de smecherie. e posibil ca miliardarii sa fie neajutorati, e posibil. sau aia care ies in strada neadusi cu autocare de la sate sa fie super periculosi, ca nu iau spaga sa plece acasa. e posibil si asta.

  e bine sa tii cu ala slab, miliardarii saracii de ei, care se chinuie in tara asta straina si plina de oameni rai care nu vor pacaleli.

 64. ca sa fiu corect, trebuie sa va transmit felicitari pentru emisunea de ieri.

  am vazut reclama rmgc in timpul pauzei, dar nu ma supara absolut deloc. pentru ca in timpul emisiunii ati fost oameni si nu vanduti.

 65. Dragi Roș-Monteni!Și voi sunteți români și în fiecare mili-secundă în care am am protestat anti-exploatare,am protestat și pentru dezvoltarea voastră.Voi nu ați ieșit din criză și nici nu veți ieși dacă nu vă vedeți propriul potențial.Vă invit la un exercițiu ușor de imaginat și nedrept poate, pentru voi.Vi s-au terminat banii și un timp nu mai aveți ce mânca.Nu puteți face împrumuturi,în schimb…aveți bugetul pentru plata școlii,liceului și a facultății copiilor voștrii.Luați banii de la copiii voștrii?În această situație nu vi se oferă alternativă,fie muriți de fame,fie luați de la copiii voștrii.Din turism,toată viața nu veți trăi,dar veți trăi suficient timp cât să asigurați un trai cât de cât copiilor voștrii ca să dezvolte ei,Roșia Montană!Veți începe prin turism dacă sunteți de bună credință și nu primiți bani de la firme lacome ca să le faceți reclamă!

 66. Asta se numeste diletantism iar tot ce fac acum este tip campanie electorala. Probabil au informatii ca TB le-a luat-o inainte cu cateva declaratii si a oferit teren MP.
  Ce nu au inteles este ca au 70% si tot urla ca nu e democratie in tara, ca sunt vanati de servicii si justitie… trebuie sa te doara ceva in micul creier ramas in capetele lor sa poti, sa ai tupeul sa strigi asa ceva.
  Daca pt atata lucru s-au obosit unii alegatori ca sa auda clisee vechi sub alte forme atunci inseamna ca nu realizeaza ce scor vor scoate la urmatoarele si nu zic de europarlamentare.
  Pueril, diletanti, mascarici, vai de capul lor.

 67. De societatile mixte cu statul actionar majoritar,s-a uitat definitiv,sau sunt si ele o creatie ceausita?

 68. Domnule Radu Tudor
  Este haos pentru ca parlamentul si-a pierdut rolul de “institutie suprema”!!Presedintia,Guvernul,Curtea Constitutionala,DNA au pervertit rolul parlamentului in asa hal incat guvernul respectiv executivul reuseste sa manipuleze legislativul!!!Va mai aminti-ti de cazul Udrea chemata in fata Comisiei Parlamentare???N-avea nici-o retinere sa-si exprime scarba si a etalat o superioritate impertinenta!!!Rolul institutiilor este deliberat amestecat pentru a crea haos si pescuitul in ape tulburi este sportul preferat al politicienilor!!!Ponta reuseste sa-si bata joc de parlament prin manevra asta imbecila adica sa-si respinga propria hotarare adoptata in guvern!!!Stupid,penibil si absurd!!!

 69. Mesaj pentru Vișinescu:
  Astăzi,Vișinescu va fi audiat din nou la Parchet.Poate acum va fi mai bărbat și nu va mai leșina ca o fetiță speriată sau ca victimele sale din tinerețe ,la apropierea dumnealui gata ca să-i tortuureze.Domnule Vișinescu,atunci când veți face și astăzi pe dumneavoastră să vă gândiți la câte victime de-ale dumneavoastră au făcut pe ei și să mulțumiți bunului și Milostivului Dumnezeu,că dumneata nu veți fi nevoit să și mâncați ce ați făcut sau ce veți face pe dumneavoastră!Dumnezeu să te ierte!

 70. Cei care au reprezentat statul Romania la momentul semnarii diferitelor contracte secretizate trebuie adusi in instanta, au fost si sunt de-a dreptul diabolici! Toate relele generate de ei se inlantuiesc! Un lant al tradarii, al lacomiei, al imposturii!Pentru ei, nu mai conteza generatiile viitoare ale Romaniei, ci numai familiile lor si gasca lor de interese!

 71. Cred ca in loc de un milion de cuvinte in contradictoriu pe la TOATE televiziunile este mai UTIL prezentarea unor situatii similare ROSIEI MONTANA.In acest sens emisiunea de la TVR a lui Moise Guran a pus punctul pe i.Acesta a prezentat filmul/faptele unei situatii similare din AMERICA DE SUD/PERU unde muntii si peisajul era similar ca la ROSIA MONTANA.Dupa exploatare au ramas cu un TINUT SELENAR si cu poluarea mediului pe sute de ani(cianurile din bazine s-au infiltrat in panza freatica cu consecintele dezastruoase:distrugerea agriculturii,cresterii animalelor,bolile de cancer….Similitudinea cu ROSIA MONTANA este aproape perfecta:acelasi investitor de la RMMG,aceleasi slogane strigate de minerii peruani(noi vrem sa muncim!) si rezultatul CATASTROFAL fara ca tara respectiva sa profite vreun pic(a profitat investitorul strain).Oricine vede acest film nu mai poate sa fie pro-ROSIA MONTANA!!!!.Interesant ca Moise Guran ne-a aratat si “POZA DE FAMILIE” a celor care “ne-au procopsit” cu “GOLD RMMG”.Printre ei tariceanu,berceanu,mugur isarescu si chiar nastase.Nu stiu cat parandarat au luat acestia, dar au reusit sa mai dea o gaura in nava romaniei(ciuruita de ..toti conducatorii, vorba demisului:v-am ciuruit!!!).Concluzia ca in 23 ani am avut numai politicieni iubitori de PUTERE/AVERE/BANI si VACA KOBE si numai afaceristi de carton(avere din furturi,parandaraturi, vanzare resurselor romaniei…).Acest lucru explica de ce vinovatii distrugerii ROMANIEI nu sunt la …mititica ,fiindca au fost tot timpul imbarligati de la stanga la dreapta(intra unul la beci…intra toti…si de aceea nu se deschide CUTIA PANDOREI).Sa nu uitam ca de cate ori “gavorea/vorbea” basescu la TV actiunile “afaceristului” Timis cresteau cu cateva milioane de dolari(o fi facut-o gratuit sau a avut ..o cota parte?).PS Este pentru prima data cand nu mi-a placut de MIRCEA BADEA,CIUVICA,URSU(au tratat numai si numai din punct de vedere personal… o problema nationala).Concluzia finala:Ne-a trecut glontul pe la ureche si pentru ca am scapat tin sa va multumesc dvs inca odata(pentru atitudinea si patriotismul de care ati dat dovada)si sa multumim totodata protestantilor din intrega tara(se pare ca mamaliga s-a trezit din …somnul cel de moarte).

 72. Draga Radu Tudor, este greu sa intelegi geniul poporului roman. Nu ai gasit nicaieri un cliseu compatibil cu ceea ce vezi. De aceasta data nu au iesit gloatele in strada. De aceasta data, Romania a trimis in prima linie CREMA SOCIETATII, tot ceea ce are ea mai bun. Este sacrificiul ei final pentru a se salva!

 73. Domnule Radu-Tudor este adevarat ca Antena 3 da in judecata Casa Jurnalistului pentru un interviu cu un reporter Antena 3. Au fost contactati astazi si amenintati cu judecata. Asta e libertatea pe care o cereti?
  A3 se comporta ciudat si isi face rau.
  Nu e treaba mea. Asa sunt eu, pun suflet.

 74. Radu Tudor,va intreb:dar voua ce v-ar fi convenit?
  Ca daca nu-i bagau in seama pe aia din Piata Universitatii ar fi fost dezastru ca liderilor USL nu le pasa de cei din strada, care nu vor sa vanda aurul tarii.Daca erau de acord cu proiectul,precis erau niste nemernici care au luat spaga si au batut palma cu Basescu.Rau asa,rau asa!
  M-as fi bucurat ca Antena3 sa-si asume si acum pozitia pe care a avut-o in trecut(in mod clar si constient) si anume aceea de a fi impotriva vinderii rezervei de aur a Romaniei, chiar si cu o redeventa de 6%,si nu grija brusca pentru cateva sute de oameni,cand in toata tara sunt mii de oameni care au o meserie ce nu se mai cauta in orasele sau localitatile in care locuiesc.Sunt zeci de mii de oameni fara o speranta a zilei de maine,fara loc de munca si care n-au norocul sa fie mineri.Astia nu trebuie sa se reprofileze,caci ei sunt mineri.Toata lumea incearca si se muta si face naveta,ei nu…..ei trebuie neaparat sa faca minerit,ca asta au facut si mosii lor.Dar si mosii mei au facut agricultura poate, dar eu nu amenint pe nimeni ca blochez drumul.Ei sunt o minoritate care vrea sa dicteze unei tari intregi ce sa aprobe si sa vanda,doar ca ei sa aiba serviciu 10 ani.La intrebarea ce vor face dupa ce trec cei 10 ani,ce sosea vor mai bloca copiii lor,nu vor sa raspunda.Dar noi toti sa inghitim vanzarea aurului pe nimic si riscul unei imense poluari pentru ca ei nu vor sa incerce nimic altceva.Noua ne-au plecat copiii la dracu’ cu carti in toata lumea dupa munca,ai lor trebuie sa stea lipiti,sa faca minerit ca asta au facut si mosii lor.Dar ciocane de piatra n-a facut niciunul?Dar poate era vreunul vraci….sau picta peretii in grote….sa faca si urmasii lor acelasi lucru acum!
  Parca suntem tampiti cu totii?!

  • daca citeati postarile mele pe blog sau ati fi ascultat ce spun la A3, ati fi stiut : sustin exploatarea la Rosia Montana fara cianuri. Punct !

 75. In sprijinul celor afirmate de mine, poate cineva sa-mi spuna, cam cu cat va scadea la bursa din Toronto, valoarea actiunilor lui Gabriel Resources? Asta in caz ca tranzactionarea nu va fi suspendata. Va mai dormi Victoras linistit?

 76. D-le Radu Tudor
  Probabil că nu-mi veți publica aceste rânduri dar sunt mulțumit că le veți citi
  -RADU TUDOR ,DANA GRECU,OANA STĂNCIULESCU-singurii care mai prezintă calitățile care le-au arătat de-a lungul timpului ANTENA 3
  -este evident că ANTENA 3 este pt exploatarea de la Roșia Montană (este ordin pe unitate de a nu vorbi contra).De ce nu se gândesc că RMGC practic e un particular,încalcă 17 legi ,incluse posibilitatea de a strămuta omul de pe proprietatea sa ,este un asociat romăn cu 20%,cine este el,vrem să știm
  -Mircea badea era contra dar ,pt. a fi în concordanță cu politica de trust spune că nu vrea să mai vorbească de subiect că”se duce cu căpuțu”;s-a scos elegant
  -uitați-vă la oamenii din Roșia.Te apucă mila când vezi cât de slabi pregătiți sunt,cât de manevrabili sunt,îi dresezi ca pe foci ,le dai pancarte în mâini,la comandă strig ce le spui.Toți spun aceleași stereotipe verbale-”eu sunt miner și sunt mândru,sunt a patra generație de miner,eu doar miner vreau să fiu bla-bla.de ce s-a legiuit că zona este monoindustrială și nu permit dechiderea unei alte activități economice?Care ministru a dat această lege?Să fie anchetat!
  -să fie anchetați cei care,din 1999 au perpetut această stare de fapt,începând cu BERCEANU(care are un rol foarte important și în contractul BECHTEL),continuând cu băsescu până la Plumb Rovana
  -ține-ți-l cât mai aproape pe SÂRBU,socrul lui Ponta.eu cred că Ilie Sârbu este eminența cenușie din P.S.D.Ponta nu e decât marioneta lui Sârbu și a grofilor din P.S.D.ACEST PARTID NU AR FI IEȘIT NICIODATĂ CÂȘTIGĂTOR dacă nu era dorința populară de ascăpa de inamicul public numărul 1-BĂSESCU-care,ca un parșiv ce este, nu scapă nici o ocazie de a trata orice temă socială în favoarea sa
  -să se formeze o comisie care să explice oamenilor din Roșia că se pot dezvolta și alte activități acolo,că situația de la ei este la fel ca a celor din Valea Jiului și din multe alte locuri din țară unde s-a implementat ideea că ar fi monoindustriale doar din interesul șpăgarilor
  -CORPUL DE CONTROL al primului ministru să cerceteze fără frică șicu celeritate absolut tot ce are legătură cu acest subiect și să dea lunar o dare de seamă
  -nu că vreau să vă perii dar vă sfătuiesc să faceți în așa fel încât să ieșiți mai mult în relief,tot ceea ce spuneți este fără cusur întotdeauna,susțineți totul cu dovezi,iar exprimarea,în orice emisiune ,este clară,concisă și8 denotă interesul și concentrarea asupra subiectului,oricare ar fi el(nu cădeți în plasa de grup)
  aș fi onorat să fiu prieten cu dvs.deoarece am văzut ,de-a lungul timpului modul dvs. de gândire.Respectul pe care îl arătați domnilor Șerbănescu și Giurăscu se răsfrânge și asupra dvs.(numele meu pe google și youtube este DACUL RĂU ceea ce cred că explică ceea ce simt pentru țara mea chiar dacă sunt departe de ea)

  • daca nu m-ati vazut pe mine cind ma opun proiectului rosia montana cu cianuri, macar pe dana grecu s-o fi vazut. aia cu ordinul lui peste e de porc

   • Indraznesc sa postez ca raspuns la mesajul dvs. pentru 2 motive:
    1. Pt. imaginea pe care o va “dobandi” Romania in fata investitorilor straini in cazul in care proiectul asta va fi oprit fara o justificare “beton” si nu pe considerente de umori si de isterie in societate si de certuri si interese intre asa-zisii politicieni romani. Sa-l tii pe unu’ care vine cu un proiect si cu bani sa-l puna in practica 18 ani (!!!) si apoi sa-i dai un sut, pur si simplu nu se face. Te uiti la propunerea lui, o evaluezi, o negociezi si o aprobi/ii dai drumul sau nu si asta cat mai repede.

    In strainatate, etica de afaceri este sa nu se mai faca nici un fel de afaceri cu teparii. Oricine se poate frige, insa se frige numai o data. E invers de cum se intampla la noi unde teparii se simt ca-n rai si fac bani mai ales din afaceri murdare cu statul fara sa-i bage nimeni in seama sau la… “brutarie”. Iar aici partea romana nu este o firma privata de care poate sau nu sa ne pese, ci insusi statul roman.

    Ar trebui ca oricine este interesat sa se documenteze cam care e parerea investitorilor straini despre Romania si despre riscul de tara inainte sa aiba visuri despre investitii straine in tara noastra. Probabil ca e si unul dintre motivele pentru care a fos reinnoit acordul cu FMI, caci cine sa ne imprumute?

    2. In privinta extractiei aurului cu cianuri nu va faceti iluzii, acesta este varful tehnologiei de extractie pentru aur si argint in prezent. Pentru alte metale se pare ca exista si alte metode la fel de eficiente, insa pentru aur si argint inca nu – se pare ca tine in principal de proprietatile metalelor extrase.

    De asemena, in cazul Au/Ag metoda prin cianurare e cea mai folosita nu din considerente de cost ci pentru ca are cel mai inalt randament de recuperare al metalelor din minereu. Pentru (un inceput de) documentare cititi pagina Camerei Minelor din Africa de Sud, o tara cu expertiza mondiala de varf in minerit (ca si Canada si Australia insa pagina asta mi-a aparut prima in cautare): http://www.bullion.org.za/content/?pid=84&pagename=Gold

    De asemenea, riscul exploatarii prin cianurare nu o reprezinta in primul rand cianurile care se degradeaza relativ repede, ci nucleii de metale grele dizolvati in aceasta solutie care au inlocuit nucleii metalelor pretioase in procesul de rafinare din solutia de cianura. De unde si rapoartele aparute privind poluarea cu metale grele care este prezenta chiar acum la RM din cauza exploatarilor fara grija fata de mediu facute inainte de ’89.

    Prin urmare, printr-o supraveghere si monitorizare atenta si continua mediul poate fi protejat si chiar este protejat in tari in care grija pentru mediu este intr-adevar pe prim-plan nu ca la noi, vorbarie goala. Pe acest link gasiti o lista a accidentelor importante de deversari de solutii cianurice in lume in ultimii 18 ani: http://www.rainforestinfo.org.au/gold/spills.htm

    Dupa cum veti observa cele mai multe s-au intamplat in tari cu guvernari “originale”, cam ca-n Romania. S-au intamplat insa si-n tari cu grija reala si maxima fata de mediu cum ar fi Noua Zeelanda (da, folosesc cianuri in minerit), Australia sau SUA. Nu s-au intamplat in Africa de Sud sau Canada.

    Prin urmare, ma gandesc ca nu folosirea cianurilor in exploatare e principala problema, ci grija statului unde se face exploatarea pt. protejarea (si refacerea) mediului si a sanatatii oamenilor. Avand in vedere cam ce fel de “grija” are statul roman, poate ca cea mai buna optiune ar fi ca, intr-adevar, sa nu se mai dea drumul la aceasta exploatare. Ca statul asta roman, este atat de bun la facut investitii incat incearca sa-i dea teapa, dupa 18 ani, propriului partener de afaceri. Va dati seama ce-o sa mai alerge altii sa faca afaceri cu un asemenea “partener”!

 77. Am si io o curiozitate nevinovata: noi, zilele astea, mai avm guvern? Ca vad ca puncte de vedere oficiale nu prea apar, ca fiecare gavareste pre limba lui. De decizii…, ce sa mai zic!… 🙁

  • Nu dragule ,

   Avem guvern , chiar daca este sub asteptari ….
   Aparenta lipsa de comunicare dintre CRIN si
   Ponta si inconsecventa anunturilor acestuia
   nu sunt de fapt nici incoerenta , nici slabiciune !
   NU ! Sunt atitudini ce fac parte dintr-un
   scenariu bine pus la punct al celor doi lideri ,
   de a iesi cumva basma curata din ” rahatul ” cu
   RMGC ~ creat de nemernicul de base si liderii PDL !
   E clar ca sunt presiuni imense pe acest subiect .
   Si apropo , eventuale despagubiri catre Gabriel
   Resources nu trebuie platite de statul roman ,
   adica de poporul roman , ci de aceia care au
   semnat Contractul cu multi ani in urma , respectiv
   ilegitimul si reprezentantii sai de atunci !
   Ar fi pacat ca USL ul sa fie fisurat de la un
   subiect bolnav lasat ca o ciuma de basescu … peste ani !

Leave a Reply