”Au existat în trecutul apropiat situații în care s-a încercat atragerea Serviciului în jocuri politice și e meritul echipei de profesioniști din SRI că a apărat neutralitatea politică a instituției. Așadar, putem constata că reforma profesională realizată în ultimii ani și-a dovedit valoarea. Eu cred că această reformă trebuie aprofundată în perioada următoare, astfel încât echidistanța politică a SRI să nu poată fi pusă vreodată sub semnul întrebării”, declară șeful SRI Eduard Hellvig intr-un interviu acordat Agerpres.

In perioada 2004-2014, sub mandatul de presedinte CSAT al lui Traian Basescu, interceptarile SRI au crescut de la 6000 pe an in 2004 la peste 36.000 pe an in 2014.

9 COMMENTS

 1. Si credeti ca sunteti crezuti? Din contra, in umbra acestor laude si laudatii vreti sa ascundeti ceva si asta o sa se vada in scurt timp. Deja sunt pe net tot felul de materiale/acte si intelegeri semnate cu tot felul de acoperiti care se dau jurnalisti ce au incasat enorm de multi bani pe anumite contracte cu SRI-MJ-CSM si multe institutii care trebuiau, dupa parerea mea, sa nu-i bage-n seama pe acesti cersetori de bani prin “contracte cu dedicatie”.

 2. Nu pune nimeni sub semnul întrebării neutralitatea SRI,căci ea nu există!
  One truly can’t be NEUTRAL,until he has been NEUTERED 😀

  • Omu-i de pe alta planeta
   Cica ,,neutralitate”, hai ca-i tare.
   Acu’ ca nu le mai poate face nimeni nimic il pun pe klauss sa ne citeasca din cand in cand apoi, ca sa ne reaminteasca ca serviciile au totusi un ,,sef” iese si hellvig sa ne explice cum e cu institutiile astea ,,impartiale”.
   Doar n-o sa zica omu’ ca-s la putere.
   Cam asa explica si Bica & Alexandrescu cu privire la cat de ,,profesioniste” sunt institutiile si uite ca serviciile ,,ne-au ajutat” sa intelegem ca institutiile astea’s pline de spagari.
   De ce n-ar fi pline de spagari si serviciile?
   Mai ales ca nu le mai poate controla / ancheta nimeni.
   Intre timp base e in exil la Scrovistea ( momentan nu mai au serviciile nevoie de el si vroiau sa ne arate cat sunt de tari sfidand poporul )
   D-le Tudor, ca tot sunteti specializat pe armata, la sie este sef sau nu e necesar inca?
   O ideee. Daca tot nu e numit inca, poate-l investesc in functie cand vine ambasadorul ameriicii sa fie mai cu fast.

 3. In acelasi timp a crescut si celor condamnati; o data cu intrarea in NATO si UE a crescut si aportul de tehnologie in structurile serviciilor. Doar nu va inchipuiti ca SRI a facut ceva de capul lui.

 4. Încet încet, domnul Helvig începe să vorbească precum un securist…
  .
  Mă tem că după primul an de șefie la SRI va încerca și el să ne convingă că referendumul din 2012 a fost o lovitură de stat, că presa e vulnerabilitate la adresa securității naționale, și că e normal ca serviciile să aibă colonei acoperiți în presă, justiție, politică, etc.
  .
  În rest, neutralitatea SRI nu poate fi pusă la îndoială pentru că ea nu există, așa cum bine se spune mai sus.

 5. Poate ne spune omul lui klaus care este grupul de la care pornesc initiativele de hingherire si scoatere din functii a unor oameni,cu ori ce pret si cu orice invinuire telepatica.Cine face lista neagra?

 6. Dlui Helvig: Increderea si respectul se casitiga in timp si cu sudoare (vezi A3), nu se cer si nu sunt garantate. Eu pot sa pun la indoiala ce vreu eu, e treaba comunicatorilor SRI sa faca un PR bun si sa isi dovedeasca utilitatea.

 7. Parca il aud pe fostul sef al S.R.I, dl. Maior. Cred ca atunci cand ajung in respectivul post le scrie cineva discursurile…prea coincid !

Leave a Reply