Adolescentul electrocutat, în 7 martie, pe podul de cale ferată din zona Parcului Herăstrău, care avea arsuri pe aproape tot corpul, a decedat, a declarat luni, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului “Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru.

Saptamanal, sute de bucuresteni care practica sportul in Parcul Herastrau trec prin acel loc, urca pe podul CFR pentru ca nu exista alta cale pentru a face un tur complet de parc. Moartea unui om nevinovat este o chestiune foarte grava. 
 
Foarte urgent e nevoie de o pasarela pietonala paralela cu cea CFR, pentru ca cei care practica sportul sa nu mai aiba viata pusa in pericol. Altfel, raspunderea penala poate sa apara oricand !
 
Medicul a precizat că băiatul a decedat în urmă cu câteva zile, din cauza arsurilor grave suferite, acesta având pe corp şi zone carbonizate.

Băiatul, în vârstă de 16 ani, era internat la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din 7 martie, fiind adus atunci în stare foarte gravă, cu arsuri de gradele II şi III pe 90 la sută din suprafaţa corpului, după ce s-a electrocutat pe podul de cale ferată peste DN 1 din zona Mioriţa din Capitală, în apropierea Parcului Herăstrău

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile, declara atunci că adolescentul s-a electrocutat după ce a ajuns în apropierea cablurilor de 27.000 de volţi care alimentează locomotivele.

În acea zonă au mai avut loc astfel de accidente. În 2015, doi tineri au fost electrocutaţi când au traversat acelaşi pod CFR, atingând firele de contact, iar în 2012 un alt tânăr şi-a pierdut viaţa în urma unui incident asemănător.

Medicul Raluca Alexandru atenţionează că electrocutarea în zona liniilor de tren, unde sunt peste 20.000 de volţi, se poate produce prin arc electric, fără atingerea firelor de electricitate şi spune că tinerilor ar trebui să li se atragă atenţia asupra acestui pericol.

13 COMMENTS

 1. Sunt enorm de multe de facut in tara asta. Pentru cazul particular amintit, sunt convins ca exista si alte solutii pentru “alegaretii” din Herestrau.
  “In acea zonă au mai avut loc astfel de accidente. În 2015, doi tineri au fost electrocutaţi când au traversat acelaşi pod CFR, atingând firele de contact … “. Scuzati-ma, ce-au facut au trecut podul la nivelul liniei de contact ? Din cate stiu firul este la o inaltime de aprox. 4,5-5 metri de la nivelul terasamentului.

 2. Podul nu ucide, lipsa de educatie, inconstienta si teribilismul, da. Traversand podul pe pasarela de acces nu ai cum sa te electrocutezi. Accidentele se intampla doar atunci cand te apropii la o distanta mai mica de 1,5 m de firul liniei de contact si se produce un arc electric. Probabil ca tanarul a escaladat suprastructura metalica a podului si astfel a intrat in zona liniei de contact aflat la o inaltime de peste 5,25 m.
  In mod normal ar trebui sa fie permis accesul pe pod doar personalului CFR, deoarece pe langa pericolul electrocutarii mai exista si pericolul accidentarii produse de catre trenurile aflate in circulatie, pericol la fel de mortal.

 3. Radu, în emisiunea ta din seara asta cu min.finante-buget-impozit pe gospodării-impozit pe orice şi de mult timp spun: HAOS CONTROLAT ŞI COORDONAT şi o să dau câteva exemple:
  – reciclarea gunoiului, ai introdus ceea ce le-a convenit ca să stoarcă bani mai mulţi de la populaţie! De ce nu au pus containere separat pentru: sticlăria normală şi alt container pentru sticlăria colorată, containere separat pentru deşeuri din plastic,containere separat pentru deşeuri din tablă, container unde să depozitezi/plasezi uleiul/untura arse, brânza, untul şi margarina? În loc să ceară populaţiei să lege cartoanele separat şi o maşină să le adune odată pe săptămână în zone diferite, au băgat containere pentru aruncat la grămadă! Şi au făcut reformă…prostească!
  – pentru depozitarea molozului…lângă containerele obişnuite şi plăteşti amendă! În loc să construiască lăzi destinate molozului să aibă omul unde să plaseze molozul…preferă să amendeze omul!
  Acum cu ‘mizeria’ asta de impozit pe gospodărie şi pentru tot ce înseamnă bani de la populaţie:
  Nu mai au de unde să fure ca să-şi rotunjească lăcomia şi intră cu picioarele în orice are omul! Nu au bani la bugetul statului tot din cauza lor că fac legi doar în favoarea escrocilor care sunt pe aceeaşi mână cu ei/marii capi!
  ASISTENŢA CONTABILĂ(viitor)
  CAM CE PREVEDE/se întâmplă în alte ţări:
  Cred cu tărie că se va adânci şi mai mult prăpastia între bogaţi şi săraci! Sărăciţii nu vor mai putea avea accesul la dreptatea printrun avocat în faţa unui judecător! VEI PUTEA LUA LEGĂTURA CU AVOCAŢII DOAR PRIN TELEFON DAR SCUMP ŞI DOAR AVOCATUL VA MERGE…DACĂ VA VREA…ÎN FAŢA JUDECĂTORILOR PENTRU A-ŢI SUSŢINE CAUZA! TU PĂGUBITUL NU VEI AVEA ŞANSA DE A-ŢI RECUPERA CÂŞTIGUL!
  ASISTENŢA SOCIALĂ(care e dorită de Dragnea) va avea liber în a controla absolut totul şi dacă soţia rămâne însărcinată sau soţul e impotent! Aceeaşi asistenţă are dreptul de a-ţi limita prin control anumite drepturi fără o decizie judecătorească!
  Te controlează până la ultimul bănuţ cu facturi şi chitanţe dar dacă nu ţi le-a eliberat în urma achiziţionării de produse…trimit procurorul să te ancheteze nevinovat după care te trimit la bulău! Mai rău ca până acum!
  Şi astea sunt mici exemple privind asistenţa dorită de Dragnea!
  Tot ce implementează indivizii…nu se aplică lor ca mari capi!
  Au înlocuit bunul simţ şi codul bunelor maniere cu DEPRAVAREA şi DISTRUGEREA COORDONATĂ dar CONTROLATĂ!
  Asta a adus aderarea la…vestul…sălbatic?!
  🙂 🙂 Încadraţi-vă ”depravaţilor” în izmenele atârnate de băşini căcate şi sub fustele îmbibate cu parfum delirant numai bun de tras pe…ochi!

 4. Adica daca e un pod cfr acolo, de vina e podul ca toti nebunii cand alearga nu pot alerga decat facand o tura completa a lacului?! Altfel nu slabesc daca nu inconjoara tot lacul o data sau cum?!
  Pai si daca o sa puna avertismente, prostutii care se urca aproape de liniile de tensiune o vor face, pt ca nu fac deosebirea intre “ilegal” si “pericol de moarte”, ca daca o faceau, acum traiau.
  Dar da, decat sa corectam lipsa instinctului de conservare, logica si educatia, mai bine sa facem oilor o pasarela ca prea se duceau ca la abator pe pod. Corect

 5. Doamne cați nerozi posteaza pe lumea asta…
  Când citesc comentariile lui Dan Roua sau Vasile, înțeleg mai bine de ce suntem codasii Europei la mai toate capitolele. Nu-i de mirare cu așa mentalități retrograde…
  Sa te iei de niste copii , ca de ce escaladează o construcție metalica… Pai ptr ca SUNT COPII, si nu au discernământ !!
  Cat de imbecil sa fii, sa nu pricepi asta ?!
  Ca un stat responsabil, NU traversează cu trenuri un parc plin de copii si adolescenți, fara macar o banala supraveghere cu pază !
  Plus ca nu e nicio mare inginerie sa amplasezi in podet dedesubt, când malurile se apropie la nici 6 m distanta si/sau reduci viteza trenurilor in perimetrul podului (daca tot e musai sa treaca printr.un parc.)
  Cat despre arcul voltaic format la 1.5m, nici macar eu nu știam ca se formează așa periculos de usor, darămite un copil. Mai cu seama ca pe schela podului nu e niciun avertisment explicit in acest sens ! Unii copii mai înțeleg daca le explici pericolul !
  Iar ptr Vasile: firesc e sa-l poți “face roata” un parc, la plimbare, nu sa te intorci pe acelasi mal, istetule ! Se vede ca nu prea iesi prin parcuri dar te bagi in seama aiurea…

Leave a Reply