Judecatoarea Gabriela Baltag a cerut marti, in plenul Consiliului Superior al Magistraturii, sesizarea Inspectiei Judiciare pentru a se verifica daca prezenta procurorului-sef al DNA si a altor magistrati la dezbaterile organizate de Grupul pentru Dialog Social, in care s-au discutat aspecte cu caracter politic, respecta obligatiile statutului, potrivit Hotnews, care citeaza Agerpres.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a participat marti la o dezbatere pe legile Justitiei, organizata de Grupul pentru Dialog Social si Revista 22.

“Am vizualizat o intalnire la un grup de dialog social. Am vazut ca au participat si magistrati. Eu am vazut, marturisesc, partea de final. As dori sa pun in discutie efectuarea de catre Inspectia Judiciara de verificari cu privire la ce am putut vedea eu. Inteleg ca au vazut foarte multi magistrati care m-au intrebat cum putem sa toleram acest aspect, prezenta procurorului-sef al DNA, doamna Kovesi, si inteleg si a altor magistrati. Nu pot sa spun exact pentru ca nu stiu daca au fost sau nu. Sa verifice Inspectia Judiciara prezenta si participarea la discutii cu caracter politic, pentru ca discutarea unor aspecte de proteste si de iesit in strada, de unirea fortelor opozitiei si de cenzura nu stiu in ce masura respecta sau nu obligatiile si rigorile statutului de magistrat”, a afirmat Gabriela Baltag, in plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

La dezbaterea de la GDS au participat si reprezentantii PNL Ludovic Orban, Raluca Turcan si Ionel Danca. Presedintele PNL a tinut un speech politic acuzator la adresa PSD in prezenta sefei DNA a si a doi membri ai CSM. Orban are un proces in curs, fiind trimis in judecata de DNA.

 

 

5 COMMENTS

 1. Asta ( kovaseala) ori e vai mama ei sau o face intentionat ?!. Cred ca,prima varianta…asa e atunci cand faci Dreptul aruncand mingi la cosul de baschet !

 2. A fost o greseala pt Orban prezenta lui acolo. Trebuia sa lase un reprezentant PNL, de exemplu Fenechiu sau Gorghiu din comisia juridica sa se duca !

  Va fi speculata intamplarea asta de acum inainte si de PSD+ALDE si de RomaniaTV si Antena 3.

 3. să-mi fie cu iertare dar acolo nu a fost o dezbatere reală privind problemele sistemului judiciar.
  a fost o dezbatere politică.
  știți ce este trist? pnl nu a învățat nimic din eșecul electoral.
  nu-mi place omul politic Liviu Dragnea dar în acest moment PNL-ul și-a pierdut busola. / discursul primitiv al dl Orban nu-mi dă mari speranțe că PNL-ul o să recâștige încrederea electoratului.

 4. No si asta este vândută pesedeului? O dezbatere publică și un dialog social il faci cu toata lumea…ca doar nu este comisia ciordache ca sa fie monolog. Nu se sesizează capra ca azi nici un amendament nu a acceptat ciordache in asa zisa comisie juridică?

Leave a Reply