Home Articole Parlamentar miliardar rus, arestat in Franta

Parlamentar miliardar rus, arestat in Franta

1643
2

Parlamentarul și omul de afaceri rus Suleiman Kerimov a fost arestat marți seară de poliția franceză pe aeroportul din Nisa în legătură cu un caz de evaziune fiscală, a anunțat un reprezentant al Parchetului francez, potrivit Reuters.

Kerimov este plasat pe poziția 21 în topul celor mai bogați oameni de afaceri din Rusia realizat de revista Forbes, cu o avere netă estimată la 6,3 miliarde de dolari. Familia sa deține controlul asupra celui mai mare producător de aur din Rusia, Polyus.

”El se află în arest pentru a fi interogat într-un caz legat de evaziune fiscală”, a spus oficialul francez.

O sursă apropiată acestui caz a declarat că ancheta se concentrează pe achiziționarea mai multor reședințe de lux pe Riviera franceză prin intermediul unor companii-fantomă, ceea ce i-a permis lui Suleiman Kerimov să plătească taxe mai mici statului francez.

Ministerul de Externe rus a precizat că Kerimov deține un pașaport diplomatic și dispune de imunitate, autoritățile franceze fiind informate în legătură cu aceste aspecte, scrie Agerpres.

 

2 COMMENTS

  1. Sa fi fost prins nenea asta la Belgrad si sa-l fi cerut Putin de urgenta…Mai faceau aia talente ca “stati sa vedeti,ca e asa si pe dincolo” ? Il faceau pachet si cu primul avion il expediau,evident,cu confirmare de primire.

  2. La noi insa exista teama ca suparam evazionistii cu noul cod fiscal si cu tva split.Pentru ca angajatorii corecti,care si-au platit mereu taxele si impozitele, nu au a se teme ,nici de una,nici de alta, si nici de transferul la angajat ai celor 20% pe care ii plateau si pana acum,la bugetul statului.,pentru fiecare angajat.

Leave a Reply