De luni incepe dezbaterea in forta despre noul Cod Fiscal si ruptura lui Iohannis cu Ponta pe aceasta tema. PNL e in offside grav pentru ca a votat codul si acum da din colt in colt pe fondul refuzului la promulgare al presedintelui.

Duminica la Punctul de intalnire, analistul economic Ilie Serbanescu va face afirmatii transante despre Victor Ponta, Klaus Iohannis, Codul Fiscal si va comenta afirmatia premierului potrivit careia “se doreste ca Romania sa fie o colonie”.

De ce-i da dreptate acum Victor Ponta lui Ilie Serbanescu? Politologul Cristian Parvulescu explica si el cine are dreptate : premierul sau presedintele.

Duminica, de la ora 19,00 la Punctul de intalnire.

 

23 COMMENTS

 1. Cand il auzi pe Ponta ca el le stie pe toate …ca-i intrece pe toti in stiinta …in economie…in MTO. Îti vine sa o iei la fuga! Departe de tara aia condusa de idiot.

  • Daca prostia ar fi insotita de dureri nici cu morfina nu ti le-ai putea alina si am fi obligati sa-ti suportam urletele.

 2. 1.De cîţiva ani văd publicitate la medicamente pe micul ecran, să citim prospectul înainte de a cumpăra medicamentele. Asta înseamnă că tratamentul nu este cercetat de nicio instituţie a ţării noastre pentru a fi introdus legal pe piaţă pentru cumpărare(aceeaşi linie experimentală cum a fost cu francul elveţian, numai că de boală şi moarte lentă nu scapi cu tratamentul cumpărat şi necercetat de românica şi nimeni nu răspunde pentru viaţa omului îmbolnăvită de medicamentele prin publicitate)!
  2.De ceva timp, destul de mare, aud publicitatea pentru hoţi : nu lăsaţi sau purtaţi preţioasele la vedere ! Ce înseamnă asta ? CĂ NU AI ŞANSE DE A SCĂPA NEFURAT !
  CONCLUZIE : punctul 1 şi 2 :
  ANGAJAŢII PE FUNCŢII NUMIŢII SAU STATUL NU ÎŞI APĂRĂ OAMENII PRIN LEGE !
  ORICINE POATE CĂDEA VICTIMĂ ŞI NIMENI NU ESTE TRAS LA RĂSPUNDERE DAR NICI LEGEA NU TE APĂRĂ !
  —STAT CONDUS DE O COHOARDĂ DE HOŢI ÎN TOATE INSTITUŢIILE CARE SE VOR RESPECTATE ŞI SUNT PLĂTITE DE POMANĂ SAU PENTRU CLIPURI PUBLICITARE, EN-GROS !!!—
  ‘’ORICUM , O COLONIE CA ROMÂNIA=O CONUNĂ A ORICĂRUI JUDEŢ, TREBUIE SĂ AIBĂ PUŢINI LOCUITORI , NICI PREA MULŢI BANI SAU CERINŢE POPULARE NU VOR FI ! NU ?’’

 3. COLONIE! Sunt prea multe adevăruri care ne conving că în realitate suntem o colonie: fiecare face ce vrea cu banii din bugetul municipalităţii şi al ţării!
  1. http://www.stiripesurse.ro/primar-liberal-de-municipiu-parat-la-ponta-iohannis-si-ue_964381.html(Robu din Timişoara)
  1. http://www.stiripesurse.ro/dictatorul-fascist-miklos-horthy-comemorat-la-cluj-napoca-pe-bani-publici_964383.html
  – E normal aşa ceva???””La doar o lună de la promulgarea noii legi care interzice ideologia şi simbolurile fasciste, dictatorul fascist maghiar Miklos Horthy este comemorat la Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment finanţat de municipalitate.
  Cu ocazia zilelor culturale maghiare de la Cluj Napoca, desfășurate cu sprijinul Primăriei orașului, va avea loc și o prelegere despre Horthy Miklos, “susținută de academicianul maghiar Romsics Ignac, în cadrul seriei de Istorie și memorie organizate de Academia Korunk”. “Așadar, pe 19 august, ne vom reaminti de ocuparea Transilvaniei pe banii Primăriei din Cluj! Bine că românii nu mai au voie să-l cinstească pe Țuțea, Vulcănescu sau pe alți martiri ai comunismului, dar avem prelegeri despre ocupantul Horthy la noi în țară!”, afirmă deputatul Bogdan Diaconu, preşedintele PRU.””
  – SE MAI RESPECTĂ LEGEA ÎN ŢARA ASTA?
  – POLITICIENII CARE DE FAPT SUNT PRIMARI MAI RESPECTĂ LEGEA???
  – SAU CUM VREA FIECARE O INTERPRETEAZĂ!!!

 4. Uşor uşor se adeveresc scrierile mele pe aici. Cîndva, cred acum 2 luni de zile, scrisesem că”nu am încredere în ce spune Duşa şi ulterior în alt comentariu nea ‘izmană’. Ce să citesc şi ce să cred, că Duşa nu are nimic ascuns privind citez: ”chemat la arme în cazul unui război”? Mă crezi poporul chiar prost şi manipulat de porcăria de sondaj mincinos care apăruse, că vor încorporări în armată oamenii!!! La naiba de mucegăiţi ce sînteţi! Cum credeţi voi că nu sunteţi mincinoşi, citez:””MAI vrea creşterea vârstei maxime până la care se fac mobilizări. Până acum, în cazul unei mobilizări naţionale, erau obligaţi să se prezinte bărbaţii de până la 60 de ani şi femeile de cel mult 55.
  Acum, şefii ministerului vor să crească limita pentru bărbaţi la 65 de ani şi pentru femei la 63 de ani.
  Cerinţele vin în contextul în care au existat numeroase dezbateri asupra faptului că jumătate dintre rezerviştii din armată nu sunt în acest moment în ţară şi nu se ştie câţi dintre ei s-ar putea prezenta la arme în cazul unei mobilizări, anunţă Digi 24. ””
  – Bă demenţilor, cum credeţi voi că ies oamenii la apelul unor idioţi ca voi care de ani de zile şi-au bătut joc de propriul popor???
  – Cum credeţi voi că ies şi rezistă oamenii cu vîrsta peste 57-65 de ani, chiar şi tinerii peste 12-18 ani dacă sunt bolnavi şi ţinuţi intenţionat în stadiul inaniţiei prin limitarea nivelului de trai şi veniturilor strict prin lege, hoţilor???
  – Bă demenţilor, cum credeţi voi că poate rezista un tînăr sau o fată tînără siluiţi de inaniţia impusă de voi mizerabililor, slabi şi cocîrjîţi fără putere fizică???
  – Voi sînteţi bolnavi mintal încît trebue să vi se interzică funcţiile şi dreptul de a lua decizi pentru o ţară şi un popor, la fel şi cu drepturile voastre: INTERZISE!!! Aţi furat destul! Vă ajunge 25 de ani de zile cît v-aţi bătut joc!!!
  PS.mojicii să nu-şi facă griji cu războiul că ruşii sunt pe partea Irlanda-Islanda unde interesul este pt. subsolul plin de gaze. de acolo vor porni prin învăluire toate şi nu vor ajunge la noi imediat. La noi avem cocalarii politic care distrug vieţi şi vor mai veni impunerile de imigranţi, plata şi daunele vor fi ale nostre din buget, loialitatea faţă de aproapele/binele făcut la timp o vor dovedi ca în anii1688-1867 şi 1913 cînd peste 2000 au murit pe acest teritoriu.

 5. Gîndirea, exprimarea orală şi în scris a legislaţiei cît şi a deciziilor de stat!
  1. Cum a scris data şi semnătura clămpăul, fără să ştie despre ce e vorba!**Traian Băsescu care a semnat iresponsabil în 2012 Tratatul European de Guvernanță Fiscală( MTO)**. ”Avertisment: O greșeală iresponsabilă a lui Băsescu trebuie reparată înainte de Codul Fiscal- problema MTO! http://www.dcnews.ro/avertisment-o-gre-eala-iresponsabila-a-lui-basescu-trebuie-reparata-inainte-de-a-vota-codul-fiscal_482392.html
  2. Cum să motivezi o hotărîre judecătorească cu: ”medicii au fost deja pedepsiţi de, atenţie, presă. Căreia nu se sfieşte să îi dea lecţii pentru viitor, într-un document oficial al instanţei.”!!! Asta înseamnă că televiziunile pedepsesc vinovaţii şi justiţia a rămas fără obiectul muncii??? Cazul violurilor care tot presa le-a dezvăluit, nu vor mai fi pedepsiţi nimeni că au fost pedepsiţi de presă??? În ambele cazuri: EI ŞI-AU FĂCUT-O CU MÎNA LOR ŞI TREBUIE SĂ PRIMEASCĂ PEDEPSE PE MERIT! Că medicul respectiv a fost ademenit, să nu spun provocat e altceva! http://www.antena3.ro/actualitate/social/explicatii-halucinante-in-dosarul-medicilor-spagari-307724.html
  3. Cum să minţi aiurea cînd ştii de ordonanţă sau legea acceptată cîn eraţi USL şi continuaţi să urlaţi aiurea! voi pnl-pmp-pdl citez din articol: ””După ce s-au răzgândit în privința Codului fiscal, liberalii se fac acum că uită ce au votat la Legea pentru alegerile parlamentare și la Legea pentru alegerea administrației publice locale. Aceste legi au fost elaborate în cadrul unei comisii comune, din care PNL nu doar că a făcut parte, dar a cărei președinție i-a și revenit. Fie liberalii au uitat ce au votat, fie încearcă în mod deliberat să manipuleze opinia publică. În ce privește alegerile pentru Camera Deputaților și Senat, noua lege stipulează revenirea la votul pe listă. De asemenea, legea prevede că mandatele vacante de parlamentari sunt ocupate de supleanți, adică de următorii candidații înscriși pe liste și care nu au fost aleși”, spune Podașcă într-un comunicat de presă.
  Nu pot fi organizate alegeri pentru mandatele de primar, consilier local sau județean cu un an înainte de termenul mandatului.”http://www.cotidianul.ro/psd-nu-mai-pot-fi-organizate-alegeri-partiale-pentru-mandatele-vacante-266496/
  – OARE CUM ŞI CÎT VĂ MAI RABDĂ PĂMÎNTUL???

 6. Astept cu nerabdare aceasta intalnire, istorica as putea spune, pentru ca orice aparitie a d-lui Serbanescu si dezbaterea temelor sensibile ale acestor zile, este intotdeauna istorica.
  Sa nu mi-o luati in nume de rau dar imi pare rau ca n-ati dezbatut deloc legea antilegionara, cauze, actiune si reactiune, cine sunt votantii din parlament, usurinta promulgarii si aspectul ca vine un ong si dicteaza politica, legile si viitorul Romaniei. In orice caz concetatenii mei ori sunt adormiti complet, sunt in vacanta insa cu siguranta sunt amortiti de caldura si de o crasa nepasare.

 7. ALOOOO! E UN CARE PE CARE POATE PROSTI SAU MINŢI??? CUM ADICĂ:”Social-democraţii vor începe în luna septembrie selecţia candidaţilor pentru alegerile locale, a declarat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, iar aleşii în funcţie, cu probleme în justiţie, vor putea să candideze pentru noi mandate, dacă stau bine în sondaje.”http://www.stiripesurse.ro/adio-criterii-de-integritate-liber-la-penali-pe-listele-psd_964401.html
  – SĂ FIM REPREZENTAŢI TOT DE INFRACTORI???
  – DE PENALI???
  – V-AŢI TÎMPIT?
  – NU SUNTEM INFRACTORI CEI CARE ÎNCĂ MAI GÎNDIM ŞI ŞTIM CEEA CE VREM DE LA VIAŢĂ!!!
  – VREŢI SĂ PIERDEŢI?
  – MULT SUCCES!

  • Pentru o galeata si ulei romanii voteaza infractori! Mai ales daca au reclama buna la televizor. Imediat intra manipularea cu Basescu a taiat salarii iar Ponta le-a dat inapoi si gata: Ponta penalul si plagiatorul mai nou tehnocratul furturilor devine cel mai bun Prim ministru din intreaga istorie a Romaniei!

 8. Il vom urmari cu placere pe dnul profesor ILIE SERBANESCU.Ce pacat ca dnul academician Dinu Giurescu nu poate frecventa mai des ….televiziunile.

 9. “* in noul cod fiscal sint ascunse cresteri foarte mari de impozite si taxe la intreaga populatie plus toata sfera micilor intreprinzatori care nu am fost falimentati pina acum, impozite despre care nu vorbeste nimeni din clasa politica:
  – cel putin se dubleaza impozitele pe apartamente, case, terenuri si masini incepind cu 1 ianuarie 2016 de la 0,1 la 0,2 plus o marire provenita dintr-o noua grila de impozitare care nu se stie cu cit o sa fie marita
  – impozitul pe terenuri se mareste de circa 8-10 ori
  – se adauga in premiera la impozitul pe casa si noul impozit pe teren din cota indiviza la apartamente sau din amprenta la sol a casei sau constructiei, impozitul pe teren marit la punctul de mai sus
  – circa 600.000 de apartamente si case in care este deschis sediul social al unei firme vor plati un impozit de 20 de ori mai mare, efectul imediat estimat este de minim 300.000 firme inchise in primele 3 luni ale anului 2016
  – se face un nou impozit gen forfetar pentru PFA-uri si IMM-uri care nu au angajati sa plateasca un minim de circa 1300 de lei pe luna. Pentru cei care cunosc ce se intimpla in economia reala inseamna practic moartea a cel putin 200.000 de PFA-uri si IMM-uri pentru care acei 1300 lei pe luna inseamna mai mult decit cistigurile lunare.

  Dezbaterile pe noul cod fiscal sint tinute intre presedintele Iohannis-BNR de o parte si Ponta-mediul corporatist de afaceri de cealalta parte a baricadei in sensul micsorarii TVA, a impozitelor pe dividente si a accizelor pe carburanti dar ambele parti au adoptat TACIT marirea impozitelor pentru populatie despre care nu scot nici un cuvint. Trebuie sa accentuez aici faptul ca nici una din asa zisele micsorari de TVA, impozite pe dividente si accize nu aduc nimic dar absolut nimic in plus la veniturile populatiei sau in marirea locurilor de munca ci doar sporesc profitul corporatiilor. \
  Sint unul care m-am bucurat si am sustinut scaderea TVA la mincare cu gindul ca preturile o sa scada considerabil iar industria alimentara din Romania o sa se dezvolte puternic astfel incit importurile de alimente din strainatate o sa scada iar locurile de munca o sa creasca odata cu marirea veniturilor. M-AM INSELAT amarnic, peste 90% din profitul realizat din scaderea TVA la alimente se duce in buzunarul corporatiilor HYPERMARKETURILOR, bani care pleaca in totalitate in afara tarii fara sa produca nimic in Romania. Efectul este ZERO pentru Romania si aproape insesizabil pentru veniturile populatiei. La fel o sa intimple si cu micsorarea TVA la 19%, scaderea impozitului pe dividente si a scaderii accizelor la carburanti care categoric nu o sa duca la scaderea pretului la pompa.

  * noua Lege a Asociatiilor de Proprietari curprinde in premiera un tip perfid de nationalizare
  – obligativitatea ca proprietarii sa permita accesul in apartamente a administratiei blocului ori de cite ori aceasta solicita acest lucru. Pina acum doar poltia si organele statului au voie sa patrunda in locuintele private numai cu mandat de perchezitie de la judecator!
  – impunerea notiunii de amenzi in favoarea bugetului de stat la ANAF sau la bugetele locale ale primariilor pentru tot felul de nebunii gen: inundatii, flori puse pe scara blocului etc. Atrag atentia ca sint puse in discutie introducerea acestor amenzi la nivele foarte mari de genul 10.000 lei noi la inundatie dar sint facute pentru a distrage atentia de la faptul ca va fi introdus acest tip de amenzi abuzive in favoarea statului. Nici nu mai vorbesc de faptul ca in realitate reprezinta un nou tip de impozit si o noua sursa puternica de CORUPTIE la nivelul primariilor, asociatiilor si/sau ANAF!

  * s-a dat drumul la creditarea fara acoperire in cresterea veniturilor populatiei si automat in cresterea depozitelor bancare, asta inseamna o noua bula speculativa a creditarii, de aici se poate observa si cresterea consumului in special in zona de hipermaketuri

  * se pregateste prigoana veniturilor romanilor simpli care muncesc in afara tarii in special cei din Europa. ATENTIE: romanii care muncesc in afara tarii incepind cu 2002 si pinca acum au dus in spinare o mare parte din economia tarii prin miliardele de euro anual trimisi in tara. Adrian Nastase a scos in 2002 impozitul pe banii trimisi acasa de la romanii plecati in strainatate iar efectul imediat a fost ca de la citeva zeci de milioane de dolari s-a ajuns intr-un singur an la peste 1 miliard dolari. S-a ajuns in anii urmatori la sume incredibile de ordinul 8-9 miliarde euro anual, in momentul de fata sint trimisi circa 2,4 miliarde euro. Am fost unul din beneficiarii acelei decizii geniale si cunosc foarte bine acest subiect.
  – Daca romanii care muncesc afara se vad hartuiti de mafia poltica din Romania atunci nu o sa mai intre absolut nici un ban in Romania iar majoritatea romanilor o sa ceara cetatenia statelor in care lucreaza renuntind la cetatenia romana pentru a se proteja de mafia politica din Romania!!!!!!!

  “ANAF intenţionează să desecretizeze informaţiile conturilor bancare ale tuturor românilor din ţară, dar mai ales a celor care lucrează în străinătate.

  Inspectorii ANAF au reuşit în ultimile şase luni ale anului să continue ofensiva severă dusă împotriva rău-platnicilor din România. Potrivit datelor oficiale recente, de pe pagina oficială a Fiscului, peste 2.000 de societăţi comerciale şi peste 300.000 de români au fost verificaţi doar în ultimile două luni.

  Măsurile luate de inspectorii ANAF sunt de multe ori abuzive şi luate în pripă, astfel încât mii de români au hotărât să reclame abuzurile lor la Protecţia Consumatorului. Foarte mulţi români întorşi de la muncă din străinătate zilele trecute, s-au trezit cu somaţii de plată emise cu titlul executoriu.

  Inspectorii ANAF au reuşit să descopere conturile bancare ale cetăţenilor care munceau la negru în străinătate, pe care au pus oprire. Românii s-au văzut puşi în situaţia de a fi obligaţi să plătească dările către CAS, de pe perioada mai multor ani din urmă. Foarte mulţi din cei aflaţi în această situaţie se vor trezi cu penalităţi colosale în clipa în care vor reveni în țară.

  Potrivit “Vocea Transilvaniei”, ANAF se află doar la un pas de a pune la zid conturile bancare şi ale cetăţenilor români care lucrează în mod legal în țară sau în străinătate.”

  “Românii din străinătate sunt luaţi la ţintă iar de responsabili din ţară. Aurelia Cristea deputat PSD de Cluj (fost ministru pentru dialog social) și una din șefele PSD pare hotărâtă să ajute ANAF să pună la plată românii din străinătate. Ea intenţionează să depună un amendament la Codul de Procedură Fiscală prin care Fiscul să să aibă acces la toate conturile românilor care muncesc în străinătate.

  Astfel ANAF intenționează să acceseze conturile tuturor românilor care muncesc în străinătate și să-i oblige pe aceștia să plătească retroactiv orice contribuție socială pe care aceștia ar fi trebuit să o plătească în țară și nu au plătit-o, chiar dacă aceasta se întinde pe mai mulți ani în urmă.

  Propunerea deputatei PSD, care se pare că este suținută de coaliția aflată la guvernare, presupune introducerea în Codul de Procedură Fiscală a faptului că ANAF poate colabora cu peste 52 de bănci internaționale, practic principalele bănci din lume. Urmare a acestei colaborări ANAF-ul va avea acces la toate conturile deschise de românii care muncesc în străinătate la aceste bănci și va putea să calculeze cât de mult aceștia ar trebui să plătească taxe și impozite statului român. Se urmărește mai ales recuperarea CAS pe care românii ar trebui să o plătească indiferent de locul în care lucrează, mai ales dacă muncesc la negru.”

  In acest timp vedem cum s-au reintrodus pensiile speciale cu dedicatie directa pentru securisti si militari; vedem cum s-au triplat salariile privilegiatilor acestei tari in frunte Klaus Iohanis, Victor Ponta si sefilor securitatii (servicii secrete dupa noile denumiri); vedem un blat pentru marirea cu 70% a veniturilor pilelor si privilegiatilor poltici in totalitate fiind vorba de adevarate capuse bugetare din administratiile guvernamentale si prezidentiale.

  Concluzia: ne indreptam spre catastrofa social-economica in progresie geometrica si o sa intrecem Basarabia in foarte scurt timp iar presedintele pe care l-am votat Klaus Iohannis contribuie la aceasta inmormintare a Romania in mod constient si voit alaturi serviciile secrete care-l sustin pe aceasta linie de distrugere si sclavagizare a poporului roman.”

 10. Dacă tot sîntem o colonie condusă de străinătate, la ce mai trebuie să avem alegeri că tot chiulesc şi veniturile plus bonusurile uriaşe le intră în buzunare fără nicio problemă! Dacă tot sîntem o colonie, de ce nu sunt şi salariile ori pensiile la acelaşi nivel cu cei din străinătate???
  **Dacă Guvernul nu este în măsură să distribuie taxele de bază pentru a asigura cetățenilor săi un nivel de trai mai bun, de ce ar trebui să-i spunem ca guvernul ???** NU E GUVERNUL CARE SĂ ASIGURE NIVELUL DE TRAI PROPRIULUI POPOR, NICIUNII DINTRE POLITICIENI! SĂ DISPARĂ DIN POLITICĂ ŞI SĂ AVEM DOAR UN PARTID COMPUS DIN CÎŢIVA POLITICIENI ŞI SĂ NU MAI ARUNCĂM AIUREA BANII PE CHIULANGII, HOŢI, MINCINOŞI ŞI LENEŞI!
  – DISPĂREŢI DREACU DIN FUNCŢII CĂ DEGEABA LUAŢI BANII CHIULANGIILOR MINCINOŞI! e vorba de absolut toţi politicienii din oricare partid sau rebeli independenţi.

 11. excelentă emisiunea dvs. pentru mine este evident acum de ce a fost promulgază legea 217 per 2015. extremismul, rasismul şi antisemitismul sunt doar pretexte pentru a înnăbuşi orice formă de naţionalism. cine are nevoie de aşa ceva într-o colonoe!

 12. totul a inceput din prima zi cand Ponta a ajuns premier prin caderea lui MRU cand Ponta a anuntat slugarnic “PARTENERII” externi de la FMI ca va contiuna angajamentele regimului Boc Basescu si apoi tot pentru a face pe plac colonistilor FMI a “privatizat” pe bursa 15% din sistemul enerhetic strategic mostenit de pe vremea lui Ceausescu pe care americanii si-l doresc foarte tare deoarece energia este din ce in ce mai scumpa pe plan monsial . Au urmat: Coabitarea , Lista lui Barosso , maririle bugetelor anual la SIE si SRI , lobby RMGC si Chevron

 13. Multumiri pentru emisiunea excelenta. Ganduri:
  .
  1. “Bancile (romanesti cu capital strain) n-au incredere sa finanteze investitiile din Ro.” (Ilie Serbanescu)
  Dati google pe KfW Bank – este gigantica banca de stat a Germaniei care coordoneaza toate investitiile in economie. https://en.wikipedia.org/wiki/KfW
  Si totusi Germania insista ca Grecia sa privatizeze toate bancile grecesti, la fel cum a insistat si in Ro. Eroica Polonie a rezistat. Banca statului CEC ar trebui sa fie KfW a Romaniei, sursa de credite pt.IMM-uri. De ce nu este?
  .
  2. Cum ar trebui sa se scrie Planul de Dezvoltare pe Termen Lung al Ro?
  O echipa condusa poate de Florin Georgescu si Ilie Serbanescu sa detalieze ca FACE Germania, (nu ce SPUNE altora sa faca).
  Si totusi, modelul german de economie bazata pe surplus al balantei comerciale din exporturi nu poate fi sustinut pe termen lung (un surplus al b.c. al unei tari este posibil doar pt ca o alta tara are un deficit.)
  .
  3. D-l Parvulescu a ocolit sa ne spuna de ce Ro a intrat in corsetul de max. 3% deficit al contului curent (Compactul lui Merkel), cand noi nici nu aven nenorocirea de a fi in euro? Cehia a refuzat sa semneze, iar Polonia nu este semnatara a constrangerilor fiscale si economice. (vezi tabelul din josul paginii https://en.wikipedia.org/wiki/European_Fiscal_Compact )… Clasa politica romaneasca a obtinut avantaje subjugand tara la Bruxelles, de aceea au semnat.
  .
  4. “Salariile mici, de 2 ori sub cat ar trebui sa fie, data fiind productivitatea muncii” (Ilie Serbanescu)
  Abia asteapta bancile private sa umple golul creat de lipsa salariilor, oferind credite cu dobanzi jecmanitoare din care fie ele castiga, fie cetateanul pierde.
  .
  5. “Investitiile straine se duc doar acolo unde Forta de Munca este scumpa, pentru a o inlocui cu tehnologie avansata.” (I.S.)
  Argumentul nu se sustine.
  Americanii si-au mutatu industriile cu vaporul in RPChineza, la FdeM ieftina; le-au dat patente si tehnologii, cu exceptia celor militare. Deci au tehnologizat o tara care avea salarii mici. Ce a ramas in USA dupa plecarea uzinelor cu vaporul? Productivitatea a crescut 12.3%, iar salariile doar 5.1%
  Vezi http://www.psmag.com/business-economics/the-future-of-work-why-wages-arent-keeping-up
  Locurile da munca nou create sunt in mare proportie precarizate: part-time, temporare, pe durata fixa sau pentru contractori independenti. De ce poate isi permite aceasta bataie de joc capitalul? Pentru ca amenintarea URSS nu mai exista, sindicatele au fost batute la pamant si nimeni dintre lucratorii nesindicalizati si precarizati nu mai are parghii de negociere.
  .
  De ce n-a reluat d-l Serbanescu ceea ce a spus in 12 aug. la Dana Grecu?:
  -in mediul privat salariile sunt in medie cu 22% mai mici decat la stat;
  -vor fi bani de pensii pt.ca cei care au lucrat la negru sau la privat pe salariul minim vor avea o pensie de 0.3×800=240 lei si vor fi asimilati cu venitul social de 350 lei, (pe care Min Muncii si asa vrea sa il desfiinteze conform directivelor UE, ca sa incurajeze munca pana la moarte);
  – toti functionarii de la stat, din ministere se bat sa fie in consiliile de administratie ale intreprinderilor si regiilor de stat, care le aduc si 10 000E/luna;
  -mitul ca cei mai buni de la stat trebuie stimulati salarial, ca altfel pleaca la privat este, in aceste conditii, o mare minciuna.
  .
  (In fine, nu putem toti sa devenim intreprinzatori privati, sa punem de pilda aer conditionat la sedii de banci, cum a facut mama nu-stiu-carui-domn in anii ‘00, pentru ca deja nu mai sunt sedii de banci ca sa ajunga pentru toata lumea si nici n-am avea “acces”. Accesul constituie in acest caz renta de care se vorbea in articolul de mai sus.)

 14. Premierul stia situatia destul de bine de foarte mult timp, dar probabil ca acum, apropiindu-se de finalul de mandat, a prins ceva mai mult curaj in a spune lucrurilor pe nume.
  Domnul Serbanescu are opinii valide de cele mai multe ori, dar imi lasa impresia unui tataie care agita ciomagul catre niste copii nazdravani imaginari, care ii sacaie tihna unei dupa-amiezi placute. De ce nu face domnul Serbanescu ceva? Pana la urma, face parte dintr-o categorie a oamenilor cu renume in Romania, de ce nu pune un plan pe hartie, ia alaturi de el niste oameni, faceti un partid sau un ONG, si mergeti la lupta cu astia. Aratati-le ce ineamna patriotismul domnule Serbanescu.
  Pe domnul Parvulescu am ajuns sa-l cunosc mai bine in ultima vreme, iar partea de care se afla domnia sa, nu este cea a interesului national.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/08/04/colonizarea-romaniei-in-anul-2015/

 15. Adevarul care nu se spune si e ocoit cu foarte mult grija de propaganda basista e viziunea d-lui Ilie Serbanescu despre Romania. Totul din pacate si spre dezamagirea noastra e adevarat. Ne-au incalecat nemtii si aliatii lor traditionali si stratetigici impreuna cu complicitatea Frantei pe care o gasesc la fel de vinovata la jaful facut de nemti si austrieci in Romania, cu totul. Ne va fi foarte greu, daca vre-o data, sa ne eliberam din aceasta situatie nenorocita a dominatiei economico-financiare nemtesti in care tradatorii portocalii si slugi lacome si coruptei de toate denominatiile ne-au bagat. E nevoie de un eveniment major (razboi de ex.) sa se intample pentru a gasi o oportunitate de iesire din incercuire. Faptul ca din suma totala prin care Romania se imprumuta la diverse institutii financiare ajung sub 20% pentru nevoile romanilor, restul metamorfozandu-se in profitul bancilor nemtesti si austriece, la care se adauga dobanda platita tot de generatii de romani, e poate cea mai mica dintre probleme.

 16. Dle. Tudor, să nu uităm un lucru: românul a vrut întotdeauna să-l copieze pe francez, pe german, pe ăla, pe altu’ şamd.

  Când veţi vorbi de colonie/colonialism/neocolonialism, puneţi în lumină şi viciul ăsta: xenofilia.

  Colegul dvs., Mircea Badea, a spus şi bănuiesc că o să mai zică în continuare, pe bună dreptate, parafrazez: “Cetăţeni, tot ce ni se întâmplă, e din cauza noastra. Tot răul pe care il traim zi de zi, unii mai greu decât ceilalţi, în primul rând, este din cauza noastră pentru că acceptăm, suportăm şi, în consecinţă, nu ne pasă.”

  Aşadar, prin faptul că suntem letargici şi xenofili, să nu fie ăsta milkshake-ul care ni s-a lăsat moştenire, pe cale epigenetică şi educaţională (chiar şi al părinţilor), specific unei colonii?

  Insist.

Leave a Reply