De cateva luni bune discutam despre dorinta PNL, dupa fuziunea cu PDL, de a prelua guvernarea. Nimic anormal aici, acesta e rolul opozitiei.

Avand in vedere insa ca o seama de figuri puternic compromise in timp regimului Basescu sunt acum in PNL – e vorba de figuri importante ale PDL – se impune o intrebare mai mult decat necesara. Ea il vizeaza pe premierul desemnat al liberalilor, Catalin Predoiu. Si el figura marcanta a guvernului Basescu-Boc intre 2008-2012.

Intrebarea : dle Catalin Predoiu, care e lista cabinetului care ar trebui sa inlocuiasca guvernul Ponta?

Nu putem analiza si dezbate in orb, fara sa stim cine sunt cei care vor maine la Palatul Victoria. Aceasta responsabilitate revine premierului desemnat. Daca nu o va face rapid, inseamna ca Predoiu are ceva de ascuns.

Prin urmare, dle Catalin Predoiu, lista guvernului. Urgent!

 

32 COMMENTS

 1. Pai, deja, stim unul de pe lista. Cu voia dumneavoastra, … primul: Catalin Predoiu! O figura sinistra, legata indisolubil de taierile de salarii ale guvernarii basescu. Asadar, din start, o prezenta catastrofala. Asta ca sa nu mai amintim de gala Bute si alte afaceri cu miros de Jilava.
  Si, cum stim, pestele de la cap se-mpute.
  Doamne, ce duhoare vine dinspre asa-zisul PNL!

 2. cred nu vei primi raspuns din urmatoarele motive :
  1. chiar daca nu ar exista oameni din trecut in formula de guvern, psd-ul cu ajutorul televiziunilor de casa vor incerca sa-i compromita pe cat mai multi posibil. mari sanse ca intrebarea sa fie capcana. asa cum faceti cu clujul. incercati sa dati doar stiri negative din cluj, doar pentru ca e boc primar. despre bucurestiu sufocat si poluat nu aveti nimic de zis. sunteti extrem de penibili.
  2. cred ca o sa il deranjeze tonul imperativ: “Urgent!”. nu ti-ai permis cu ponta ,sau cu psd-ul. atata timp cat inchideti ochii la mizeriile psd-ului si a lui ponta sunteti la fel de imoral ca ei. l-ai provocat intentionat sa decalari apoi ca are de ascuns ceva ?

  banuiesc ca mai important decat cine formeaza guvernul poate fi un program de guvernare si urmarirea rezultatelor.

  hai sa iti fac eu o remarca buna, zic eu, poate nu ai mai auzit-o: in varf ajung doar oamenii din zona judecatoriei, procuraturii, din zona dreptului in general. eu zic ca nu e bine deloc. astia ar trebui sa fie consultanti si nu decidenti.

  • Oricum Ponta nu a făcut ceea ce a făcut guvernul Boc cu viitorul premier Cătălin” Prădoiu ”! În plus nici nu trebuie să mai aruncăm cu noroi unii în alţii că nu e vinovat de nimic poporul votant! Capcana în care ne-a atras politicienii de 25 de ani de zile că ne-au minţit întrun hal făr’ de hal! De ce nu au spus de la începuturile”democraţiei-Năstase” cum vor sta şi situa lucrurile? Personal abia în februarie am auzit despre ceea ce se întîmplase prin 1999- 2000 şi mulţi arucători au crezut că eu sînt coşul lor. Acum cred că v-aţi convins toţi în ce ne-au băgat politicienii de 25 de ani de zile cu democraţia lor proastă fără niciun referendum! Bine că urlă în gura mare cerşetorii de voturi apoi îşi dau legi pro ei doar pentru nivelul lor de trai calitate maximă! Să dispară toţi din politică că mai mult îşi bat joc decît să facă bine unui popor şi propriei ţări!

 3. Puteti cere mult si bine lista guvernului din umbra. Nu exista iar, daca exista din cabinet fac parte nume odioase pentru simplul fapt ca ei n-au oameni de pus in aceste functii.

  • Vor obtine cu certitudine daca vor reusi sa adopte, asa cum trebuie, legea electorala cu votul prin corespondenta si votul electronic. Dixtractiv va fi ca voturile vor fi numarate de basescu. Atunci sa te tii!
   Asta s-ar putea sa fie sansa noastra: ca PNL-ului sa-i fie frica (justificat, altminteri) sa se dea ca prostii pe mina basescului! Asta ar putea fi si nesansa: sa bata palma cu el pentru functia de premier, la care te asigur ca basescu viseaza cu ochiul deschis!

 4. C J Polychroniou
  C J Polychroniou is a political economist/political scientist who has taught and worked in Europe and the US: ”Implicit Germaniei în 1930 paleste in comparatie cu problemele legate de datorii Grecia se confruntă astăzi, scrie Polychroniou [Reuters]. Uniunea Monetară Europeană: Ce fel de uniune?
  Zona euro este potrivit doar pentru economiile puternice și extrem de competitive, nu pentru cei ca Grecia, Portugalia și Spania” (tradus prin google). Un material-opinie genială cu referire la bazele hoţiei care se practică în locul ”offshor-urilor” care nu mai sunt obligate să ţină secret datele: http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2015/08/european-monetary-union-manner-union-150815153730571.html

 5. – La alţii se poate şi la noi e invers! Ai dreacu mafioţi hoţi şi parşivi politicieni(inclusiv comportamentul scăunarului nr.1=capul nelimitatelor cerinţe impuse) http://www.thelocal.it/20150817/italys-president-cuts-luxury-housing-for-staff
  La noi nu-i mai satură naiba de bani de parcă creierul are bani în el sau demnitatea onoarea şi respectul de sine este în bani? De fapt: aceste 3: demnitate onoare şi respect se vede în comportamentul haotic mincinos escroc şi chiulangiu al oricărui politician sau numit român! Biblia în care cred ei este numită:BANI şi la această biblie a lor se închină!

 6. “Ea il vizeaza pe premierul desemnat al liberalilor, Catalin Predoiu. Si el figura marcanta a guvernului Basescu-Boc intre 2008-2012.”

  Daca ma uit bine, gasesc pe lista asta pe Ponta, Ecaterina Andronescu, Marian Sârbu, Ilie Sârbu sau generalul Oprea. Toti au fost figuri marcante in guvernul Basescu-Boc in 2009.

  • Da,asa de marcante incat portocalii au scapat urgent de ei pentru ca ii incurcau pe basisti la ciordeala maxima,asa cum ii impiedicase si Tariceanu pana atunci timp de 4 ani.

 7. Foarte bine trebuie sa insistam cu totii (inclusiv societatea civila) ca dnul Predoiu sa ne spuna lista cabinetului(s-a practicat si in trecut sub diferite forme inclusiv cu “guvernele din umbra”).Ar fi un lucru perfect normal si democratic.In caz contrar avem sansa sa schimbam un rau cu un rau si mai mare.

 8. Dar pt ce va trebuie Dl Radu Tudor lista? Ca sa aveți pe cine toca, face anchete și comparații de genu’ cât de minunați sunt membrii guvernului ponta fata de guvernul PNL? Sper Predoiu sa nu fie prost sa răspundă, căci nici Ponta nu a prezentat membrii guvernului înainte de a fi pus în funcție.

   • Am înțeles un lucru foarte important din democrație ca TOȚI TREBUIE TRATAȚI LA FEL ÎN DEMOCRAȚIE. NU PSD cu mănuși și PNL acuzat. NU PSD menajat – fiindcă e la putere!!!, iar opoziția acuzata de ceea ce nu face puterea, (deși practic nu poate face nimic și știți asta), pt ca asta NU e democrație. Într-o democrație jurnaliștii adevărați critica PUTEREA (așa e peste tot în lume, numai în România nu), nu NUMAI opoziția pt ca e logic ca nu poate face nimic. Într-o tara democrată jurnaliștii nu consacra zeci de articole pt ridicatul în slavi puterea inclusiv când greșește!. Poate cerința dvs. ar fi fost normala dacă pretenția asta exista și în ceea ce îl privește pe Ponta, dar atunci cerinta nu exista pt ca erau altele interesele evident. Pana la urma ceea ce mă deranjează este DUBLA MĂSURĂ. Nu îmi place deloc de Predoiu, dar propaganda psdista pe față e dezamăgitoare. Mi se pare odios ca într-o tara ca România în cel mai mare trust de știri jurnaliștii sa nu fie imparțiali și sa facă propaganda (ar fi fost la fel de rău și dacă era pnlista și nu va obosiți sa mă faceți basista sau în orice alt mod pt ca propaganda este fățișă dinaintea campaniei prezidențiale în care atunci propaganda a fost la punctul culminant) tocmai pt ca romanii nu au ajuns încă la nivelul de a verifica ce văd la televizor și iau totul ca atare. Nu o sa evoluam niciodată în aceasta democrație pe care o tot reclamați cât timp cel mai important trust de știri nu e capabil sa fie imparțial și exclusiv procetateni.

 9. De unde este predoiu asta “premier desemnat”? Poate ca este premierul visat de iohannis si toata tarla lui basista,dar de la vis la realitate,nestiute sunt caile ….Nu are tara premier legitim si constitutional de vorbim de desemnari?

 10. O societate suferindă după demnitate, onoare, respect, seriozitate şi dreptate reală prin lege!
  De ani de zile este o hemoragie de denigrare încît s-a reuşit inversarea caltăţii omului ! Indiferent ce ecran tv priveşti nu găseşti decît : infractori, infracţiuni, prostituate, coţihîrle cu ţîţe şi curul la vedere, invitaţia perfectă la încercări a sexului de orice fel, tot felul de paraşute, bun exemplu pentru tineret, viitorul asigurat al României, dar şi stimulentul celor care se simt fără potenţă. Moştenirea acestei ţări şi a acestui popor nu e fabrica de acte prin care orice analfabet deţine cîteva diplome, cartoane atestate ca fiind obţinute legal şi care-i propulsează în funcţii confundate cu identitatea individuală, sau moşteniri de imobile ori terenuri obţinute prin fabricile de acte care performează pe zi ce trece . Nicicînd nu am crezut că statutul acestei naţiuni va fi inversat prin orice metodă nedemnă. De ce s-a spulberat speranţa şi încrederea acestui popor privind viitorul demn şi onorabil ? Posibil din cauza acestor înfipţi în scaune şi funcţii de decizie aiuritoare, din cauza împrăştierii finanţelor la biserici, biserici care de 25 de ani de zile fac doar afaceri gen stat în stat, imoralitatea crescînd pe zi ce trece,fiecare unde vrea dar neţinînd cont de propriul popor, de educaţie sau sănătate, unicul gînd politic fiind posibilitatea eternă din cîte se poate constata, în funcţii plătite doar pentu a chiuli şi a-şi face legi strict pentru ei-politicienii de 25 de ani de zile, încît singura soluţie fiind: blestemul! Dar nu la bisericile blestemate de banii şi afacerile care au sărăcit şi îmbolnăvit o naţiune, fiecare unde crede că poate !

 11. Ce scriam în 2013 august? Au început să găsească şi jurnaliştii noştrii abia acum! http://www.cotidianul.ro/oficiali-sua-statul-islamic-o-creatie-a-politicii-externe-americane-266610/
  Mai e puţin şi se vor confirma ”isis-ii americani/marile puteri trimişi în interiorul ţărilor pentru destabilizare şi distrugere”! Am pus în gilimele părerea mea în viitor confirmată de dezvăluiri(articole geniale şi reale citite personal traduse pe google)

 12. Pai de unde sa stie Predoiu ce cabinet o sa conduca daca nici macar Iohannis nu o stie? Stai mai intai sa vedem care telefoane suna, de unde, de la cine… Una-i sa sune Merkel, alta-i sa sune portaru’ de la ambasada SUA… 😉

 13. Au fost oarece afirmatii de genul “program de guvernare”, “viziune de termen lung”, demnitate, onoare, respect, etc .
  Rad in hohote mai ales ca afara-i inorat si este o zi mohorata.

 14. Sa fim seriosi, nici liberalii nu au cu cine, is la fel ca PSD-istii. Uitati-va numai la “propunerile” PNL-ului in replica la prostiile facute de PSD. Si PNL-ul e nada, zero, nil, nothing.

 15. Predoiu nu are nici o lista. Lista o are altcineva. Iar Predoiu nu va fi premier in cazul in care pseudo PNL va prelua puterea. Si o va prelua, pt ca roata e rotunda , se invarte si nu prea exista nimic in afara de PSD si PNL. Pan’ la urma, dupa cum bine ne sade noua romanilor, toate’s vechi si noi is toate …

Leave a Reply