Cine parcurge autostrada A2 cu toate imperfectiunile sale (si sunt destule), cand ajunge sa traverseze Podul de la Cernavoda are un gust foarte amar.

Construit in paralel cu podul CFR construit acum peste 100 de ani de Anghel Saligny, acest reper important este intr-o stare de maxima degradare. Senzatia de abandon te cuprinde peste tot, in cele cateva sute de metri.

Asfaltul este proba horror : gropi, denivelari, crapaturi, carpeli in diferite perioade. Desi face parte din traseul A2, arata ca un drum satesc. Un covor asfaltic ce ar putea fi aplicat in 2 nopti de weekend n-a mai fost vazut de peste un deceniu !

Lateralele podului arata precum obrazul CNAIR si al Ministerului Transporturilor : vechi, ruginit, in paragina. Tot ce inseamna fier, otel si tabla poarta amprenta unei degradari profunde, rugina predomina. N-au mai vazut vopsea din vremuri imemoriale.

Podul peste Dunare sufera grav si la capitolul iluminare. Cand treci noaptea, ai impresia ca intri in padurea Twin Peaks…

Cateva sute de metri de pod ce arata degradarea ampla a infrastructurii romanesti, generata de incompetenta si indolenta CNAIR-MT, structuri care au avut bugete de zeci de miliarde de euro in ultimii 10 ani, fara sa stim unde au disparut banii.

 

2 COMMENTS

Leave a Reply