Ninge în plină vară pe cel mai înalt vârf montan din Borșa. Temperaturile scăzute din ultimele nopți au adus prima zăpadă pe Vârful Pietrosu Rodnei, în județul Maramureș, la o altitudine de peste 2.300 de metri, scrie site-ul www.stiriletransilvaniei.ro

În ultimele trei-patru zile, vremea s-a răcit treptat, iar azi noapte au fost zero grade. Primarul din Borşa spune că de 15 ani nu a mai nins în toiul verii.

„În ultimele trei-patru zile vremea s-a răcit treptat, iar în noaptea de marţi spre miercuri a fulguit sus pe munte, astfel că avem prima zăpadă pe Vârful Pietrosul Rodnei, la peste 2.300 de metri altitudine, înregistrată în luna iulie. Temperatura scăzută din noaptea de marţi spre miercuri a adus prima zăpadă pe cel mai înalt vârf montan din Borşa, au fost, cred, zero grade. Sus pe vârf era cernut alb. În luna iulie eu nu îmi aduc aminte să fi nins, în urmă cu 15 ani, în luna august, a mai fost o fulguială sus pe munte, dar nu în iulie”, a spus primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, temperatura se menţine scăzută şi miercuri dimineaţă, fiind 10 grade în centrul oraşului Borşa.

Credit foto: FB Sorin Timiș

2 COMMENTS

  1. Pai da! Goreacle ne explica deceniul trecut cum in 2015 calota glaciara arctica va disparea pe timpul verii. Se intampla fix invers si ei afirma cu tarie ca tot global warming e de vina, au mai dat-o la intors in ultimii ani cu “schimbarile climatice”. Ce a facut IPCC-ul lu’ ONU in ultimii 29 de ani, este un afront adus comunitatii stiintifice seriose, fortarea consensului stiintific sub amenintarea retragerii fondurilor in cercetare si multe alte tertipuri desprinse parca din MO-ul mafiei. Guvernele cretine ale lumii “civilizate” au varsat tone de cerneala in politici publice bazate pe o teorie nefondata, ce utilizeaza date falsificate si cercetatori platiti sa obtina un rezultat impus. Mi-e sila de cercetatorii, expertii si oamenii de stiinta care accepta asemenea teorii nedovedite matematic, si pleaca crestetul in fata organizatiei natiunilor unite in ideologie marxista. Celor din Romania le-a fost foarte usor fiind obisnuiti din perioada comunista cu astfel de practici. Democratie ati vrut, comunism aveti! O planeta plina de imbecili cu media IQ-ului la 40.

Leave a Reply