Imagini soc din Franta. Unul din cei mai cunoscuti politicieni, Jean-Luc Melenchon, un lider de extrema stanga, a bruscat politistii si procurorii care au descins la sediul partidului sau in urma obtinerii unui mandat de perchezitie.

Parchetul din Paris a anunţat miercuri declanşarea unei anchete pentru “ameninţări sau acte de intimidare împotriva autorităţii judiciare” şi “violenţe asupra unor persoane depozitare ale autorităţii publice”, după ciocniri care au avut loc în timpul percheziţiilor efectuate la sediul partidului Franţa Nesupusă (France Insoumise, LFI) şi la domiciliul liderului acestei formaţiuni, Jean-Luc Melenchon, informează AFP, relateaza Agerpres.

Jean-Luc Melenchon şi-a exprimat marţi indignarea împotriva unei “enorme operaţiuni de poliţie politică” la adresa sa, în timpul unor percheziţii desfăşurate la sediul LFI şi la domiciliul său, în cadrul anchetelor Parchetului asupra presupuselor locuri de muncă fictive la birourile unor parlamentari europeni şi asupra conturilor de campanie ale fostului candidat la preşedinţia Franţei.

Într-o scenă filmată de jurnalişti, Melenchon îi îndeamnă pe susţinătorii săi să “forţeze uşa” pentru a intra în clădirea unde se desfăşura percheziţia. El poate fi văzut împingând un reprezentant al Parchetului, precum şi un poliţist care se interpune între cei doi.

Miercuri, sindicatele din poliţie au denunţat atitudinea “inacceptabilă” a lui Melenchon. Secretarul general al sindicatului Alianţa, Jean-Claude Delage, i-a cerut noului ministru de interne al Franţei, Christophe Castaner, să depună plângere, în timp ce SGP Police-FO a cerut într-un comunicat “scuze publice” din partea liderului politic.

6 COMMENTS

  1. Lovitura simetrică: săptămâna trecută a fost călcată madame Le Pen, acum vine randul stângii radicale/Melenchon dar m-as mira foarte tare sa fie vorba de o comanda politica la mijloc data fiind apariția pe “fir” a judecătorului care a dat mandatele de percheziție după un an și mai bine de la inițierea anchetei in cazul Le Pen, cel puțin (vezi France24). Ieșirea premierului Philippe la asta se referă: noi (executivul) nu avem nici o putere asupra judecătorilor, degeaba zbierati domnilor susținători ai tribunului (Melenchon), Republica procurorilor s-a dus demult, cam odata cu Teroarea și nici măcar Sarkozy n-a reușit sa o demoleze, deși a încercat prin toate mijloacele. Cred c-a venit vremea sa exportam Binomul la francezi in semn de recunoștință pentru decorațiile primite de la ambasadorii galici pe vremea când făceau anticoruptie la București, împreuna cu Orbán care sa facă plângere pentru înaltă trădare premierului Philippe (afaceri secrete cu “masonii”, ca tot ne spune Camelia Bogdan ca masoneria e la putere in corpul judecătoresc) și Andreea Esca sa scrie despre Anticorupția Romana bagand spaima in membrii Adunării Generale (Parlamentul francez). Nu știu unde sa-i export pe Bot, Dide și compania, la usa lui Melenchon care e parlamentar, sa-i rupă eșarfa de ales al poporului in semn de curățare a clasei politice? Ca la madame Le Pen nu sunt șanse sa ajungă, aia nu se lasă impresionata de câțiva clovni cu pancarte și cătușe de plastic in mâini; după ce și-a declarat tatăl, pe fondatorul partidului, nebun de legat și aproape ca l-a dus in ospiciu, nu cred sa-i pese de mare lucru pe lume in afara ei înșiși. Oricum, am mai scapa de impostori și mercenari dacă i-am exporta un pic prin alte centre de conflict; și, dacă ii expediem si divizia USR cu Chichirau in frunte putem respira câteva zile—pana își ia Cioloș avant și ne replay Discul cu #farapenali pe cont propriu.

  2. Deci aceeasi metoda murdara ce bantuie si pe la altii,adica ce nu se rezolva cu manipularile mincinoase deja consacrate si cu votul, stapanii “inelelor” vor sa “rezolve” cu justitia “independenta”, fluturand si lozinca statului “de drept”,”separarea” puterilor si multa,cat mai multa “democratie”,iar bagarea la capitolul infractiuni a opozantilor este cu scopul unei manipulari si mai cu trecere la fraieri pe care se bazeaza initiatorii.Numai ca s-ar putea ca sa se obtina efectul invers celui scontat. Cum dreacu la astia perchezitie la sediu de partid,fara sa fie de fatza ocupantii sediului si fara martori independenti ? Si dupa aia Organu vrea sa fie crezut pe cuvant de onoare de catre toti fraierii ca ar fi gasit acolo cine stie ce “dovada”. Sau poate ca ii intereseaza,mai de graba,alte informatii de pe acolo si nu atat cine stie ce dovezi.

Leave a Reply