Cel puţin 20 persoane au murit și minim 35 sunt rănite marţi, în sudul Italiei, în urma unei coliziuni între două trenuri, relatează agențiile de presă internaționale.

treni

Conform poliţiei, accidentul s-a produs pe un segment de cale ferată dintre localităţile Corato şi Andria, în apropiere de oraşul Bari, pe coasta Mării Adriatice.

In una immagine pubblicata su Facebook dal sindaco di Corato, Massimo Mazzilli, lo scontro tra due treni di linea della Bari Nord avvenuto sul tratto a binario unico tra Ruvo di Puglia e Corato, 12 luglio 2016. ANSA/FACEBOOK MASSIMO MAZZILLI +++ ATTENZIONE LA FOTO NON PUO' ESSERE PUBBLICATA O RIPRODOTTA SENZA L'AUTORIZZAZIONE DELLA FONTE DI ORIGINE CUI SI RINVIA +++
Potrivit imaginilor filmate din aer, cele două trenuri regionale formate din câte patru vagoane fiecare s-au lovit frontal şi în ambele părţi au fost împrăştiate fragmente. 

Un martor a povestit pentru Il Mattino că “unele vagoane sunt complet distruse, iar echipele de salvare scot oameni de sub rămăşiţe”.

In una immagine pubblicata su Facebook dal sindaco di Corato, Massimo Mazzilli, lo scontro tra due treni di linea della Bari Nord avvenuto sul tratto a binario unico tra Ruvo di Puglia e Corato, 12 luglio 2016. ANSA/FACEBOOK MASSIMO MAZZILLI +++ ATTENZIONE LA FOTO NON PUO' ESSERE PUBBLICATA O RIPRODOTTA SENZA L'AUTORIZZAZIONE DELLA FONTE DI ORIGINE CUI SI RINVIA +++
In una immagine pubblicata su Facebook dal sindaco di Corato, Massimo Mazzilli, lo scontro tra due treni di linea della Bari Nord avvenuto sul tratto a binario unico tra Ruvo di Puglia e Corato, 12 luglio 2016.
ANSA/FACEBOOK MASSIMO MAZZILLI
+++ ATTENZIONE LA FOTO NON PUO’ ESSERE PUBBLICATA O RIPRODOTTA SENZA L’AUTORIZZAZIONE DELLA FONTE DI ORIGINE CUI SI RINVIA +++

5 COMMENTS

 1. Off-topic:

  Oferta nesperata de castig pe perioada verii, vacante-concedii:

  Apel catre amatorii de adunat sticle PET din tomberoane, ofer plata pe zi celor care se considera pregatiti pentru o activitate de triere eficienta si responsabila. Programul de desfasurare a colectarii este 22.00-06.00 dimineata (noaptea e liniste si poti sa umbli linistit in tomberoane). Activitatea se desfasoara pe raza sectorului 3 al capitalei. Plata se face functie de randament (pe baza evaluarii criteriilor de performanta profesionala). Amatorii sunt rugati sa ma contacteze pe aici. Am nevoie de 10 persoane. Va multumesc!

  P.S. Nu asigur protectia sanitara + asistenta medicala/legala in caz de imbolnavire a celor care umbla in tomberoane dupa PET-uri. Astea le asigura jurnalistul sportiv Tolontan. El se ocupa cu asa ceva. La mine e la japca. Sal

 2. Firma privata FNB a luat cu bani europeni cele mai noi trenuri.Inca un fapt care mi-a atras atentia: se facea apel in media la toti medicii sa vina in spitale cat mai urgent.
  Pe mare dezastrul se cheama Schettino,pe uscat probabil Cretino.

 3. Muoamm, ce-a facut bai nene ma barcagiul ala de Cismigiu de Chioru’, a scapat sticla pe jos?

  S-a unit cu UNPR-u, la fel cum si PDL-u s-a unit cu PNL-u, ca sa fie siguri ca izoleaza PSD-ul si ca acesta nu mai are cu cine sa faca alianta in toamna ca sa poate face majoritate si sa faca un guvern, dupa ce vor castiga alegerile. Sa fie siguri ca desi PSD-ul va castiga alegerile parlamentare, nu vor putea sa isi alcatuiasca o majoritate de 50+1 ca sa isi faca guvern.

  Asa incat, din toamna vom avea “guvernul meu 2”, pro-PPE, pro-dreapta europeana si pro-Bruxelles.

  Sa mai zica cineva ca nu suntem independenti, ca nu este democratie si ca votul oamenilor nu conteaza, in mortii si cu toti ranitii mei!

 4. Aţi văzut conferinţa de UNPR sărutat languros de PMP?
  Cred că a-ţi zâmbit la imaginea de fundal cu neliniştiţii şi cu Steriu parcă era bebeluşul neştiutor abia scos din cuptorul PMP. O să ne râdem de mama focului mai ales când toţi aruncă vina doar pe PSD-işti! Doar PSD-ul e vinovat de toate relele şi restul partidelor şi politicienilor nu au nicio vină? Voi autodezmembraţilor: gândiţi înainte de a scoate vorbele pe guri? Voi nu aţi fost în Parlament când se luau hotărâri împotriva poporului şi a ţării? Terminaţi cu scandalurile, hăul e adânc şi mare! Care pe care veţi mai fi în scaunele parlamentului? Tot 600 bucăţi chiulangii? Individul Popa din platou nu are dreptul de a-i judeca pe alţii! Noi alegătorii vă judecăm pe toţi înainte de a pune ştampila!
  Să fie clar!

 5. Mare dezastru. Se pare ca zona era una dreapta cu vizibilitate, totusi cum de nu au perceput mecanicii pericolul ?

Leave a Reply