Europarlamentarul social-democrat Victor Bostinaru a postat pe Facebook o experienta uluitoare pe care a trait-o cu Theodor Stolojan, actual europarlamentar PNL, fost PLD, fost PDL, fost premier intre 1991 si 1992.

Victor BostinaruDupă ce ieri citeam declarația tristă a liderului delegației PNL în Parlamentul European, Theodor Stolojan, conform căreia, demersurile comune NATO sunt „zăngănit de arme şi de ameninţare”, un alt episod sinistru s-a petrecut pe holurile Parlamentului.

Vorbeam cu un eurodeputat bulgar, afiliat la alt grup politic, despre declaraţiile pro-Putiniste ale premierului Boiko Borisov referitoare la Marea Neagră. Acesta îşi arăta nemulţmuirea faţă de discrepanţa enormă între viziunea pro-atlantistă şi pro-europeană a preşedintelui Bulgariei şi derapajele suspecte ale premierului din ţara vecină.

Conversaţia noastră a fost întreruptă de cel care coordonează viziunea şi activitatea marelui PNL în Parlamentul European, acelaşi Theodor Stolojan, care nu mai contenea să laude poziţia şi declaraţiile lui Borisov. În mod repetat l-a felicitat pe Borisov pentru viziunea sa şi că, la rândul său susţine ideea demilitarizării, ca singura soluţie corectă. Nu credeam că un aşa-zis popular român este lăudacul de serviciu al premierului Borisov.

„Aveţi şi voi din aceştia…” – mi s-a confesat prietenul bulgar.

9 COMMENTS

 1. Off-topic:

  Radule,

  Invita-ma si pe mine odata la voi in emisiune. Nu vreau sa ma filmeze sau sa zic ceva. Vin doar ca sa ma dau cu lama, nu pentru ca am vreo suparare, dar ma relaxeaza. O sa stau mai intr-o parte, ca sa nu deranjez.

  • Pai, tu pare c-ai fost, bre… la “Subiectiv”… gonflabila aia d-o punea Dumitrescu, spre echilibru, ca nu venea pedeleu’… vechiu’, ala al basssescului…
   Desi, inteleg ca nu-ti aduci aminte; ca gonflabila n-ai amintiri:))) Da’, crede-ma, tot intr-o parte stateai (eventual, in partea aia “de dreapta”:)))

 2. Nu! Stolojan este agent rus… La vremea celebrului “…draga Stolo…” avea vechime in campul muncii. Ori,poate, in stepa muncii…
  Asa dzicu unii !

  • Cu deosebit respect, imi permit o remarca! Stolojan fiind la Bruxelles, e de la SIE. Ca tehnocrat patriot in informatiile externe sa fie pro-bulgar sau pro-rus ar insemna sa faca joc dublu, ceea ce e exclus! Pentru asa ceva ar putea fi chiar arestat! Condamnarea e foarte grea, incadrarea fiind de “inalta tradare”! La serviciile de informatii si de securitate nationala merge numai asa. Sal

   • Cu deosebit respect : tu, fiind prost, zic sa eviti strazile.. au marcaje, n-o sa le intelegi:))))
    (argument la lache : e la Brucsel, deci n-are cum sa fie ruscnac….am spus tot, cine a inteles, a inteles… tanase n-a inteles… da’ nu e vina mea:))

 3. Stolojan……alt ,,promovat ” de-al tatucului Iliescu,ca si d-alde Roman,Basescu………..si alti nenumarati praduitori ! Lua-i-ar………… !

 4. Parcă trăiesc perioada debutului în comunism! Cică s-a dus dreacu comunismul şi sângele de comunist s-a diluat ! E o perioadă ce coincide cu ceea ce se întîmplă de 20-22 ani mai ales din ultima perioadă şi rapid acum când a dat liber la stema ţării, când sunt anchetaţi şi judecaţi escrocii pe alese! Culmea, acum ca şi în acea perioadă, escrocii au rămas cu avuţia! O perioadă povestită de părinţii mei cu mulţi ani în urmă! Diferenţa e doar la înregistrări SRI-SPP-sau ce o mai fi, atunci era corp la corp şi telefon pe bază de cartelă de la punct fix/ fost PTTR, acum plaja de urmărire şi ascultare e vastă şi fără limite prin lege. Şi ce urmează în perioada următoare? Aceştia rămân cu avuţiile până la o dată stabilită de marii capi hotărâtori(partid unic care pupă tot ce se poate) şi după, pa avere! Dar până atunci ei se bucură de viaţa pe care şi-o oferă şi restul rămâne în sărăcie lucie ca în acea perioadă! S-au întărit instituţiile care se cred ”de forţă” şi ”în forţă” ! Nu rămâne decât: TOT ÎNAINTE spre COMUNISM în ZBOR!
  Stolojan ca Băsescu şi mulţi alţii, nu au simţit ce înseamnă democraţie reală şi liberă din cauza vechimii în gândire şi practică cu succes pe continuitate! Comportamentul privind cheltuirea banilor publici prin escrocherii şi furăciuni a fost practicat cu brio şi în timpul preşedintelui Ceauşescu, doar că se mânăreau unii pe alţii!

 5. D-le Radu Tudor, vechile deprinderi dispar greu. Eu cred ca dl. Stolojan tot “tovaras de nadejde” a ramas…Nu s-a schimbat niciodata. Sunt multi in cadrul dreptei romanesti de acelasi soi. Totusi ma bantuie un gand : in ultimii ani SUA au pierdut din simpatia poporului roman mai ales ca urmare a modului soldatesc ( si folosesc un termen bland !!! ) de a intra cu cizmele in viata interna a Romaniei si de a da indicatii…de cele mai multe ori slabe din punct de vedere calitativ. Prin urmare cred ca dl. Stolojan vizeaza un anumit tip de electorat. Vedeti dvs. d-le Radu Tudor, acest domn care nu s-a schimbat – si altii ca el ! -a apelat la SUA pentru sustinere ( ???!!! ) in lupta impotriva coruptilor romani – subliniez, romani !-stiind sigur ca va starni adversitatea oamenilor simpli. Acum nu face decat sa culeaga ce a semanat cu grija – si el si altii ! – deci o eventuala revenire a Rusiei o sa le fie favorabila si o ramanere a SUA tot favorabila ca “luptatori anticoruptie” (?????).

Leave a Reply