Ca urmare a condițiilor meteorologice extreme care s-au produs în zona de vest a României în după-amiaza zilei de duminică, 17 septembrie, a fost afectată funcționarea rețelelor de distribuție de electricitate din zona de activitate a E-Distribuție Banat, ca urmare a vântului foarte puternic (ce a depășit viteza de 90 km/h) și a căderilor de copaci. În timpul nopții, E-Distribuție Banat a suplimentat numărul echipelor de intervenție.


– În județul Timiș erau afectate 7 linii de înaltă tensiune și 58 de linii de medie tensiune, inclusiv 3 stâlpi metalici îndoiți și 4 stâlpi de beton rupți. Alimentarea cu electricitate era afectată în 28 de localități și nu mai existau stații de transformare fără tensiune
– În județul Caraș Severin erau afectate parțial 6 linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată în 3 localități
– În județul Hunedoara erau afectate total sau parțial 20 de linii de medie tensiune, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată în 13 localități
– În județul Arad erau afectate total sau parțial 25 de linii de medie tensiune, inclusiv 16 stâlpi rupți, astfel că alimentarea cu electricitate era afectată în 29 de localități. 

La nivelul societății E-Distribuție Banat a fost declarată stare de urgență de nivelul 2. La acest moment lucrează 47 de echipe de intervenție ale societății, 14 angajați de suport tehnic de urgență, 10 echipe ale contractorilor și 12 specialiști în centrul de comandă operativă, pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp posibil


 

”E-Distributie Banat are ca obiectiv reluarea alimentării cu electricitate, până la ora 24:00 a zilei de luni, 18 septembrie, pentru peste 80% din clienții pentru care furnizarea a fost afectată de furtună.

Ca urmare a eforturilor echipelor E-Distribuție Banat și ale contractorilor din cursul zilei de ieri, în timpul nopții și în cursul zilei de astăzi, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de peste 140.000 de clienți, circa două treimi din numărul estimat de clienți pentru care alimentarea cu electricitate a fost afectată de condițiile meto extreme, în zona de responsabilitate a E-Distributie Banat.

În prezent se află la intervenții 52 de echipe ale E-Distribuție Banat și 16 ale firmelor contractoare. Acestea au ca prioritate intervenția la avariile înregistrate pe liniile de înaltă și medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienți, cu accent pe remedierea stâlpilor de beton rupți și a celor de metal îndoiți, în special în județul  Timiș, dar și în Caraș Severin, Hunedoara și Arad.

În plus, un număr de 26 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Muntenia și E-Distribuție Dobrogea au fost trimise pentru a sprijini eforturile de reluare a alimentării cu electricitate în zonele afectate de furtună, aflate în aria de activitate a E-Distribuție Banat. Operatorul de distribuție lucrează în continuare conform procedurilor situației de urgență, nivel 2.

Cooperăm cu autoritățile care au atribuții în situații de urgență și care au sprijinit intervenția echipelor E-Distributie Banat, de exemplu prin deblocarea drumurilor.

Este de menționat că în regiune s-au produs condiții meteo neașteptate, excepționale, de o violență care a afectat sever funcționarea rețelelor de electricitate, ca urmare a vântului puternic, care a atins peste 90 km/h și în unele cazuri, peste 100 km/h.”

 

 

2 COMMENTS

  1. cu siguranta si betonul ala si metalul stilpilor au fost de mare calitate, au respectat standardele, nu au avut deficiente… cu alte cuvinte nu a furat nimeni nimic, nu a gresit nimeni nimic, nici macar imbecilii care au placat kktu ala de poarta a Timisoarei cu placaj marindu-i portanta de n ori

    acu o sa zica a normativele nu au fost facute pentru tornade, cicloane si uragane. Just, da daca la vint de 100km/h se rup stilpii de beton ca scobitorile… halal normative, halaa stilpi, halal qualitat
    in conditiile astea, un vint de 150-200 sau un cutremur ca in 77 probabil ca transforma tarisoara in Sahara

  2. Acei stalpi (sau toti)sunt dupa vremea comunismului ce…ENEL A FACUT CEVA ?! a schimbat contorii si au muls din buzunarele noastre!

Leave a Reply