OMV Petrom a anuntat luni demararea unei noi campanii de foraj in Marea Neagra, in apele de mica adancime din cadrul blocului Istria. In cadrul acestei campanii vor fi forate patru sonde noi: trei sonde in zacaminte existente si o sonda de explorare, informeaza compania.

“Desi zacamintele offshore din Marea Neagra au un istoric de productie de 30 de ani, ele continua sa furnizeze o parte importanta din productia totala a grupului. Prezenta campanie de foraj este in linie cu strategia noastra de a exploata la maximum potentialul portofoliului nostru cheie si de a produce cat mai eficient pentru a gestiona declinul natural al productiei”, a declarat Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Upstream.

Campania de foraj include saparea a doua sonde pana la sfarsitul acestui an si a altor doua sonde pana la mijlocul anului 2018, cu investitii estimate la aproximativ 70 milioane de euro. Sondele sunt planificate a fi forate la adancimi de pana la 2.000 metri sub nivelul marii.

Leave a Reply