In urma cu putin timp, Raed Arafat posta un mesaj important :

După trei zile, exercițiul în realitate virtuală de la Târgu Mureș s-a încheiat. Scenariul extrem de provocator a testat capacitatea de reacție a României și a NATO. După acest exercițiu suntem mai bine pregătiți să facem față dezastrelor, a spus dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Utilizarea realității virtuale este viitorul în acest tip de pregătire, este de părere Guenter Bretschneider, șeful Centrul Euro Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC) al NATO.

Azi NATO a postat filmul realizat pentru aceasta aplicatie importanta de la Targu Mures.

3 COMMENTS

 1. Simularea e una şi realitatea e cu totul alta. Să nu ne grăbim la reuşite. Uitaţi-vă antecedentele la dezastrele care încă mai continuă. Nu e pesimism, ci e adevărul crunt !

 2. Cioloş, slogan PNL-PMP-PDL-tehno gurişti: CORUPŢIA UCIDE!
  -Cum bre?
  -Ucide corupţia?
  – Nu cumva incompetenţa şi limitarea la creşterea nivelului de trai plus alocarea veniturilor tocmai celor care au din plin încât nu-i mai interesează de soarta românilor?
  Ai variante:
  1. Mai încearcă odată!
  2. Sună un prieten!
  3. Întreabă poporul !
  Ce variantă alegi?
  Cumva alegi GHINION bolnav de manipulare din auzite prin guri nepotrivite?
  Creştetul capului ţi-e nins, dar vine timpul ”părul deştept părăseşte capul prost”! E o zicătoare din bătrâni cât se poate de adevărată!

 3. Sunt de acord ca suntem pregatiti contra dezastrelor datorita profesionalismului doctorului Arafat, in schimb nu doresc ca-n realitatea alta decat cea virtuala sa avem parte de un dezastru si sa testam pe viu capacitatea salvatorilor.
  Felicitari echipei indrumate de doctorul Arafat.

Leave a Reply