In capitala europeana cu cele mai murdare trotuare si rigole, unde obiceiurile curateniei de primavara au disparut complet, unde nici macar banalul spalat cu apa nu se mai produce pe strazi si bulevarde, avem confirmarea unei poluari peste masura. Bucuresti devine un oras sufocat nu doar de aglomeratie, ci si de ilegalitati, inexistenta pe teren a numeroaselor autoritati platite gras, un paradis al incalcarii tuturor normelor.

Poluarea de 1000% din noaptea de duminica spre luni e doar varful unui iceberg ce s-a creat de ani si ani. Tot soiul de sulfurosi aduc gunoaie, le ingroapa, le ascund, fac ce-i taie capul fara sa fie opriti de nimeni. Niste monumente de spaga conduc institutiile de mediu, in batjocura sanatatii romanilor.

Cine sa aplice legile mediului curat in #Bucuresti, ei? Politicienii corupti care-i numesc si ii protejeaza?

Călare pe porc sau la șpriț cu tovarășii la bustul gol: Cine conduce Garda de Mediu București, instituția care nu găsește niciodată sursa poluării din Capitală

Priviti ce caz socant relateaza Adevarul :

https://adevarul.ro/locale/oradea/cine-femeia-ascuns-sute-tone-gunoaie-bihor-asociata-inca-2017-mafia-deseurilor-italia-localnici-revoltati-sper-ca-l-iei-acasa-1_5e5d0da45163ec4271a31a10/index.html

Avem mai multe institutii centrale si locale, toate ciuruite de incompetenta, nepasare si coruptie. Am venit in 1991 in Bucuresti, in curand se fac 30 de ani de cand sunt locuitor aici. Niciodata n-a fost atata mizerie, batjocura si senzatie de sufocare. Aer poluat, santiere ce arunca tot pamantul pe strazi, zone rezidentiale care in anii ’90 erau etalon de curatenie si eleganta, azi aratand ca niste ulite murdare pentru ca TOTI primarii si subordonatii lor tolereaza incalcarea legii si regulilor in dauna sanatatii cetatenilor.

Imi pare rau ca am avut dreptate.

https://www.stiripesurse.ro/radu-tudor-a-rabufnit-in-direct-sunt-revoltat-este-un-atentat-la-sanatatea-publica_1436306.html

https://www.antena3.ro/opinii/radu-tudor-sunt-revoltat-este-un-atentat-la-sanatatea-publica-561099.html

Noi cei din societatea civila strigam. Mass media si ONG-urile se implica sa arate ce este in neregula. Autoritatile in schimb, nepermis de incompetente si complice, nu reactioneaza, nu remediaza, nu dau nici o speranta.

PS : Dupa catastrofa de mediu din weekend, Politia si niste ametiti de la Mediu au dat fuguta sa vada si ei dezastrul cunoscut de toata lumea. Dupa ce se va stinge scandalul, vor reveni in birourile lor caldute, la indiferenta ce-i caracterizeaza.

https://www.antena3.ro/actualitate/dosar-penal-dupa-poluarea-record-din-bucuresti-561131.html

Suntem condusi de indivizi care zambesc tamp si nu stiu ce au de facut in timp ce Romania se scufunda intr-o murdarie insuportabila. Infringementul de mediu din partea Comisiei Europene e cat se poate de justificat pentru Romania.

 

3 COMMENTS

  1. Cum nu au facut nimic autoritatile? Au insultat pe bucurestenii saraci care muncesc majoritatea cinstit ca nu au masini euro 6 si ca si-au permis sa isi duca copii la gradinita si scoala cu un amarat de matiz sau batrana solenza . Haita de consilieri generali in frunte cu iubitoarea de garduri urmata de putorile de functionari corupti dovediti au conceput si au aprobat taxa rusinii revenind la taxa pe fumarit. Taxa nu este anulata decat suspendata electoral. App primaria capitalista si primariile de sector au si ele directie generala de mediu . Politiile locale au si atributii de control mediu…. Nu am auzit punctul lor de vedere si nici vocea prefectului parca fost salariat la capitalisti.

  2. “Monumente de spaga”…dar DNA ce face ?
    Cu ce se ocupa?
    “Afacerile ” cu gunoaie prospera, cu inspectori de mediu, cu tot..Dar DNA ce face( in afara de a inspira acelasi aer) ?

Leave a Reply