Oficialii Ministerului Finanţelor garantează implementarea tuturor măsurilor de scăderi de taxe promise în programul de guvernare, fără a acestea să antreneze noi creşteri de taxe, scrie Ziarul Financiar.

“Reducerea TVA la 18% din 2018 (faţă de 19% în prezent- n.red.) este o măsură prevăzută în programul de guvernare şi cu siguranţă se va realiza, fără să existe creşteri ale altor taxe. Vom reduce cota pe dividende la 0%, faţă de nivelul actual de 5% şi vor fi reduceri şi în domeniul contribuţiilor de asigurări sociale. Impozitul pe dividende 0 va revigora piaţa bursieră şi ne va face mai atractivi, astfel încât să aducem mai mulţi investitori în România. Impozitul pe venituri se va reduce de la 16 la 10%, aceasta fiind o altă măsură care se intenţionează a fi luată pentru  stimula şi mai mult mediul economic, fără a genera creşteri de taxe pe alte părţi. TVA 0 la locuinţe este o altă măsură trecută în programul de guvernare, care se va introduce. De asemenea, se ia în calcul reducerea impozitului pe veniturile persoanelor fizice de la 16% la 10%.”, a spus Ionuţ Mişa, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, în cadrul unui eveniment pe teme de fiscalitate organizat de firma de audit şi consultanţă fiscală PwC România, potrivit zf.ro.

9 COMMENTS

  • Ai electorale, periodic.
   La tehnocrati n-aveai. Da’ nu le-a cerut nimeni demisia..
   Cam asta e diferenta; zic sa mai aprofundezi, c-asa, orice cocalar si pitipoanca are tastatura, mouse, internet…

 1. 🙂 🙂 de când?
  – Se procedează la fel cu 102 taxe(4 lei=40 mii vechi de la paşapoarte) mutând un comision de 10 lei la poştă pentru transferul banilor la sediul paşapoartelor, când de fapt, salvează poşta română cu banii românilor acoperând furăciunile cocalarilor?
  – Metoda cu selecţia gunoiului menajer/80 euro/tonă de consumator dar gunoiul e la comun cu orice societate care utilizează containerele de aruncă laolaltă toate?
  Ok. Dăm şi 80 euro pe tonă/an, dar să avem containere pentru:
  1.gunoi menajer în care se includ pungile de unică folosinţă cumpărate de la magazin,
  2.container separat pentru uleiul ars şi unt/margarină,
  3.containere separat pentru sticle şi borcane alb şi color separat,
  4.pet-urile trebuiesc returnate la supermarketuri în limita programului 8.00-20.00, e datoria lor să le adune
  5.cartonatele, hârtiile şi bonurile de orice fel adunate făcute pachet şi odată pe săptămână să colecteze maşina de la puncetele de lângă containere(nu se depozitează aceste deşeuri prin aruncare),
  6.containere separat pentru feronărie!
  Vor bani şi se plâng de amenzi dar nu investesc pentru condiţiile cerute/impuse consumatorului!
  Mi-e scârbă de ”maimuţele vorbitoare” care nu îşi asumă locul de muncă/funcţia pentru care încasează venituri lunar, dar aruncă cu rahat în OM!
  Ce democraţie educată vreţi bă nemernicilor dacă nu sunteţi în stare să mişcaţi ceva în bine?
  Nu oferiţi nimic dar cereţi şi vă plângeţi mai ceva ca un câine care urlă la vânt!

 2. “Impozitul pe dividende 0 va revigora piaţa bursieră şi ne va face mai atractivi, astfel încât să aducem mai mulţi investitori în România.”
  asta nu se va intimpla in nici un caz. Eu sper ca oamenii nu cred in ceea ce spun pentru ca ar insemna ca sunt foarte pafaristi. Romania nu are pista bursiera si nici nu va avea in viitorii 5 – 10 ani.

  • Nu te-as contrazice de amorul artei, dar daca tu crezi ca cel putin unul, Ionut Misa, e “pafarist” te inseli amarnic… Trust me! Si-atat. 😉

 3. Off Topic,
  Am citit in presa acum ca s-au si grabit sa anunte ENEL si ENGIE ca din aprilie vor majora tariful la gaze si electricitate. De ce, sa-si umfle IAR! profiturile lor oricum ENORME si buzunarele asa cum au facut in fiecare an?.
  Gata sa se puna PUNCT! acestor furturi facute mereu pe spinarea cetateanului.
  Aceasta mizerie e practicata de astia an de an. Gata! Guvernul sa discute cu ei, Primarul Capitalei -Firea la fel, sa opreasca jaful lor din buzunarul nostru.
  Vreau sa stiu si eu daca Romania este exportatoare de energie electrica si este! de ce noi platim an de an majorari la factura de curent?.
  Rog Antena 3 sa invite Guvernantii iar acestia sa explice, cu ce drept fac acestia an de an majorarari mari la tarif ?. Doresc sa stiu ce masuri va lua Guvernul si Primaria impotriva acestor companii care cresc tarifele nejustificat.

  Cum e posibil ca oameni pe care eu ii si cunosc si locuiesc la casa (apt. 70 mp) maxim!, sa ajunga sa plateasca factura de gaze aprox. 700-800 Ron, iar electricitatea aprox. 150 sau mai mult, deci sa ajunga sa dea o pensie intreaga de 1000 Roni, pe factura de gaze si lumina?. Sau cele 2 facturi (gaze, lumina) sa reprezinte jumatate din salariu si peste chiar! la un salariu de 1500 Ron.
  (Iar la astea nici nu am mai pus costuri apa si gunoi.)
  Cum este posibil SA SE PERMITA JAFUL asta facut asupra romanilor?.

  Un ex. :
  Cost of Living in Italy : year 2016 (Cost trai in Italia)
  Basic (Electricity, Heating, Water, Garbage) for 85m2 Apartment 181.22 €
  Average salary : 2016 : 2029 Euro

  Deci in Italia, la un apt. de 85 mp (electricitate, caldura, apa, gunoi) cost = 181,22 Euro
  Salariu mediu este de = 2029 Euro.
  Pensia medie: 1000-1200 Euro

  Asadar in Italia utilitati Toate! =181.22 Euro, (electricitate, gaze, apa, gunoi), aia nu isi dau o pensie intreaga pe astea si nici jumatate sau mai mult din salariu.
  Pana si in Grecia salariul mediu e de aproape 1000 euro si la fel costurile de intretinere ale casei NU ajung sa fie egale cu pensia sau salariu.

  DECI! SA SE INCETEZE CU EXPLOATAREA ASTA A ROMANILOR DE CATRE COMPANIILE ENEL SI ENGIE, (gaze, lumina)!. Politica lor a fost doar sa jupoaie romanii.

  Guvernul sa stie : ne-am saturat! sa apere cetateanul. De asta avem un popor sarac si bolnav deoarece platim furtul si imbogatirea astora!.

 4. Se poate afla care e impactul bugetar si care sunt previziunile ca se vor recupera banii ?
  Sau e alta masura populista facuta de analfabeti.

 5. Ca sa vorbim la subiect, argumentat : Sa spui ca, intr-un viitor previzibil, impozitul pe dividend devine zero e cam din “Cartile Junglei”…Fie n-o s-o faca, si se umplu de injuraturi, fie o vor realiza, dar o sa incaseze pana atunci …nimic. Fie au de gand sa revina la 16 %, si-atunci tot la injuraturi s-ajunge !
  Cand au scazut de la 16 la 5, cu limitare la 2016, au stimulat repartizarea dividendelor respective in anul respectiv; s-au dat la dividende, cu impozitare aferenta, ca era “oferta” (se stia ca in 2017 intra inca 5.5 % la CASS, era in Codul Fiscal, si multi am marsat).
  Ca spun acum ca urmeaza sa fie “zero”, deja e Fata Morgana : de ce-as mai da la 5 %, cand, in viitor, dau “zero”!?
  (tehnicieni vicleni fiind, totusi, aia de la Finante, cred c-o vor da – dac-o vor da – cu niste “if”-uri, cum a mai fost; ca avem dividend “zero” la repartizare catre persoane juridice din tara sau din UE.. Cum ar veni, n-ar prea schimba nimic…)
  Pare, la ce fiscalitate de paradis fiscal zic astia ca ne asteapta, sa fie ca in aia cu “Pe tine te plac fetele, Gheorghe ?! Si ele mie”…
  In ritmul asta, cade capitalul strain pe noi, vorba lu’ Moromete, “se face graul de n-o sa aiba romanu’ ce face cu el”… Da’ UE, FMI, alte d-alea ce zic, ne lasa ?1

Leave a Reply