Procurorul Mircea Negulescu a cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţionale Anticorupţie, în urma difuzării unei înregistrări audio a unei discuţii telefonice cu soţia unui inculpat dintr-un dosar care a fost în ancheta sa când era procuror la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti. Negulescu a făcut ancheta din dosarul în care sunt cercetaţi Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, privind vizita lui Tony Blair în România şi este martor în dosarul în care Sebastian Ghiţă este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

“Având în vedere apariţia în spaţiul public a unei înregistrări audio conţinând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti şi unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017 s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a anunţat, miercuri, DNA.

Cererea procurorului Mircea Negulescu a fost transmisă Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

CSM a anunţat că a înregistrat miercuri cererea procurorului Mircea Negulescu.

Înregistrarea audio în care procurorul Mircea Negulescu ar vorbi la telefon cu soţia omului de afaceri Vlad Constantin, inculpat într-un dosar, a fost difuzată de postul de televiziune România TV. Procurorul Mircea Negulescu îi dezvăluie soţiei lui Vlad Constantin date şi amănunte din dosare penale.

După ce au fost difuzate înregistrările, Vlad Constantin a confirmat că discuţia este între soţia sa şi procurorul Negulescu.

“Domnul Negulescu e avid după denunţuri. Eu am ajutat toate organele de cercetare penală. Pe mine m-au trimis şi mă trimit şi acum la psihiatrie. Nu ştiu de ce. Pe mine mă trimit la psihiatrie şi pe urmă îmi dau dreptate. Eu nu am depus denunţ împotriva domnului Negulescu. Sunt anumiţi procurori care nu ştiu cum au ajuns procurori. I-am spus că are un caracter josnic. Mi-a spus că nu poate să facă acel dosar pentru că nu îl lasă nu ştiu cine. Nu mă tem pentru nimeni. Mă ia, mă leagă, îmi dau drumul. Eu sunt un as al tehnicii. Eu i-am filmat pe Marta şi Radu Nemeş în avion. Mi s-au creat probe de şantaj, dar i-am înregistrat eu”, a spus Vlad Constantin la România TV.

Procurorii DNA arătau, în martie 2016, când fostul adjunct al Parchetului Curţii de Apel (PCAB)  Ploieşti Aurelian Mihăilă a fost arestat, că acesta ar fi încercat să îl discrediteze, în anul 2014, pe Mircea Negulescu, care atunci era la PCAB şi făcea cercetări în dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, în care au fost trimişi în judecată Răzvan Alexe, fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu, precum şi mai mulţi oameni de afaceri prahoveni ale căror firme aveau contracte cu Consiliul Judeţean Prahova.

Potrivit DNA, în vara lui 2014, procurorul Aurelian Mihăilă i-ar fi înmânat unui apropiat al său documente pretins compromiţătoare despre un alt procuror de la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, pentru ca acestea să fie publicate de un jurnalist din presa locală.

Surse judiciare arătau atunci că printre documentele trimise de Mihăilă unui jurnalistului se numără o plângere formulată împotriva lui Mircea Negulescu de către o persoană care a declarat că nu a redactat niciodată o plângere împotriva lui Mircea Negulescu şi nici nu a făcut alte sesizări la instituţii publice. De asemenea, Mihăilă i-ar fi transmis jurnalistului şi declaraţii de avere şi interese ale magistratului Mircea Negulescu, înscrisuri conţinând informaţii fiscale despre Negulescu şi soţia acestuia şi alte documente, copii de pe unele dintre acestea fiind găsite de DNA în biroul lui Mihăilă.

Conform acestor surse, jurnalistul a declarat la DNA că nu a publicat articole despre magistratul Mircea Negulescu, întrucât avea cunoştinţă că procurorul Aurelian Mihăilă şi colegul său nu se înţeleg şi nu a dorit să fie parte a acestui conflict între cei doi.

În anul 2015 Mircea Negulescu a plecat de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti la DNA Ploieşti şi este martor în dosarul în care sunt judecaţi foştii săi colegi, procurorii Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, alături de Sebastian Ghiţă, fostul şef al IPJ Prahova Viorel Dosaru şi fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas, scrie news.ro


Având în vederile înregistrările audio difuzate pe postul România TV în cursul zilei de ieri, 14 februarie 2017, în care este redată o discuție între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Serviciul Teritorial Ploiești, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să facă următoarele precizări:

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, domnul Augustin Lazăr, a sesizat astăzi, 15.02.2017, Inspecţia Judiciară, în temeiul dispozițiilor art. 45  al. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii sub aspectul unor posibile  abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a şi j din Legea nr. 303/2004, precum şi a prevederilor Legii nr. 303/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare privind statutul judecătorilor şi procurorilor, în vederea extinderii verificărilor referitoare la domnul  procuror Mircea Negulescu (care şi-a înaintat cererea de încetare a detașării la unitatea de parchet mai sus menționată).

Din contextul discuțiilor purtate între cei doi interlocutori reiese cu claritate faptul că persoana despre care se afirmă că avea în lucru o cauză făcându-se trimitere la doamna procuror Luminița Cristea, despre care în mod greșit s-a spus că lucrează în cadrul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în realitate activează în raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Totodată, în ceea ce privește înregistrarea audio difuzată s-a făcut referire la șeful doamnei procuror Luminița Cristea, respectiv la procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, şi nu la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr.

11 COMMENTS

 1. Au inceput sobolanii sa siluie stomacul marelui sistem de stat din stat!
  Nu prea se vad crampele,probabil medicatia e pe din dos adulmecata de nodurile ridicate pe Interiorul jugularelor rapciuge 🙂 🙂 🙂

 2. … doar din DNA?Demisie din magistratura, fara pensie de magistrat.Sa aiba o pensie ca tot romanul, si nu in ultimul rand, sa aiba un proces exact ca pe cele pe care le-a instrumentat.Asta ar insemna dreptate si justitie.

  • pai cred ca defapt “#rezistam” e sloganul smecherilor din DNA… strada e doar prostita.
   Cum a fost si aiai cu “aici sunt banii dumneavosstra” – depinde din ce portofel priveai

 3. SRI ,Parchet,DNA si partidele perindate la putere au participat cot la cot la aducerea Statului in situatia de astazi.
  Sa ne aducem aminte de anii 2000,cazul Lele ce investiga un caz de contrabanda cu produse petroliere in interesul unor politicieni si dupa cum s-a vehiculat in presa si in interesul unor Servicii ; moartea procurorului Panait ce primise ordin sa-l ancheteze pe Lele.Ponta e ultimul om care il vede in viata ,inainte ca Panait sa zboare din balcon.
  Insist asupra acestui grav caz de coruptie petrecut acum 15 ani pentru ca releva complicitatea tuturor institutiilor de stat cu importanta in pastrarea statului de drept.
  Acest caz pune lumina si in traseul unui om (Ponta) care a fost pe rind sau simultan procuror,politician si om al serviciilor;a acces la functia de premier al Romaniei.Vad multi simpatizanti PSD ca ar dori sa il vada iar intr-o functie ministeriala;desi a tradat de multe ori interesele electoratului PSD.
  S-a comportat ca un parvenit trimitind la gunoi rezultatul referendumului din 2012,preferind sa coabiteze cu Basescu si uneltele sale sperind ca ii va lua locul si controlul asupra acestora.Cel mai grav,a indraznit sa declare stare de necesitate (necesitatea Chevron) in Pungesti ,a pus jandarmi sa bata batrini si oameni saraci a caror singura sursa de trai era pamintul pe care Chevron voia sa-l otraveasca.Au fost intimidati si batuti oameni similari bazinului electoral PSD.
  In timp vedem ca multi din cei implicati in cazul Lele au fost inchisi .
  Au fost inchisi pentru alte fapte ;nu pentru ideea de justitie si dreptate;au fost inchisi ca o demonstratie de forta a colegilor lor de coruptie;vinovatii mai grave nu au fost devoalate-ar fi fost demascati si acuzatorii.
  Dupa 15 ani nu pare ca s-a schimbat ceva ;avem demonstratii de forta intre procurori-procurori,politicieni-procurori,servicii-procurori,servicii-politicieni,politicieni-politicieni,servicii-servicii.Mai nimic din mizeria acestora nu apare publicului-noi stim doar ce trebuie sa ” stim”.
  Grav e ca in aceste demonstratii de forta ,ne iau ostatici in lupta lor fratricida in coruptie, si distrug natiunea.
  Inchei cu o idee fixa: nu poti merge la padure (tara) dupa uscaturi (corupti) cu toporul (justitie) stirb si coada putreda.

 4. Asta-i procuror, dupa cum vorbeste e mai rau decat un birjar ? Bine ca mai ajung inregistrari si la noi sa-i mai vedem cine-s aia care se cred deasupra Legii.

 5. Si atat tot, si-a dat demisia si gata? Cu datele si amanuntele din dosarele penale dezvaluite interlocutoarei sale cum ramane, ca din cate stiu eu este caz penal? Il ancheteaza Lulutza sau nu?

 6. Am ascultat inregistrarile laRTV.
  Am numarat pe degete vreo 5 infractiuni.
  Daca era un amarat, il saltau cu catuse din seara aia.
  Dar….dl.Negulescu…..e cercetat administrativ….
  Penibil.PSD NU ZICE NIMIC PE LA UE ???

 7. haha, am auzit acum la Sinteza Zile pe asta Someru’ wow! ce colcaiala in DNA -munca procurorilor de pus in rama la rubrica ASA NU!- gen asta Negulescu.
  Ce faceau astia -procurorul facea schimb de informatii cu Vlad Constantin? Bravo asa da lupta anticoruptie! o mocirla!

  Erau ei astia doi si colaboratori -deci acuzatul caruia i se mai spune si infractor-puscarias, (penal) cum ii place lui Iohannis sa ii numeasca, devine colaborator -informator cu acte in regula deci ce mai incolo incoace -prieten – frate cu procurorul.

  Dar ce e tare si procurorul e informator si nu cu oricine!,schimbul de informatii el il face cu acuzatul -puscariasul, cu penalul hahaha, numai in Romania!

  Urgent O CURATENIE totala si la sange! in justitie. Cu DDT ca puteeeeee!
  Romania nu e numai stat mafiot este chiar Godfather&Godmother al Statului Mafiot.

  Asa arata munca bravilor procurori DNA? Te crucesti!

  Tinerii spalati pe creier cu peria de sarma si care urla Jos Coruptia! sa il pupe dulce si pe procurorul asta Negulescu, sa il duca acasa la ei si sa il puna in vitrina! si pe altii tot asa de “profesionisti”, ca asta. INTEGRITATE sigurrrrrrr…….dar nu ptr. procurori ca astia au scutire prin “lege”.

  “Negulescu a făcut ancheta din dosarul în care sunt cercetaţi Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, privind vizita lui Tony Blair în România şi este martor în dosarul în care Sebastian Ghiţă este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.”

  Negulescu asta ??????? pai sa explice el cum facea schimb de informatii cu Vlad C. dar si cu mai cine? Pe asta cine il ancheteaza pentru asta -schimbul de informatii?
  Poate ne spune Kovesi.

Leave a Reply