Un comando american de elită l-a ucis duminică pe unul dintre liderii importanți ai grupării Statul Islamic, transmite postul american ABC News, citând un oficial din cadrul serviciilor antitero.

Abu Anas al-Iraqi, considerat drept administratorul finanțelor grupării teroriste, a fost lichidat în cursul unei operațiuni derulate în Siria de unitatea specială de elită Expeditionary Targeting Force. El gestiona banii provenind din răpiri, răscumpărări, vânzări de gaz și petrol și alte activități ilegale.

Oficialul citat a mai spus că în cursul operațiunii a fost ucis și un alt combatant al grupării și că militarii au căutat, la fața locului, documente și dispozitive electronice care ar putea fi utilizate de serviciile de informații. El a precizat că niciun american nu a fost rănit în cursul operațiunii.

La nivel oficial, uciderea lui Abu Anas al-Iraqi nu a fost, deocamdată, confirmată. La Pentagon, purtătorul de cuvânt Jeff Davis a spus doar că o operațiune a trupelor speciale a avut loc duminică în Siria, la Dayr az Zawr, și că misiunea s-a încheiat “cu succes”. E a precizat că nu a fost vorba despre o operațiune de salvare a unor ostatici și că nimeni nu a fost reținut sau capturat.

Americanii speră să îl lichideze și pe liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, despre care se crede că se ascunde în Mosul, al doilea cel mai mare oraș din Irak, scrie Agerpres.

 

4 COMMENTS

  1. Pai ce face ma nene, americanii astia au inceput sa isi elimine proprii colaboratori? Eu intelesesem ca ei lupta ca sa inlature regimul terorist al lui Bashar al Assad, in acest sens am inteles ca americanii chiar se apucasera sa bombardeze “din greseala” armata lui Bashar care sprijinita de fortele armatei ruse luptau impotriva teroristilor ISIS, dar acum vad ca au trecut si la eliminarea propriilor colaboratori! Cine stie ala cu ce i-o fi suparat! Halam

  2. Astia ce fac se fotografiaza cate doi ? Care dintre ei este eliminatu’ ?
    N-avem incotro si trebuie sa-i credem pe baietii lu’ unchiu.

    • pai normal ca l-au eliminat pe ala care stia de ula cine vin banii din petrol si gaze vandute.
      Erdogan e iarasi prietenul americanilor! Long live!!

  3. pfff… eu inca sper ca pana pleaca Obama pe 20 sa vina si stirea cu omorarea lui Al’Baghdadi, ca nah, e pacat sa-l lase singur in reflectoare pe Trump…:)

Leave a Reply