O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Argeș conține bacteria E-coli, a declarat luni, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Autoritățile au dispus stoparea activității societății respective.

‘În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în județul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală’, a explicat Irimescu.

Trei nou nascuti au murit recent in urma efectelor grave provocate de infectarea cu bacteria E-coli. Alti zeci de copii au fost internati.

 

7 COMMENTS

 1. Îmi cer scuze, nu sunt deacord cu ceea ce spune el şi analizele despre acea bacterie.
  Noi am trăit în timpul comunismului în cea mai jegoasă perioadă din punct de vedere a curăţeniei(nici batiste pentru şters nasul nu aveam, foloseam mînecile la haine) şi a confortului în familie(un pat cu o plapumă sau pătură muncitorească, o masă, un dulap, cîteva farfurii şi castroane din tablă, plus tacîmuri, dar puţine), acum sunt săracii reali şi ţiganii care se hrănesc din gunoaie, nespălaţi şi nu se îmbolnăvesc de e-coli !
  Asta ce înseamnă?
  Imunitatea individuală e zero şi bolile pătrund fără nicio problemă, mai ales că totul e pe bază de chimicale şi nimeni nu vrea să anihileze acestă mafie a chimicalelor importate(vezi: caşcavalul, peştele pangasius, anumite persoane fizice cu certificat de producător ”mafia pieţelor” care vînd caş proaspăt în pieţe şi nu numai)! Chiar dacă se spune verbal şi-n scris că e naturist, personal nu cred că producţia”grea” se poate fabrica fără chimicale! Eu mi-am luat-o cu asta chiar rău!

  • Ce fac astia, nu este decat o manipulare ordinara. Mai dispare o fabrica romanesca, ceva!
   Cu cat se intarzie mai mult cu rezultatul, cu atat este mai dubios. Alimentele posibil consumate
   de bebelusi de 12-16 luni, se afla si in dieta copiilor de 2-3 ani. Acestia nu sunt afectati?

 2. “Situaţie scandaloasă în sănătate! Vaccinul Hexaxim folosit în prezent pentru imunizarea nou-născuţilor este necunoscut pentru autorităţi, dar e folosit în programul naţional de vaccinare! Serul care provine din Kazahstan, e autorizat doar pentru ţările din afara Uniunii Europene, iar Casa de Sănătate a cerut o monitorizare specială în cazul lui.
  Vaccinul Hexaxim, un vaccin folosit la copiii cu vârsta de până la 18 luni împotriva difteriei, tatanosului, pertussiasului (acelular, componente), hepatitei B (rADN), poliomielitei (inactivat) şi Haemophilus influenzae tip b conjugat, înlocuieşte pe cel original pentru că acesta lipseşte de pe piaţa din România de la jumătatea anului trecut.”

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/alerta-medicala-de-proportii-vaccin-neautorizat-in-ue-testat-pe-bebelusii-din-romania_277311.html#ixzz41aD9nz7C

  • Alteță serenissimă! 1. Vaccinul nu este autorizat UE – dar asta nu înseamnă că este perimat sau toxic. E. Coli patogen are calea de transmisie prin (anumite) alimente sau apă infectate cu fecale care poartă acest germen – alături de alți agenți patogeni (bacterieni, parazitari, viruși, etc.). Poarta de intrare este eminamente digestivă, odată cu factorul infectat sau contaminate ulterior la manipulare, transport ori desfacere. Nu toate formele de lactate permit supraviețuirea și dezvoltarea culturilor de bacterii patogene. De exemplu, banalul iaurt (cu atât mai mult cel însămânțat suplimentar cu alți germeni saprofiți intestinali) nu permite E. coli patogen să trăiască simultan cu lactobacilul, ori b. subtilis, etc.). Brânza proaspătă care suferă doar o fermentație simplă și o semidigestie cu lactaza gastrică, salivară (ulterior, la consum) sau este preparată cu agenți de floculare sintetici este un mediu de cultură excelent și aerob. Totuși, a „decreta” că o sursă apărută ulterior epidemiei este cea care a creat-o, fără să demonstrezi la familiile afectate că a existat acest agent patogen și că alimentul provine de la același producător, fără a fi contaminat la transport ori desfacere, ei, bine, mi se pare cel puțin diletantism. Dacă găseau linia de producție contaminată, apa ori materia-primă necorespunzătoare sau personalul operator bolnav și produs contaminat apărut pe rețeaua de alimentație publică, ATUNCI -NU ACUM, la o firmă mică și vulnerabilă, un fel de „acar Păun” al lactatelor contaminate. Este cunoscută practica micilor comercianți de a plimba banii dintr-un buzunar într-altul, prin evaziune, cumpărând cu bani gheață, peșin, tot felul de produse alimentare proaspete, din surse absolut neverificabile, pe care le transportă și le comercializează în rural, unor persoane fără educație sanitară, posibilități de igienă ori rețea de apă-canal. Ca să alimentezi un sugar cu brânză proas(pă)tă, neambalată, la vrac, transportată și comercializată în disprețul oricărui bun-simț – este culmea idioțeniei materne. Dar să afirmi că un vaccin, fie și neomologat UE care se administrează INJECTABIL, poate fi învinuit că poate transmite, el și/sau seringa de unică folosință cu care vine din linia de producție – fie și din Kazahstan – este deja altă mâncare de pește. Eu folosesc încontinuu acest vaccin: are toate datele de lot și de administrare… Nu a apărut nicio reacție adversă ori accident vaccinal la vreun sugar, de la apariția sa și până acum. Medicii de familie sunt obligați să consemneze (atât în fiță cât și în RENV, online) toate datele de identificare a produsului, tocmai pentru a-l identifica rapid în caz de evenimente patologice. 2. …„iar Casa de Sănătate a cerut o monitorizare specială în cazul lui.” Păi, deci este sub lupa specialiștilor din domeniu! Hai să-i întrebăm, înainte de a trage alarma, ca Vasile Roaită! Și cine ne face acest „serviciu”? RUMANIA Tv-elu: pfui!

 3. Articol : Autoritatile manipuleaza din nou. DSV Arges :”Lactate….
  http://www.fluierul.ro/…/indexDisplayArticleMobile.jsp?…lactate-bradetu..

  Daniel Lupu – șef DSV Argeș : “Lactate Brădetu a făcut brânza de vaci la care noi am găsit eColi pe 22 FEBRUARIE.Nu e tulpina care a îmbolnăvit copiii” – a spus Daniel Lupu.
  De ce nu a publicat ANSVA – BULETINUL DE ANALIZĂ care să arate ce s-a găsit exact și cine a făcut analiza?
  Maria Dulgheru, care încă nu știe dacă fetița s-a îmbolnăvit din cauza apei, a laptelui sau a contactat infecția în spital :” Gândiți-vă că are doar 5 luni. Nici n-am trecut la diversificarea alimentației.”
  De la ce s-a îmbolnăvit de SHU bebelușul din Fetești care a fost transportat de urgență la Marie Curie ştiind că Lactate Brădetu nu-și distribuie produsele în Fetești?
  Patronul Lactate Bradet – Marius Badea : Noi avem o linie de fabricaţie foarte bine pusă la punct, FARA încărcătură micro­biană.
  Marius Badea : Am încheiat încă două contracte cu distribuitori de produse tradiţionale pen­tru românii din Germania şi am făcut deja primele livrări“, a declarat Marius Badea, managerul Lactate Brădet.
  Asadar in Germania nici un copil bolnav cu e-coli de la Lactate Bradet.
  Marius Badea : Lactatele Brădet sînt comercia­li­zate şi în Italia şi Spania, fiind apre­ciate pentru gustul, na­turaleţea şi cali­tatea lor.
  Marius Badea : Incendiul din 2008 Într-o noapte, în timpul pro­ducţiei, a izbucnit un puternic incediu care a mistuit aproape totul. Verdictul pom­pie­rilor privind cauza incendiului a fost o mînă cri­minală.

  Dl. Radu Tudor, M. Gadea, Dana Grecu sper ca nu veti lasa lucrurile asa. Sunteti foarte apreciati tocmai ptr. ca investigati corect si informati mereu publicul : Adevarul mai presus de orice!
  CINE VREA DISTRUGEREA PRODUCATORILOR ROMANI?
  Atac economic?. Deja o spun foarte multi.

 4. Binenteles, se cauta tapi ispasitori pentru ca autoritatile nu vor sa recunoasca faptul ca vaccinurile sunt de vina! Nu i se pare nimanui ciudat faptul ca majoritatea pacientilor au 1 an si 4 luni? E o coincidenta? Nicidecum!

Leave a Reply