Călin Popescu Tăriceanu a confirmat luni declarațiile lui Victor Ponta, care a spus că a avut o discuție cu președintele ALDE despre cum s-ar putea ajunge la un candidat comun PSD-ALDE-Pro România la alegerile preziden’iale.

„Confirm ceea ce a spus domnia sa (c.n. Victor Ponta). Cred că cea mai bună soluție, într-adevăr, este de a avea un candidat unic (c.n la prezidențiale). (…) Discuția referitoare la prezidențiale cu candidați separați de la PSD și ALDE sau cu un candidat comun este o discuție veche. Timpul ne presează și această decizie trebuie luată în perioada următoare”, a spus Tăriceanu, citat de stiripesurse.ro

Fostul premier Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat duminică, la România TV, că a avut o discuție cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre cum s-ar putea ajunge la un candidat comun PSD-ALDE-Pro România la alegerile prezidentiale.

Ponta a zis că a avut o discuție cu Tăriceanu în care i-a prezentat acestuia un „calendar” înn care mai întâi să se anunțe doritorii, pe urmă candidații să meargă prin țară să participe la dezbateri, după care în septembrie membrii PSD, ALDE și Pro România să voteze pe cine susțin.

Duminica seara, la Antena 3, presedintele PSD Viorica Dancila a declarat :

„Nu e important pe cine văd eu un bun candidat, ci pe cine își doresc cetățenii. Am făcut sondaje pentru alegerile prezidențiale. L-am spus și pe Tăriceanu. E important să mergem cu cel sau cea care are cea mai mare susținere din partea cetățenilor. La prezidențiale contează și partidul și modul în care ne organizăm. PSD e foarte bine organizat, dar contează și persoana. Plecăm de la o perioadă dificilă, un rezultat mic la alegerile europarlamentare, și acum pentru noi e important fiecare pas. Trebuie să facem pași mari, dar să fim foarte atenți să nu greșim”. 

2 COMMENTS

Leave a Reply