Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost achitat de jucătorii de la Judecătoria Sector 1 în Dosarul ”Mită la PSD”. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, scrie stiripesurse.ro

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, fiind acuzat că dat declaraţii nesincere în dosarul “Mită la PSD”, în care au fost condamnaţi omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul preşedinte al CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Hrebenciuc Viorel a dat la data 25.10.2011 declaraţii nesincere, în calitate de martor, în dosarul penal nr. 107/P/2010 instrumentat de P.I.C.C.J. – D.N.A. (privind pe inculpaţii Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe şi Bărac Viorel), iar la data 26.06.2013 a dat declaraţii nesincere în calitate de martor, în cauza penală nr. 938/299/2012* (privind pe inculpaţii Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe şi Bărac Viorel) aflată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Ca urmare şi a faptului că numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevărul în legătură cu aspectele pentru probarea cărora a fost audiat în calitate de martor, privind fapta săvârşită de numitul Ioan Niculae, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus achitarea inculpaţilor Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe şi Bărac Viorel. Ulterior, la data de 19.03.2015, în cauza penală nr. 938/299/2012*, în calea de atac a apelului, aflată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, inculpatul Hrebenciuc Viorel fiind reaudiat în calitate de martor, a dat declaraţii sincere.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

7 COMMENTS

 1. Pai lasa ca si pe Rarinca Mariana Justitia a declarat-o nevinovata si in a doua instanta, la Curtea de Apel. A fost declarata nevinovata cu sentinta definitiva dar s-a dovedit totusi ca n-a fost suficient. Asa ca, pe baza unor antecedente dambovitene evidente putem trage concluzia ca pana la sfarsit se poate intampla orice.

  P.S. Romania, ca un fel de tara. Caz real…

 2. Asta se numeste ca Justitia isi face treaba fie ca e alba sau neagra nimeni nu e absurd sa ceara o condamnare dar macar du-te frate acolo la judecata ca esti nevinovat(asa spui)….Vad ca e o moda in a acuza pe cei care “denunta” spunand ca e o procedura stalinista.NU este deloc asa.In toate statele lumii civilizate acolo unde exista o Justitie respectata asa se procedeaza in f.f multe cazuri.Procurorul are o intelegere cu cel judecat prin intermediul avocatului acestuia in care i se spune cu cat i se reduce pedeapsa daca depune marturie ca l-a vazut sau a participat alaturi de cel invinuit la comiterea faptei. Punct…De aia Mafia indiferent care ar fi ea incearca sa elimine martorii cheie.In acest fel Judecatorul nemaiavand probe il achita.Daca legile sunt facute la noi permisiv pt acesti “denuntatori” asat nu mai e vina DNA ci a celor care au facut legile si care azi se plang ca-s prea aspre cu ei lasand cale abuzurilor prin abuzuri dansii intelegand acele proceduri pe care le aplica procurorii(ca asta le este meseria) atunci cand le face dosar dar la care ei nu s-ar fi asteptat niciodata.Pai Udrea si Basescu si-au sters perfect urmele fiind atat timp la putere dar nu se asteptau ca Pescariu si Florica sa-i dea in gat altfel ar fi trecut la planul B inca de atunci.Uitye ca acum degeaba se plang,cei doi conform legii pot depune marturie.Daca avocatii lui Udrtea demonteaza spusele lor atunci asta se va intoarce impotriva lor ca un bumerang legea pedep[sind marturia mincinoasa,falsul in declaratii.Doamna In general cei de la Luju iau apararea oricui pe acesta tema desi se prezinta ca mari experti in practica judiciara se fac ca nu vad realitatea.Daca cineva e vinovat ca acesti denuntatori scapa prea usor atunci acuzati parlamentul 2012-2015 (de exemplu) ca nu a modificat legea astfel incat si denuntatorul sa aiba partea sa de vina in dosar indiferent ce intelegeri face cu Statul.Dar n-ar mai fi invitati pe la emnisiuni daca s-ar lamuri problema atat de simplu,e mai bine sa apari acolo sa le plangi de mila infractorilor,da bine,esti vazut ca un mare specialist ceea ce si esti in realitate dar ai anumite momente(din ce in ce mai dese) cand te faci ca ploua.Altfel din partea mea cine e nevinovat pe bune sa fie liber dar si reversul medaliei sa fie valabil.

  • Nasa, sa te vedem la puscarie direct, ca o meriti din plin! Eventual la Obregia…

   P.S. Nu evita sa iti iei tratamentul! Faci ravagii pe blog dupa aceea, nu de alta… Paaaa

  • Mamare, bai Carmen din Cluj, am tot uitat sa te intreb, ce s-a intamplat atat de relevant in 1975 de a trebuit sa iti treci in nickname, atunci ai fost externata sau care e chestia?

   P.S. Nu ca m-ar interesa, iti dai seama… Paaaa

 3. În medicină se spune ”analize perfecte…pacientul mort”, în aceste cazuri cu Hrebenciuc-Videanu-Udrea-Băsescu+ ”ţară vândută şi naţiune distrusă…niciun vinovat”! Bravo! Toţi guriştii spun ”poporul a votat Constituţia şi pe politicieni”! Bă nenicule, Constituţia s-a votat în 2 zile (real 32% voturi) vorbite-n scris 45-50%, cine a ştiut sau a citit proiectul de constituţie întrun timp scurt în afară de voi care vă înţelegeaţi în detrimentul alegătorului român? Scrie cumva despre referendum privind consinţământul poporului în cazul vânzării pământului şi resurselor României/proprietatea poporului din antichitate şi nu proprietatea sau la discreţia politicienilor? Se văd clar alegerile de care v-aţi bătut joc şi abia acum când sunteţi călcaţi pe jugulară, urlaţi din rărunchi! La vremuri noi jucăm tot noi prin rotaţie!
  Asistăm de 27 ani la ”Hora unirii escrocilor politici şi numiţi politic, alergători după venituri nemuncite şi favoruri personale şi de grup”!

Leave a Reply