Inca un subiect in care am sustinut o cauza corecta.
Si un val de trolli politici conspirationisti s-au napustit asupra mea. Credeti ca mai recunoaste cineva acum cat de mult au gresit ei promovand acest asa zis tratament si cat am insistat eu sa fie o validare stiintifica?
Veti vedea ca in cazurile controversate, pozitiile mele injurate de o seama de trolli se confirma tocmai pentru ca fac apel la o documentare profesionala solida.
Astept o petitie online sau niste proteste, sa fiu dat afara pentru ca am avut dreptate intr-o cauza ce a starnit atata dezbatere.
Restul e tacere. #Ivermectina

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că nu recomandă utilizarea medicamentului antiparazitar Ivermectină pentru prevenirea şi tratamentul infecţiei cu SARS-CoV-2, în afara studiilor clinice controlate, relatează AFP.

EMA “a concluzionat că datele disponibile nu susţin utilizarea acestui medicament pentru tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice”, a declarat agenţia cu sediul în Amsterdam într-un comunicat, potrivit Agerpres.

“Sunt necesare studii suplimentare pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea şi siguranţa produsului în prevenirea şi tratarea COVID-19”, a adăugat EMA.

Eficacitatea Ivermectinei împotriva coronavirusului, prezentată uneori pe reţelele sociale ca un remediu “miraculos”, nu a fost dovedită ştiinţific, susţine EMA.

Utilizarea acestui medicament ca tratament împotriva COVID-19 nu este, de asemenea, autorizată în Uniunea Europeană, iar EMA nu a primit “nicio cerere pentru o astfel de utilizare”, a declarat autoritatea de reglementare europeană.

“Studiile de laborator au arătat că Ivermectina poate bloca replicarea SARS-CoV-2 (virusul care provoacă COVID-19), dar la concentraţii mult mai mari decât cele obţinute cu dozele autorizate în prezent”, a explicat EMA.

Prin urmare, efectele adverse şi posibila toxicitate nu pot fi excluse la aceste doze, a adăugat agenţia.

5 COMMENTS

  1. Nu are rost sa te certi sau sa te superi pe astfel de oameni care cred in “minuni”. Unii chiar au un IQ comparabil cu al unei maimute sau chiar mai jos. Nu poti sa schimbi punctul de vedere al unor oameni indoctrinati, fara un minim de cultura sau rationalitate.
    Felicitari pentru ceea ce faci si spui !

  2. In niciun caz, Nu uita faptul ca atunci cand X numar de persoane te vorbesc de rau, tot timpul sunt 2X care rezoneaza cu tine. Tine-te tare 😉

  3. Domnule radu Tudor, tot respectul pentru atitidinea Dv. de jurnalist autentic. Cred că locul Dv. nu mai este la Antena3. O spun cu tot regretul. Îmi amintesc că petreceam ore în șir urmărind dezbaterile pe vremea lui Băsescu. Din păcate spiritul gazetăresc autentic s-a stins și la postul cu pricina apar tot soiul de personaje cel puțin bizare. În plus, faptul că Dl. Gâdea s-a deplasat la Oradea să o susțină pe ”doctorița minune” a cam pus capac!

Leave a Reply