Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS a vorbit în cadrul emisiunii “Punctul de Întâlnire” de la Antena 3, despre evoluţia pandemiei şi posibilitatea ca pandemia cu virusul SARS-COV-2 să se finalizeze în acest an.

Întrebat de Radu Tudor, dacă este optimist în ceea ce priveşte sfărşitul pandemiei în acest an , profesorul Alexandru Rafila s-a declarat rezervat, spuliniind că preferă ca lucrurile să se întâmple în aşa manieră încăt vaccinarea să fie cea care încheie pandemia. Pănă atunci este posibil ca anumite state să atingă acest prag, însă cazurile COVID vor continua să existe, pentru că sunt state care nu au încă acces la vaccin.

“Nu sunt pesimist, eu sunt rezervat întotdeauna pentru că prefer ca lucrurile să se întâmple și ulterior să avem confirmarea optimismului sau speranței noastre.

Trebuie să spunem niște lucruri care se întâmplă în momentul de față. În Uniunea Europeană în Europa în general Canada, Statele Unite probabil și în alte câteva țări lucrurile pandemia s-ar putea să se încheie la până la sfârșitul anului“, a spus Alexandru Rafila.

Rafila: “Şi anul viitor va fi un an pandemic”

“Cu siguranță și anul viitor va fi un an pandemic pentru că, sunt foarte multe țări care nu au încă acces la vaccin sau acces la cantități extrem de mici de vaccin, cu care abia reușesc să se vaccineze personalul medical.

Ori lucrul ăsta ne va permite ca infecția să continuie în anumite state și noi trebuie să ne comportăm ca cetățeni europeni, ca țară membră în Uniunea Europeană și să avem o conduită care să ne permită să reluăm activitățile sociale și economice cât mai repede și toamnă să fie o toamnă normalității din aceste puncte de vedere, şi campania de vaccinare să fie cea care să încheie pandemia în țara noastră”, a mai explicat Alexandru Rafila.

Rafila: Cazurile de infecție cu noul coronavirus vor continua să existe. Nu există vaccin perfect

“Trebuie să le spunem oamenilor adevărul, cazurile de infecție cu noul coronavirus vor continua să existe. Nu există vaccin perfect să ofere protecţie sută la sută, dar dacă vom avea mult mai puține cazuri și vom avea mult mai puține cazuri grave atunci că putem să considerăm pandemia s-a închis și trecem de la transmiterea comunitară la o transmitere sporadică”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

2 COMMENTS

  1. DA E FRUMOS SA FIE ASA. DAR CA SA FIE CUM SPUNE DR. RAFILA,MA INDOIESC .TREBUIE SA INVATAM SA FIM CU TOTII SMERITI CU INIMA. NU CU PLECACIOSI SI PLINI DE CUVINTE DULCI,DAR PLINI DE FALSITATE SI DE ORGOLIU PE DINAUNTRU.ADEVARUL E TRECUT MEREU IN TACERE. NICIODATA NU VOM STI INTORSATURILE UNORA CARE ISI FAC CRUCE,CARE INTRA IN BISERICI,DAR NU AU NICIUN DUMNEZEU. EI SUNT DEJA PIERDUTI IN NEANT. DUMNEZEU SA AJUTE TARA SI POPORUL ROMAN. RESTUL E IN TRECERE.CU RESPECT,O SEARA FRUMOASA.NICIODATA SA NU PLECATI LA DRUM FARA DUMNEZEU SI ZAMBETUL PE FATA.

  2. Da sa nu pleca mai ales fara masca de acasa, sa nu-i imbolnavim pe altii si sa pastram distanta fata de ce-i care nu poarta masca.

Leave a Reply