Mihai Necolaiciuc, fost director la CFR, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru fapte de abuz în serviciu prin care compania ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 56,7 milioane de euro. Decizia e definitivă, scrie stiripesurse.

În plină instanţă, Necolaiciuc avea o pedeapsă de 10 ani, dar aceasta i-a fost redusă la 8. Infracţiunile din acest dosar sunt concurente cu cea pentru care Mihai Necolaiciuc a fost deja condamnat, într-o altă cauză, la patru ani şi şase luni de închisoare, prin sentinţa din 7 ianuarie 2014 a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, rămasă definitivă prin decizia penală din 17 octombrie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti.

Mihai Necolaiciuc a fost acuzat că în calitate de director general al CFR SA, în perioada 2001-2003, a angajat compania într-o serie de relaţii contractuale nelegale, în urma cărora au fost plătite din bugetul CFR , în mod ilegal, produse, bunuri şi servicii care, fie nu au fost deloc livrate, fie s-au dovedit a fi necorespunzătoare calitativ şi nefolositoare companiei. Necolaiciuc a fost ajutat, susţin procurorii, de mai mulţi complici, care făceau parte din fosta conducere a CNCFR sau erau şefi de servicii – Mihail Gabriel Misir, Viorica Olăeru, Ilie Vlăduţ, Dragoş Vasile Vlăduţ, Maria Ana Matei, Octavian Costea, Adrian Ţolea, dar şi de administratorii unor firme – Marius Ilişcă şi Ovidiu Lucian Nicula. “O parte din sumele folosite nelegal pentru plata produselor respective, 4.525.570 euro, au provenit dintr-un credit extern contractat cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) care era destinat exclusiv refacerii infrastructurii feroviare afectate de calamităţi naturale”, potrivit rechizitoriului procurorilor.

Conform DNA, în perioada 2002 – 2003, Mihai Necolaiciuc a semnat 23 de comenzi de achiziţii de piese pentru instalaţii feroviare către firma General Comelectrica. Aceste comenzi au fost semnate prin încălcarea prevederilor legale şi în lipsa oricăror documente care să ateste necesitatea şi oportunitatea achiziţiei. De asemenea, procurorii vorbesc în rechizitoriu despre faptul că între 2002 şi 2003, Mihai Necolaiciuc a semnat alte patru comenzi către firma Nurelo Prest Com, încălcând din nou legea şi fără a avea documente care să ateste necesitatea şi oportunitatea achiziţiei. Ambele comenzi au fost semnate fără derularea unor proceduri de achiziţii publice şi fără încheierea unor contracte prevăzute în mod obligatoriu de lege.

8 COMMENTS

 1. alt hot care o sa mai ia bani de la noi dupa ce a furat. a distrus cfr,a ramas cu banii,si acum dam fericiti din coada ca cica o sa faca puscarie!

 2. Dar nu se aude nimic despre recuperarea prejudiciului uriaş?
  Anchetăm şi arestăm dar hoţul rămâne cu averea şi conturile!
  Aşa ceva nu e voie întrun stat de drept!
  Numai lui Voiculescu i-a confiscat totul pentru mascarea prejudiciului umflat şi la alţii…pas?

 3. 56 milioane investiti in 12 ani fac cel putin 100 milioane.
  In 12 ani o fi avut timp sa i doseasca.
  Daca statul recupereaza cateva milioane…e tare.
  Noi, fraierii, platim restul.

 4. Confiscata averea lui si a neamurilor lui pina la nepoti si impuscat in centrul orasului. Simplu si cu invatate de minte pentru alti tradatori.

 5. Sunt anii de hotie basista ,sunt institutiile construite de el care au protejat acesti mafioti,nu cred ca vom recupera f. mult .Se dau condamnari dar se recupereaza putin ,sunt protejati mai departe ……..

 6. “prin care compania ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 56,7 milioane de euro. ”
  Prejudiciul integral sa fie recuperat, TOTI BANII! Daca nu, sa se modifice codul – pedeapsa maxima inchisoare 25, 30 ani MAXIM! . Ne-am saturat de circ si praf in ochi – “justitia cea dreapta”. Sa vedeti cum apar cu banii atunci toti excrociii! GATA! destul cu”hai sa ne facem ca luptam cu coruptia”.
  Ce e asta 7/ 8 ani? ptr. buna purtare si mai stiu ce, in 3 ani a iesit.
  Intre timp ne tine BNR lectii cum suntem toti in kkt-criza -tranzitie, drept care romanii sa faca bine sa invete sa traiasca cu AER si sa fie platiti pe nasturi! Pe bune?

Leave a Reply