Contabila PDL București a fost audiată vineri de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul “Gala Bute”, în care a fost extinsă urmărirea penală împotriva Elenei Udrea pentru spălare de bani.

Potrivit DNA, în perioada 2010-2011, Elena Udrea și Ana-Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții (CNI), au primit aproximativ 300.000 lei de la administratorul SC Consmin SA pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de această firmă în baza contractelor încheiate cu CNI.

După ce Compania Națională de Investiții realiza plățile către Consmin SA, administratorul societății dispunea transferul a 10% din suma încasată către SC Last Time Studio SRL, controlată de Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, în baza unor contracte de consultanță fictive. În acest mod s-au realizat 5 plăți în valoare totală de 335.486 lei. La rândul său, Ștefan Lungu îi dădea banii primiți lui Tudor Breazu.

“Plățile se realizau fie în numerar, fie prin intermediul societății SC Ekaton Consulting SRL administrată de Breazu, în baza altor contracte fictive de consultanță. În acest mod, s-au realizat 4 transferuri bancare în valoare totală de 209.762 lei și o plată în numerar de aproximativ 90.000 lei. O parte din aceste sume au fost înmânate în numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la rândul său lui Udrea Elena Gabriela. Diferența a fost folosită de Breazu Liberiu Tudor pentru a plăti diferite cheltuieli ale lui Udrea Elena sau ale lui Topoliceanu Ana Maria”, mai arată DNA.

Totodată, în cursul anului 2011, Elena Udrea a primit de la Adrian Gărdean foloase materiale în valoare de 10% din plățile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA și SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanției că finanțările vor fi aprobate la timp.

Pe 6 octombrie 2011, Adrian Gărdean i-a dat o geantă lui Gheorghe Nastasia cu 900.000 euro, bani care au ajuns la Elena Udrea.

Procurorii mai susțin că o parte din banii primiți ca mită a fost transferată de către Tudor Breazu și Elena Udrea în patrimoniul organizației PDL București, sub aparența unor contracte de donație fictive.

Astfel, în perioada 19 iulie 2011 — 18 iulie 2012, în contabilitatea PDL București au fost înregistrate 21 de contracte de donație cu o valoare totală de 1.537.200 lei.

5 COMMENTS

  1. Coruptia e ca melcii : lasa dare multe. Oricat su incercat sa-si acopere urmele tot a ramas ceva… Cred ca penalii nu prea au somn , desi zambesc si se vor la putere din nou …

  2. Chiar daca acum au imbracat uniforme PNL , coruptii din PDL nu au cum sa se ascunda oricat s-ar deghiza. DNA- ul pe care-l tot idolatrizau pe vremea luu Base nu mai e compatibil cu telecomanda portocalie

  3. până nu o să treacă şi luluţa cu o grămadă de alţi procurori şi judecători pe la beciul domnesc nu o să se întâmple nimic.

Leave a Reply