Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins definitiv, miercuri, cererea DNA de arestare preventivă în lipsă a celor patru oameni de afaceri israelieni implicaţi în dosarul lui Remus Truică privind vânzarea Fermei Băneasa.

Iniţial, pe 15 martie, Curtea de Braşov a dispus arestarea în lipsă a trei dintre cetăţenii israelieni implicaţi în acest caz – Tal Silberstein, Shimon Shevez şi Benjamin Steinmertz, şi a respins cererea pentru al patrulea – Moshe Agavi.

Instanţa supremă a admis, miercuri, contestaţiile depuse de avocaţi şi a respins arestarea în lipsă şi pentru Tal Silberstein, Shimon Shevez şi Benjamin Steinmetz.

Pe 17 decembrie 2015, procurorii DNA Braşov i-au pus sub acuzare pe Tal Silberstein (constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor), Shimon Shevez şi Benjamin ‘Benny’ Steinmetz (constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor) şi Moshe Agavi (aderare la un grup infracţional organizat).

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2006, Remus Truică, cei patru israelieni şi alte persoane au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prinţul Paul, prin oferirea de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi, instigarea şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare şi prin traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici.

‘Pentru a pune în practică planul infracţional, prinţul Paul i-a promis inculpatului Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe din ţară sau asupra judecătorilor, urmând a se reuşi, în mod injust, obţinerea bunurilor revendicate şi punerea în posesia lor’, se arată într-un comunicat al DNA.

 

6 COMMENTS

 1. Tocmai din 2013 am scris despre viitorul acestei ţări şi despre dictaturi. Nu cumva avusesem dreptate şi la momentul de faţă este realitate? ”DICTATURA PROCURORILOR” pentru că e singura dictatură care nu a avut domnie în românica tuturor timpurilor!
  ”asta am auzit-o programată întrun grup de procurori(grup cu fonduri europene=nu le pasă ce şau cum, îi doare-n coada vacii) şi se dovedeşte adevărul! Sunt liberi ca pasărea cerului”, am pus ghilimele pentru a nu crede o jicnire sau turnătorie.
  Vă miră democraţia? Pe mine NU!

 2. Cine dreac mai e si asta? Locuri de munca si case pentru tineri, atat ne intereseaza. Restul e cancan…

 3. “Stim ce ai facut vara trecuta!” (titlu de film) Dar iata ce scrie El Diario ca a facut UE cu subventiile pe agricultura: “Incepand din 2008, 60 din cele 200 cele mai bogate familii din Spania au primit 250 milioane Euro de la EU”

  http://www.eldiario.es/economia/espanolas-recibido-millones-subvenciones-agrarias_0_499400610.html
  “Apellidos de renombre como Botín, Domecq, Mora Figueroa, Vall, Ybarra o Lladó aparecen entre los grandes beneficiarios de ayudas de la PAC.”

  D-l C.?!

  • Daca-i aresta ICCJ era socotita ca anti-semita, asa c-a preferat sa-i linga de pacate, doar ei sunt cei alesi s-au voie sa faca orice cu romanii.

 4. Au nimerit-o bine astia de la DNA cu cererea de arestare a unora pe care o sa-i gaseasca la pastele cailor.

Leave a Reply