“Ministrul informațiilor” al grupării Stat Islamic, Wa’il Adil Hasan Salman al-Fayad, a fost ucis într-un bombardament aerian al coaliției anti-jihadiste pe 30 august în apropiere de Raqqa în Siria, a anunțat vineri Pentagonul, relatează AFP și Reuters.

Potrivit lui Peter Cook, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, responsabilul SI “superviza” producția înregistrărilor video care prezentau execuții și torturi, difuzate de jihadiști pe rețelele sociale.

El era un “asociat apropiat” al numărului doi al grupării jihadiste, Abu Mohammed al-Adnani, ucis de asemenea pe 30 august într-o lovitură a coaliției.

Wa’il Adil Hasan Salman al-Fayad, cunoscut sub numele de Dr. Wa’il, era de asemenea un “membru important” al consiliului de conducere al SI, shura, a precizat purtătorul de cuvânt.

“Eliminarea liderilor SI slăbește capacitatea grupării de a-și păstra teritoriul și capacitatea de a planifica, finanța și conduce atacurile sale” în Irak, Siria și în alte părți ale lumii, a spus Peter Cook citat de Agerpres.

http://www.defense.gov/News/Article/Article/947094/coalition-strike-kills-senior-isil-leader

http://www.defense.gov/News/Special-Reports/0814_Inherent-Resolve

 

 

7 COMMENTS

  • Vrajala amerloca, amerlocii bombardeaza cazarmile armatei siriene cu mare precizie, mai ieri au omorat peste 80 de soldati sirieni si au ranit 100. Dupa care s-au cerut scuze. Amerlocii ii omoara cu bunastiinta pe soldatii sirieni in schimb pe terorstii ISIS ii vaneaza pe indelete cate unul doi la 2, 3 luni de zile. Rusii e de porc.

 1. De unde stie Unchiu’ ca ala a fost trimis la Allah, doar pentru simplul fapt ca in zona s-a asternut covor de bombe ? Prea le stie Unchiu’ ca un bunic, are oare oameni in sanul ISIS ?

 2. Iaca şi ”tuta”asta care se agaţă de fata lu’ panaramă violentul PDL-ist:”Monica Tatoiu, aproape de un atac cerebral, din cauza fiicei lui Boureanu”
  http://www.antena3.ro/show/tabloid/monica-tatoiu-aproape-de-un-atac-cerebral-din-cauza-fiicei-lui-boureanu-377201.html
  Pe site la voi mi-a sărit în ochi!
  O întreb eu pe madam care fuse profesor:
  – Cum de te-ai aruncat tocmai tu să analizezi(a se citi: bârfă/mahala…) fata acelui individ violent?
  – De ce te bagi in familia omului, e copilul tău conceput cu ăla violent ?(nu că a crescut în casă la tine sau a fost ca şi copilul tău că nu ţine asta!)
  – Ţi-a cerut ajutor fata minoră, cumva?
  – Ai studii şi diplomă pentru…bârfologie cumva?
  – Tu eşti unica vinovată privind sănătatea ta! Tu te-ai băgat în problemele altora şi culmea, cam toţi sunt majori! Tu ţi-ai făcut-o şi ţi-o faci de la sine conştientă! Tu ai pedalat labicicleta călărită de alţii!
  FATA SAU FAMILIA FETEI NU AU NICIO VINĂ CĂ TU ERA SĂ ŢI-O FURI! SĂ-ŢI FIE CLAR !
  Să nu te aud plângându-te!
  Indiferent de situaţie sau conjunctură, nu-ţi dă voie respectul de sine şi chiar nimeni să te trezeşti vorbind la adresa altui om
  🙂 🙂 şi te mai lauzi că ai fost cadru didactic!!!
  Nu mai arunca vina ta pe alţii că: TU EŞTI VINOVATUL PRINCIPAL PENTRU TOT CE ŢI SE ÎNTÂMPLĂ ! TU LE FACI ŞI NU MINORA SAU ALŢII !

 3. *Avertisment sumbru legat de virusul Zika. „Trebuie să ne pregătim pentru o epidemie de microcefalie”*
  Ok. Dar ştie cineva sau a fotografiat cineva un asemenea ţânţar”modificat genetic”, să ştie şi omul despre ce este vorba!
  🙂 🙂 să nu moară prost!
  Nu-mi spuneţi că e ţânţar obişnuit că nu crede nimeni din cei care încă mai gândesc! Cumva arată verde viu, verdele brotăcelului? E o mică bănuială şi nu intraţi în panică şi nu aruncaţi cu noroi. E o mică curiozitate în urma uriaşei campanii în forţă(ceva ni se ascunde tuturor)!

 4. asta -i ala pe care se certau americanii si rusii ca l-au omorat acum cateva zile? ce mai stire. probabil ca moartea unuia, indiferent cine l-a omorat si cat de important sau nu este, face mai mult decat omorarea de catre aviatia americana a unei sute de soldati sirieni guvernamentali si ranirea altor zeci de soldati care, ce sa vezi, tocmai se pregateau sa atace niste pozitii ale isis.”greseala” a fost recunoscuta de pentagon, de administratia obama care si-a cerut scuze rusilor(???) si, ca de obicei cand face prapad printre aliati , declanseaza o ancheta. si cand zic aliati ma refer la cei pe care ii inarmeaza, finanteaza si instruiesc, rebelii teroristi din siria si nu numai. au avansat de la un spital la soldatii cere lupta cu teroristii! bravo lor asa respecta ce au stabilit cu rusii in strategia pentru siria.

Leave a Reply