Un incendiu puternic a izbucnit, în urmă cu scurt timp, în Pasajul Unirii din București.

O mașină a luat foc, iar pasajul s-a umplut cu fum.

La fața locului intervin 8 echipaje de stingere și 5 echipaje SMURD.

Din primele informații, nu există victime. În interiorul mașinii, la momentul producerii incendiului, se aflau trei adulți și un copil.

În interiorul pasajul se află, la această oră, doar salvatorii care se luptă cu flăcările. Fumul este evacuat prin sistemele de ventilație.

Incendiul din pasajul Unirii a fost stins, toate persoanele au fost evacuate şi nu sunt victime în urma acestui incident, a anunţat, marţi, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

“La acest moment, nu mai avem nicio persoană în interior. Toate persoanele sunt evacuate. Doar maşini sunt în interior. O singură maşină a ars, iar la acest moment, după ce este controlat incendiul, se va lucra pentru continuarea desfumării, după care vor intra oamenii să îşi ia maşinile şi să plece de acolo. În momentul de faţă, nu există un pericol ca focul de acolo să se extindă şi la alte maşini. Incendiul este lichidat. Din fericire, nu există victime, toate persoanele au fost evacuate la timp. Nu avem nicio victimă raportată. Pompierii au intrat şi au căutat. Chiar dacă vizibilitatea este scăzută, ei au echipamente care le permit să intre acolo şi au intrat şi au căutat. Informaţiile noastre sunt că toate maşinile sunt goale, nu este nicio persoană căzută acolo. În mod normal, după ce se termină, după ce este desfumat, ar trebui să poată să dea drumul la maşini. Din momentul în care incendiul este controlat, nu mai durează mult până vor da drumul şi la persoanele care au fost evacuate să revină să îşi ia maşina”, a explicat Raed Arafat citat de Agerpres.


Foto: (c) ALEX MISCIK / AGERPRES FOTO


Pe de altă parte, şeful DSU a precizat, în urma apariţiei unor speculaţii că o autospecială de pompieri nu a avut loc să intre în pasaj, că maşinile de pompieri nu intră în spaţii cu fum şi vizibilitate zero.

“Au fost mai multe speculaţii pe care noi le-am urmărit. Una dintre ele că una dintre maşinile de pompieri n-ar fi intrat (în pasaj – n.r.), pentru că este foarte înaltă. Nu este corect. Pompierii n-au intrat cu maşinile în fum pentru că nu se intră cu maşinile de pompieri în fum, ci doar se trag furtunurile şi intră persoane, dar nu se intră cu maşinile într-o vizibilitate zero”, a precizat Arafat.

Leave a Reply