Presedintele PSD Liviu Dragnea i-a dat o replica ferma presedintelui Klaus Iohannis :


 

Președintele Iohannis ne-a spus astăzi că, pentru dânsul, nu contează rezultatul algerilor din 11 decembrie. Din declarația sa reiese că nu contează cum vor vota românii, ci doar cu ce partid va dori Dacian Cioloș să formeze viitorul guvern. Altfel spus, ceea ce decide amicul său e mai important decât ce vor decide mai bine de 18 milioane de români. 

Îi reamintesc domnului președinte ce scrie în Constituția României pe care a jurat cu mâna pe Biblie că o va respecta: „Suveranitatea aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere. Niciun grup și nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu”.

Așadar, îi solicit Președintelui Iohannis să respecte Legea fundamentală a statului român și să se abțină de la a se implica în competiția electorală dintre partidele politice. Viitoarea guvernare va fi constituită așa cum vor hotărî cetățenii prin vot . Experimentul „Guvernul meu” a eșuat. Românii decid, prin vot, cine să conducă această țară și cine le poate crea un viitor mai bun.

7 COMMENTS

 1. DRAGNEA sa isi dea demisia ca si omologul sau BLAGA. O sa vedem curand cinste la condamnatul definitiv Dragnea ?

 2. Eu cred ca joianis, alinuta et co, invart ideea asta, cum ca nu conteaza ce se voteaza fiindca oricum vor pune premier pe cine vrea muschii lor, ca sa aiureasca populatia votanta si sa se lase pagubasa, in sensul ca ” daca tot il pun iarasi pe had si nu tin cont de stampila mea, io la ce mama dracului ma mai duc sa votez!?”! E din ciclul basescian “sa-i prostim pe prosti”, iarasi si iarasi, ca in fiecare an electoral din 2004 incoace! Asta trebuie sa spunegi la tv, pana va doare gura, SA IASA OAMENII LA VOT, NU SA SE DESCURAJEZE LA DECLARATIILE ANTICONSTITUTIOBALE ALE SASULUI! Romanii trebuie sa inteleaga ca prosteala portocalie nu trebuie bagata in seama, iar un vot MASIV conteaza! Tara asta e a poporului, iar cei care ii conduc destinele trebuie sa tina cont de vointa poporului, fiindca odata explodeaza iarasi mamaliga!

 3. Dragnea are dreptate dar nu este cazul,nu le va impune nimeni nici un premier.Mai bine ar lua-o ca o sugestie constructyiva sa-l ia pe Ciolos in PSD si va guverna fara probleme acoperit din toate partile.Dar el vede numai partea conflictuala,eu nu-l vad pe Johannis omul conflictelor dar il vad oferind aluziv o solutie buna pentru toata lumea.

 4. …. ca daca nu… ce? ce-i faceti daca nu respecta legea fundamentala?
  ce-ati facut si in 2012, 2014 si 2015. Nimic.

 5. Va rog sa aveti in vedere ca majoritatea = 50%+1 din votanti. In rest se numesc cei mai multi sau altfel. Va doresc numai bine, dar nu-i lasati sa va pacaleasca cu “majoritatea”. Suntem ingineri, la baza, daca am inteles bine.

 6. Hai cu parul!
  Hai cu coasa!
  Sărăţi în ajutor!
  112 salvarea şi pompierii!
  🙂 că vorbim să ne aflăm în treabă!

Leave a Reply