Adjunctul comandantului Gărzii Naţionale ruse, generalul Roman Gavrilov, a fost arestat de Serviciile ruse de securitate (FSB), potrivit jurnalistului de investigaţie Christo Grozev, care citează trei surse independente, scrie Le Figaro.

O sursă citată de către jurnalist declară că ofiţerul superior rus a fost arestat din cauză că a dezvăluit informaţii militare care au generat morţi.

Celelalte două surse evocă o ”risipă inutilă de carburant”.

Ziarul francez se întreabă dacă nu cumva este vorba despre o sancţiune din cauza greutăţilor cu care se confruntă armata rusă în invazia Ucrainei.

Garda Naţională rusă ”a înregistrat pierderi uriaşe” în ultimele zile în Ucraina, scre jurnalistul.

Este al 2 lea general arestat in ultima saptamana la Moscova.

Acum o saptamana, Serviciul de Protecţie a lui Vladimir Putin a descins la sediul Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, la Direcția Serviciului 5, şi a arestat 2 ofițeri de rang înalt. Un jurnalist rus a dezvăluit ce acuzații are Putin la adresa lor făcând referire la războiul din Ucraina.

Mai exact, Serviciul de Protecţie a lui Vladimir Putin i-au arestat pe generalul colonel Serghei Beseda care conduce Direcția Serviciului 5 a FSB din 2009 precum şi pe adjunctul acestuia, Anatoly Bolyukh.

În clipa de faţă cei doi se află sub protecţie şi pază la domiciliu.

Acuzaţiile oficiale sunt de corupție şi chiar luare de mită, însă neoficial potrivit unui jurnalist de investigații rus, Vladimir Putin ar fi nemulțumit în legătură cu felul în care merge operațiunea din Ucraina.

Mai exact, Vladimir Putin are suspiciunea că ar exista legături cu jurnaliști şi reprezentanți ai unor organizații civice din Rusia.

Situatia pare scapata de sub control la Moscova, in contextul unor informatii despre generali care considera ca paranoia lui Putin trebuie oprita inainte de a prabusi total Rusia.

 

1 COMMENT

  1. Nu ma bazez pe anonimus, ma bazez pe numerologie in calcul si simtul la interpretare. Parca ca azi sunt 4 zile de pe 14.03 cand am spus ca se vor vedea actiuni, ceea ce se chiar vede in ultimele 2 zile, hai sa vedem ce se mai arata in urmatoarele maximum 5 zile dar nu cu sufletul la gura! Din punctul meu de vedere, nu cred ca va cadea ucraina daca nu au reusit in primele luni ale anului. Exista 2 capcane in doua serii cu atentat pentru Zele dar scapa. Cat despre nucleare, e o minuscula atentionare reala in iunie-iulie si septembrie-octombrie(ambele la general)din partea mea dar NU cred ca se va incumeta la actiune criminalul dezumanizat. Anul 2022 e precum cutremurele puternice in care dustrugerile, nervii, stresul si chinurile se tin lant.

Leave a Reply