O stare de maxima incertitudine predomina in Guvern si PSD. Amanata de 2 ori pana acum, sedinta CEX privind remanierea guvernamentala are inca o data incerta. Tensiunile majore de la varful PSD, relatiile tensionate Bucuresti-Bruxelles, acuzatiile aduse propriului om de partid comisarul european Corina Cretu – toate descriu un moment complicat.
Intre timp, o alta criza serioasa a fost declansata de o demisie intempestiva e ministrului afacerilor europene Victor Negrescu, cu o luna si jumatate inaintea preluarii presedintiei Consiliului UE de catre Romania. O evolutie cum nu se poate mai nefericita pentru tara noastra.
Saptamana aceasta, doua evenimente majore vor testa serios coalitia majoritara : raportul MCV pe 2018 si dezbaterea din Parlamentul European privind situatia “statului de drept” din tara noastra. In aceste doua evenimente, PSD nu are aliati nici macar in randul propriei familii politice, socialistii europeni.
In urma aparitiei acestor doua documente, tensiunea politica romaneasca se va amplifica serios.
Cu toate aceste provocari descrise mai sus, apropierea motiunii de cenzura pare cea mai mica si mai usor de rezolvat problema pentru PSD-ALDE, chiar faca pucistii PSD controleaza un numar (mic) de voturi in Parlament.

2 COMMENTS

  1. Incertitudinea si ingrijorarea vin in majoritate din cauza presiunilor cu precadere externe multe prin ricoseu si-n sanul coalitiei, a multor tradatori sau a celor slabi cu nervii care au cedat la primele semne de presiune din partea “prietenilor” coalitiei si a Romaniei.

  2. Puciștii din PSD sunt „greii” care au dominat politica în anii ’90 și începutul mileniului. Eu nu cred că altă menire pentru puciulor nu e decât să-și pună odraslele în prim-plan, să prindă și acestea un ciolan sau ceva, chiar dacă e unul mai mic.

Leave a Reply