Multa lume necajita….


O bancă din Marea Britanie a devenit prima din lume care oferă a treia opțiune în ceea ce privește sexul clienților care apelează la o astfel de instituție, informează Business Insider.

Metro Bank a introdus în documentele sale oficiale dedicate clienților, alături de clasicele opțiuni în ceea ce privește sexul — masculin și feminin — varianta ”non-binar”. Acesta este termenul folosit de indivizii care nu se identifică nici bărbați, nici femei.

De asemenea, banca a adăugat formula de adresare ”Mx” (derivată din ”Mr” — dl., ”Mrs” — dna., Ms. — domnișoară), folosită de obicei de persoanele transsexuale sau de cele non-binare, care preferă să fie apelate cu pronume neutre din punct de vedere al genului.

Decizia a fost luată după ce o tânără de origine scoțiană, Kaelin Fanish, nu a reușit să-și deschidă un cont la Metro Bank deoarece aceasta nu avea decât două opțiuni în privința sexului, masculin sau feminin, iar ea nu se regăsea în acestea.

Kaelin Fanish a salutat decizia istorică pe care a catalogat-o drept ”un pas mare înainte” pentru un sistem bancar care timp de 600 de ani nu a oferit decât două opțiuni în ceea ce privește sexul clienților săi.

Directorul de comunicare al Metro Bank a declarat pentru Buzzfeed UK că politica băncii este de a asculta clienții și că spre deosebire de unele situații în care lucrurile sunt ”prea dificile pentru a face ceva în privința lor”, cazul de față ”nu a fost, în mod clar, unul dintre ele”.

 

10 COMMENTS

 1. super! sa deschida si un birou DNA, nu numai unul ADN!
  ca si aici sunt la biroul sus-numit multi purtatori ilegal de sex!

 2. poezie asexuala:

  Codrule, codrutule
  Ce mai faci, dragutule?
  Ca de cand nu ne-am vazut
  Catushul ti-a mai crescut
  Si de cand ne-am departat
  Ai cucu(vea) de barbat!

  Iaca fac ce fac de mult
  Iarna, coldele ascult
  Traianind partidele
  Arestand gravidele…

 3. da acu pe bune Radu, sa zici ca decizia ca nu se simte nici femeie nici barbata a fost luata de o.. TANARA…:D:D
  trebuia sa-i zici si tu baiata sau fetitz… sau

 4. Înbcă o aberaţie privind cercetarea şi punerea în practică pentru anihilarea omului ce persoană născută întrun fel şi modificată de o aiureală în orice, dar în primul rând distrugerea mentalităţii omului! Hai fraţilor, ăştia înghit destule fonduri precum iehoviştii şi sectele plus israelienii, la ei dacă suntem ”tâmpiţi” ! Ştiţi cine spunea ”trebuie să fim tâmpiţi dacă…”

  • eu cred ca bancile o sa sara cu orice, oricand, atata timp cat au bail-out de fiecare data cand gresesc. Deci da: o sa sara banca cu domiciliu pe marte:))

 5. e un mare pas inainte, intr-adevar
  acum astept sa vina alt defect sa zica ca el u se regaseste in nici unul dintre cele 3 “sexe” si sa ceara sa se faca un al patrulea, MrY. Si tot asa…daca nu tii nebunii la balamuc si te uiti in gura lor, ajung nebunii s afaca legea si sa te inchida pe tine ca nu esti la fel de nebun ca ei

 6. E, a fost o oportunitate de advertising. Daca nu faceau al treilea sex mai auzeati voi de metro bank?!
  Plus ca poate banca avea nevoie de infuzie de capital si se stie ca comunitatile sexuale sunt cu comportament de cireada (vezi si votul din sua pt hillary)

Leave a Reply