Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost reţinut, luni, de procurorii DNA Ploieşti pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, Blejnar este suspectat că a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.

Blejnar a fost scos în cătușe din sediul DNA Ploiești și i-a făcut nebuni pe procurorii DNA pentru că au luat în considerare niște denunțuri.

Presa a scris că patronul Romsys ar fi cel care l-ar fi denunțat pe Sorin Blejnar. Horațiu Berdilă, CEO firmei de IT, e urmărit penal în dosarul lui Vasile Blaga de la DNA.

”Nici măcar nu-l cunosc. Cine ascultă niște denunțuri ale unor oameni cu probleme…poate să ia măsuri dacă are putere. El încearcă să-și ușureze situația juridică. Eu sunt total nevinovat.” a spus Sorin Blejnar la ieșirea de la DNA.
——————-
Sorin Blejnar l-a sunat în luna septembrie 2010 pe preşedintele Traian Băsescu, pentru a îl informa în legătură cu o firmă de construcţii care a câştigat numeroase contracte cu statul şi care avea datorii. Firma este a unor apropiaţi ai PDL. De asemenea, preşedintele a cerut explicaţii şi despre Rompetrol şi i-a spus lui Blejnar să găsească soluţii împreună cu ministrul justiţiei.

Discuţia dintre Traian Băsescu şi Sorin Blejnar:

Femeie: Cabinet preşedintele României

Sorin Blejnar
: Sărut mâna. De la ANAF. Blejnar. Preşedintele ANAF sunt.

Femeie
: Bună ziua, domnule Blejnar. Vă rog.

Sorin Blejnar
: Cu domnul preşedinte aş dori dacă se poate. Sau mai târziu sau când.

Femeie: Rămâneţi pe telefon. Încerc să văd dacă îmi răspunde.

Sorin Blejnar
: Am înţeles

Femeie
: Mulţumesc.

Traian Băsescu
: Alo

Sorin Blejnar
: Să trăiţi, domnu preşedinte

Traian Băsescu
: Salut, Sorine.

Sorin Blejnar
: V-am trimis o dată pe mail situaţia aia cu constructorii.

Traian Băsescu
: Da. Mă, eu am şi făcut o confuzie că era primul în lista datornicilor Tehnologica şi am zis că e o listă cu constructori. Da nu erau numai constructori acolo.

Sorin Blejnar
: Este, este datornic. Dar a început procedura de executare pe el.

Traian Băsescu
: Da

Sorin Blejnar
: Nu de acuma, e de vreo 2-3 luni

Traian Băsescu
: Aha.

Sorin Blejnar
: El plăteşte, deci ei în general sunt plătitori buni ăştia. Dar tot timpul sunt cu restanţe datorită faptului că încasează de la CANDNR destul de greu.

Traian Băsescu
: Da, da.

Sorin Blejnar
: Şi atunci noi am început să facem o altă procedură. Ne-am dus la CANDNR şi i-am făcut terţ poprit.

Traian Băsescu
: Îhî

Sorin Blejnar
: Dacă o să vă uitaţi acolo pe ce am încasat noi, marea majoritate sunt pe popriri… desigur… adică le tăiem finanţarea, dar îi ţinem aşa, cât de cât sub control

Traian Băsescu
: Da, aha

Sorin Blejnar
: Subiectul doi

Traian Băsesescu
: Da

Sorin Blejnar
: Am primit o hârtie de la Rompetrol

Traian Băsescu
: Da

Sorin Blejnar
: Vineri seară, mâine, urmează să ne facă o plată de 54 de milioane în contul obligaţiunilor ăla pe care le-am emis noi.

Traian Băsescu
: Măi, fiţi atenţi că aici intrăm în altă belea. Cred că e un truc

Sorin Blejnar
: Ştiu. Asta e opinia mea

Traian Băsescu
: Da, e un truc. Da 54 de milioane, exact atât cât statul român să nu mai devină majoritar

Sorin Blejnar
: Da, aşa este, aşa este. Şi eu am o decizie a consiliului concurenţei din 2005

Traian Băsescu
: Da

Sorin Blejnar
: Care spune că o astfel de ipoteză, ca ei să facă o plată parţială, nu va fi luată în calcul. Am vorbit şi cu Bogdan, cu Chiriţoiu, să îmi dea o hârtie în sensul ăsta. Şi să spună că altfel ar fi fost ajutor de stat, atunci în 2004 şi nu aveam voie

Traian Băsescu
: Da

Sorin Blejnar
: Ca să îi presăm în dirrecţia să ne plătească tot. Şi eu vreau să le fac acuma o hârtie prin care să le spunem că le mulţumim pt cele 54 de milioane, dar având în vedere toate consideraţiile astea, cu decizia, cu toată istoria cum a fost.

Traian Băsescu
: Aha

Sorin Blejnar
: Le spun că asta este doar o plată parţială şi că le mulţumim şi sperăm, le indicăm conturile şi spunem că până în 30.09.2010 aşteptăm şi celelalte plăţi să ni le plătească. Altfel, şi le bag asta voalată, le spun că altfel ar fi în ajutor de stat şi trebuie să luăm măsurile legale de sancţionare nu mai ştiu ce.

Traian Băsescu
: Mă, sfătuieşte-te cu juriştii, ca să nu ne trezim că spune păi v-am dat 54 de milioane, deci restul vă dăm acţiuni, dar sunteţi minoritari. Că tot jocul lor ăsta a fost să ne dea ceva, să se delisteze, să îşi facă mărire de capital, să spună da, dar nu mai sunteţi majoritari.

Sorin Blejnar
: Mâine este ziua în care noi avem opoziţia la majorarea de capital. Tocmai şi tot mâine este. Nu, jocul lor este ăsta, este evident numai că ştiţi că am încercat cu ministerul justiţiei să modificăm ordonanţa.

Traian Băsescu
: Da

Sorin Blejnar
: Şi au spus că nu putem, că exidu, curtea de arbitraj internaţional, nu putem în timpul jocului să schimbăm regula

Traian Băsescu
: Da

Sorin Blejnar
: Şi atunci ne-am dus pe acel memorandum pe două variante, unul negocierea cu ei

Traian Băsescu
: Da

Sorin Blejnar
: Şi doi, opoziţia asta la majorare. Mâine avem termenul pentru opoziţia la majorare

Traian Băsescu
: Da

Sorin Blejnar
: Numai că în timpul ăsta lor le curge legea aşa cum este şi ne-au anunţat că…eu cred că îi putem juca un pic cu o hârtiuţă bine gândită, care am vorbit-o deja cu Chiriţoiu…să le spunem că altfel e ajutor de stat şi să intrăm cu ei pe o altă direcţie, pe comisia europeană, cu notificare, cu…

Traian Băsescu
: Mă, gândiţi-o, nu cumva să ne trezim că spun “băieţi, v-am dat 54 de milioane, deci nu mai puteţi fi majoritari. I-aţi primit”.

Sorin Blejnar
: Da, am înţeles

Traian Băsescu
: Adică, atenţie, că după ce i-ai primit…

Sorin Blejnar
: Cu tot respectul, domnule preşedinte, dar pe direcţia asta se va merge. Suntem cam legaţi de mâini şi de picioare. Pentru că aşa am făcut legile în 2003 sau când Dumnezeu le-am făcut

Traian Băsescu
: Da

Sorin Blejnar
: Da, în 2003. Deci a fost gândit atunci, că de aia au făcut-o, pe şmecherie au gândit-o de la început. Da, am înteles, o să încerc să le dau adresă, eu aşa le-am scris adresa, că le mulţumim, dar că înţelegem că e doar o plată parţială, având în vedere decizia Consiliului Concurenţei şi care la momentul respectiv

Traian Băsescu
: Mă, Sorine, nu mă pricep.

Sorin Blejnar
: Nu, am înţeles

Traian Băsescu
: Nu ştiu, dar aveţi grijă să nu ne trezim în situaţia în care spun, băieţi, v-am dat 54 de milioane, de restul luaţi acţiuni. Sunteţi minoritari, asta e viaţa.

Sorin Blejnar
: Din păcate, asta o să fie

Traian Băsescu
: Mă, vorbeşte cu ministrul Justiţiei. Găsiţi o soluţie să…

Sorin Blejnar
: Am înţeles. Bine, domnule preşedinte

Traian Băsescu
: Să ne putem valorifica toată creanţa.
Sorin Blejnar: Am înţeles

Traian Băsescu
: Bine

Sorin Blejnar
: Bine, cu mult respect

Traian Băsescu
: La revedere.

Sursa: dosar DIICOT Braşov

8 COMMENTS

 1. eu nu ma pricep f bine, recunosc. Dar din partea a doua a discutiei mi se pare ca astia doi defapt vorbeau ca sa se asigure ca Rompetrol nu trage teapa statului Roman. Sau ma insel?
  nu mi se pare ca are treaba cu prima parte, unde clar a intervenit/raportat despre firma de cosntructii…
  o sa-i dea cu arest la domiciliu, sa nu ne bucuram inca….

 2. Nu va mai lasati prostiti de jocul de gezne (driblingul) procurorilor. Aceasta “regina” (Blejnar) va scapa practic nepedepsita si cu banii furati pentru el, seful Basanau si partidul PeDeLeprelor. Doar suntem in ROM-manelia,

 3. Al doilea pas e c Antenele să-și ia sediul înapoi ! Nu ne confiscați , dreptul la liberă exprimare !

 4. Nu găsesc data de naştere a individului deşi caut din ziua când blaga a fost pe la DNA.
  Wow!
  Acum citesc şi văd ce s-a întâmplat!
  Poate nu va fi chiar o păpădie suflată de…vânt!

 5. Off topic : referitor la emisiunea dvs de aseara, proba cheie este expertiza INML JUDICIARA.EA SE PARE CA NU A FOST CERUTA.

 6. Un joc de prost gust al dna, acum in prag de alegeri pentru a prosti si mai rau marea masa de alegatori. Din pacate “papusarul” zilelor noastre joaca dupa un rol prafuit si mult prea previzibil.
  In primul rand nu este el “regina”, atunci este prea usor de aflat cine este “regele”, daca este s-o luam dupa piesa obosita de teatru a dna.

 7. Sa nu ne facem iluzii.
  Fiind Ploiesti si IT s-ar putea sa aiba legatura cu Ghita si atat.
  Bataia intre doua clanuri mafiote nu se poate numi justitie. Doar ambasadorii o numesc asa dar eu nu am ajuns la gradul asta de marioneta sa repet ce zice sefu de la dpt de stat.

 8. Eee, eu cred ca Blejnar s-acerut singur arestat, ca sa poata marturisi si sa scape cu tot cu banii luati ilegal. Ca doar se stie, de la Pescariu si Florica incoace ca DNA este defapt spalator de bani pt mafie:)
  Cu toate ca ceva nu inteleg: l-au arestat pt ca a acceptat PROMISIUNEA unor bani, nu banii?!?! Wtf?!

Leave a Reply