Procurorii fac, miercuri dimineaţa, percheziţii la Academia de Poliţie în legătură cu ameninţarea cu moartea primită de jurnalista Emilia Şercan, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare, suspectul fiind un ofiţer de poliţie, angajat al Academiei.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că percheziţiile de la sediul Academiei de Poliţie se fac în cazul ameninţării cu moartea primite de jurnalista Emilia Şercan.

Suspectul în acest caz ar fi un ofiţer de poliţie, angajat al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, potrivit sursei citate.

Ofiţerul de poliţie Adrian George Bărbulescu a fost depistat pe raza municipiului Slatina, urmând a fi adus în calitate de suspect în Bucureşti în baza unui mandat de aducere. În acest caz sunt puse în aplicare două mandate de percheziţie.

Prima reacţie a ziaristei

Emilia Şercan consideră incalificabil ca un poliţist pus în slujba cetăţeanului să ameninţe un jurnalist care face anchete. 

„A fost identificată persoana care m-a ameninţat cu moartea. Este un ofiţer de poliţie, angajat al Academiei de Poliţie. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofiţer de poliţie, pus să apere legea, ameninţă cu moarte un ziarist de investigaţie. Este inimaginabil aşa ceva! Sper că de data asta va exista puţină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliţie. Revin”, a scris Emilia Şercan.

Pe 17 aprilie, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, anunţa că Poliţia Capitalei face verificări în ceea ce priveşte ameninţarea cu moartea primită de jurnalista Emilia Şercan şi că tratează cu responsabilitate ancheta. “Ameninţarea unei persoane este un gest incalificabil şi trebuie pedepsit aspru, cu atât mai mult cu cât este de natură să aducă atingere desfăşurării profesiei de jurnalist”, a scris, pe Facebook, Carmen Dan.

Jurnalista este cea care a anunţat, pe Facebook, că a fost ameninţată. “Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de ameninţare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informaţii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire”, a scris Emilia Şercan, pe Facebook, publicând o captură după mesajul primit.

Potrivit surselor MAI, suspectul are 26 de ani.

Leave a Reply